Suunto Ambit 3

Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie ma czegos takiego jak poprawnie. albo inaczej: wszystko jest poprawnie.

czasami zrzucam treningi dopiero jak bateria mi sie kończy innym razem mam np. 60%, zrzucam treningi i odpinam sprzet bez dalszego ładowania - to nie ma znaczenia.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
PKO
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Qba dzięki
vincec
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

korzystał ktoś z tego ? super pomysł dla nie zdecydowanych :-) http://www.dobiegania.pl/elektronika-do ... 7_254.html to żaden spamm :-)
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wstyd się przyznać ale chciałbym zacząc biegać interwały. Póki co jeszcze nigdy tego nie robiłem. Czy jest możliwośc ustawić w ambicie3 1 x 20s odpoczynek 100s i tak 6 razy w jednej serii. Siedzę od rana i staram się jakoś to w zegarku ustawić ale ni chu chu. Może ktoś łopatologicznie podpowiedzieć jak to zrobić?
Awatar użytkownika
norkun
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Zobacz w Movescount. Sprzęt/running/ustawienia zaawansowane/licznik interwałów. Jest chyba opisane w instrukcji. W samym zegarku za wiele sobie nie poustawiasz.
jaroslavo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

manfred pisze:Wstyd się przyznać ale chciałbym zacząc biegać interwały. Póki co jeszcze nigdy tego nie robiłem. Czy jest możliwośc ustawić w ambicie3 1 x 20s odpoczynek 100s i tak 6 razy w jednej serii. Siedzę od rana i staram się jakoś to w zegarku ustawić ale ni chu chu. Może ktoś łopatologicznie podpowiedzieć jak to zrobić?

Jak na razie programować treningi również w taki sposób w jaki chcesz można tylko na platformie ios z wykorzystaniem aplikacji, jest w niej zakładka workouts i można rozpisać sobie trening dowolnie. Aplikacja na android dopiero w kwietniu.
Maciejunio
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jakiego trybu sportowego używać w Ambicie 3 Peak podczas startów w ultra?
Running? Trail running? Run a route?
Biegnę w Szczawnicy w kwietniu, jest chyba dostępna trasa w necie, więc zastanawiam się czy jej nie wgrać, tylko nie wiem, czy ten tryb run a route będzie praktyczny?
jaroslavo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Maciejunio pisze:Jakiego trybu sportowego używać w Ambicie 3 Peak podczas startów w ultra?
Biegnę w Szczawnicy w kwietniu, jest chyba dostępna trasa w necie, więc zastanawiam się czy jej nie wgrać, tylko nie wiem, czy ten tryb run a route będzie praktyczny?
Ja sobie zrobiłem własny profil właśnie o nazwie ultrarunning i skonfigurowałem tak jak ja chcę
Trasę wbijasz w zegarek i w trakcie aktywności ją odpalasz jako dodatkowy ekran.
Awatar użytkownika
GoUltra.pl
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Maciejunio pisze:Jakiego trybu sportowego używać w Ambicie 3 Peak podczas startów w ultra?
Maciej, podobnie jak jaroslavo stworzyłem osobną dyscyplinę ale dodatkowo wybrałem opcję
QUICK NAVIGATION
Select route

Wtedy zawsze pyta mnie, o kurs z którego chcę korzystać lub biegnę bez kursu.
Biegi Ultra i testy sprzętu www.GOULTRA.pl
Maciejunio
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Rozumiem, dzięki za podpowiedzi. Trzeba będzie popróbować przed Szczawnicą.
Mam jeszcze jedno pytanie, jeden z głównych ekranów, tam gdzie jest Recovery Time jest też Activity Today, dzisiaj przejechałem 8 km na rowerku, dalej zegarek tylko na ręce, pokazuje teraz 2200 kcal (!), skad to sie bierze, dlaczego jest tego tak duzo?
Awatar użytkownika
norkun
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

To chyba trochę ściema jest. Mój całą noc leży na biurku i pokazuje rano około 400 kalorii. Masz wprowadzone poprawne dane o swojej wadze?
rolba
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

W czasie snu spalasz ok 70 kalorii na godzinę. Więc ten wynik który widzisz rano na zegarku po 6h snu nie jest wcale taki z czapy wzięty. Zauważ, że w momencie zmiany daty licznika dziennych kalorii sie zeruje.

Przy okazji. Czy zauważyliście, że wchodzac do menu treningowego i po pracu sekundach z niego wychodzac, włacza sie wam GPS po ostatnim update? Ciekawe co nie?
Awatar użytkownika
norkun
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Rzeczywiście masz rację. Pewnie na podstawie wprowadzanych danych przyjmuje jakąś średnią spalonych kalorii.

Też to zauważyłem. Może próbuje juz łapać sygnał i zanim wybierzesz trening juz masz ustaloną pozycję?
jaroslavo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czy ktoś z użytkowników A3 programował już treningi w aplikacji movescount na iphonie i je wykonywał? Pytam bo chyba znalazłem błędy i chciałbym je potwierdzić.
jacek_m
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześć,
Czy A3 jest kompatybilna z jakimś pasem bluetooth innych producentów niż suunto? Jeśli tak to czy działa bezproblemowo?
Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ