Suunto Ambit 3
-
- Zaprawiony W Bojach
nie ma czegos takiego jak poprawnie. albo inaczej: wszystko jest poprawnie.
czasami zrzucam treningi dopiero jak bateria mi sie kończy innym razem mam np. 60%, zrzucam treningi i odpinam sprzet bez dalszego ładowania - to nie ma znaczenia.
czasami zrzucam treningi dopiero jak bateria mi sie kończy innym razem mam np. 60%, zrzucam treningi i odpinam sprzet bez dalszego ładowania - to nie ma znaczenia.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Qba dzięki
-
- Wyga
korzystał ktoś z tego ? super pomysł dla nie zdecydowanych :-) http://www.dobiegania.pl/elektronika-do ... 7_254.html to żaden spamm :-)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wstyd się przyznać ale chciałbym zacząc biegać interwały. Póki co jeszcze nigdy tego nie robiłem. Czy jest możliwośc ustawić w ambicie3 1 x 20s odpoczynek 100s i tak 6 razy w jednej serii. Siedzę od rana i staram się jakoś to w zegarku ustawić ale ni chu chu. Może ktoś łopatologicznie podpowiedzieć jak to zrobić?
-
- Wyga
manfred pisze:Wstyd się przyznać ale chciałbym zacząc biegać interwały. Póki co jeszcze nigdy tego nie robiłem. Czy jest możliwośc ustawić w ambicie3 1 x 20s odpoczynek 100s i tak 6 razy w jednej serii. Siedzę od rana i staram się jakoś to w zegarku ustawić ale ni chu chu. Może ktoś łopatologicznie podpowiedzieć jak to zrobić?
Jak na razie programować treningi również w taki sposób w jaki chcesz można tylko na platformie ios z wykorzystaniem aplikacji, jest w niej zakładka workouts i można rozpisać sobie trening dowolnie. Aplikacja na android dopiero w kwietniu.
-
- Wyga
Jakiego trybu sportowego używać w Ambicie 3 Peak podczas startów w ultra?
Running? Trail running? Run a route?
Biegnę w Szczawnicy w kwietniu, jest chyba dostępna trasa w necie, więc zastanawiam się czy jej nie wgrać, tylko nie wiem, czy ten tryb run a route będzie praktyczny?
Biegnę w Szczawnicy w kwietniu, jest chyba dostępna trasa w necie, więc zastanawiam się czy jej nie wgrać, tylko nie wiem, czy ten tryb run a route będzie praktyczny?
-
- Wyga
Ja sobie zrobiłem własny profil właśnie o nazwie ultrarunning i skonfigurowałem tak jak ja chcęMaciejunio pisze:Jakiego trybu sportowego używać w Ambicie 3 Peak podczas startów w ultra?
Trasę wbijasz w zegarek i w trakcie aktywności ją odpalasz jako dodatkowy ekran.
- GoUltra.pl
- Wyga
- Kontakt:
Maciej, podobnie jak jaroslavo stworzyłem osobną dyscyplinę ale dodatkowo wybrałem opcjęMaciejunio pisze:Jakiego trybu sportowego używać w Ambicie 3 Peak podczas startów w ultra?
QUICK NAVIGATION
Select route
Wtedy zawsze pyta mnie, o kurs z którego chcę korzystać lub biegnę bez kursu.
Biegi Ultra i testy sprzętu www.GOULTRA.pl
-
- Wyga
Rozumiem, dzięki za podpowiedzi. Trzeba będzie popróbować przed Szczawnicą.
Mam jeszcze jedno pytanie, jeden z głównych ekranów, tam gdzie jest Recovery Time jest też Activity Today, dzisiaj przejechałem 8 km na rowerku, dalej zegarek tylko na ręce, pokazuje teraz 2200 kcal (!), skad to sie bierze, dlaczego jest tego tak duzo?
Mam jeszcze jedno pytanie, jeden z głównych ekranów, tam gdzie jest Recovery Time jest też Activity Today, dzisiaj przejechałem 8 km na rowerku, dalej zegarek tylko na ręce, pokazuje teraz 2200 kcal (!), skad to sie bierze, dlaczego jest tego tak duzo?
-
- Dyskutant
W czasie snu spalasz ok 70 kalorii na godzinę. Więc ten wynik który widzisz rano na zegarku po 6h snu nie jest wcale taki z czapy wzięty. Zauważ, że w momencie zmiany daty licznika dziennych kalorii sie zeruje.
Przy okazji. Czy zauważyliście, że wchodzac do menu treningowego i po pracu sekundach z niego wychodzac, włacza sie wam GPS po ostatnim update? Ciekawe co nie?
Przy okazji. Czy zauważyliście, że wchodzac do menu treningowego i po pracu sekundach z niego wychodzac, włacza sie wam GPS po ostatnim update? Ciekawe co nie?
- norkun
- Stary Wyga
Rzeczywiście masz rację. Pewnie na podstawie wprowadzanych danych przyjmuje jakąś średnią spalonych kalorii.
Też to zauważyłem. Może próbuje juz łapać sygnał i zanim wybierzesz trening juz masz ustaloną pozycję?
Też to zauważyłem. Może próbuje juz łapać sygnał i zanim wybierzesz trening juz masz ustaloną pozycję?