Mój cel? Biegać, biegać, biegać!

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
kojot19922
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:15
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

i tak gratulacje, pierwszy start na danym dystansie zawsze jest ciezki i nie wiadomo czego sie spodziewac.
PKO
andros
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Minął już rok odkąd biegam. Ponownie przygotowuję się do Półmaratonu Hajnowskiego. Od poprzedniego półmaratonu dystans 21 km przebiegłem tylko 2 razy, 23 stycznia z czasem 2.02.02 i dziś 1.48.17. To niesamowite jak można się poprawić w 2,5 miesiąca solidnie trenując. Robię dłuższe wybiegania, interwały, bieg z narastającą prędkością, ale nie spodziewałem się, że może to dać taki efekt. Może to był strach, że jak spróbuję zrobić lepszy czas to nie dam rady i w ogóle nie skończę? Niedawno rozmawiałem ze znajomym i mówiłem mu, że mój cel na ten półmaraton to zejść poniżej 2h. Powiedział mi żebym stawiał sobie ambitniejsze cele i próbował na 1.45. I tak mnie te jego słowa przekonały. Może granica 2 godzin siedziała w głowie? Może teraz coś się odblokowało? A może jest jeszcze jakaś inna przyczyna takiego skoku formy?
nicez
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 56

Nieprzeczytany post

do 1:45 musialbys chyba robic jakies treningi na stadionie - pięcsetki w jakims tam czasie, bieg ciagly itd, ale sie nie znam, ktos bardziej doswiadczony musi doradzic
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ