Komentarz do artykułu Moda, bieganie, podróż i… Gambia Marat

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

kubawisniewski1 - w mojej ocenie, w krytyce tego konkretnego i tego typu artykułów, kryje się coś więcej - niechęć jakiejś części społeczności do blichtru pozbawionego treści (i do tego, gdy jego zasadniczym celem jest efekt sprzedażowo-marketingowy). To jest zresztą szerszy problem medialnych przekazów. BRAK TREŚCI. Bronimy się więc falą krytyki, jak taki przekaz wdziera się na nasze ulubione łamy :)

Efekt pustki wzmagają określenia typu "pozytywnie zakręcona" i inne frazesy współczesnej nowomowy, słów wytrychów pozbawionych treści i tabloidowych kalek, używanych jak nic nie można ciekawego powiedzieć o człowieku.

I zgoda, że nic się w niczyim życiu nie wydarzy, jeśli taki tekst pojawi się na głównej. Ale może dzięki takim opiniom pojawi się rzadziej niż częściej. Dla Ciebie to bez różnicy, bo i tak się niczego stąd ciekawego o bieganiu nie dowiesz. Dla innych, spłaszczenie tego portalu będzie większą stratą.
New Balance but biegowy
kubawisniewski1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ok, rozumiem, dla części jest to tekst bez treści. Nie czytałem go z wypiekami na policzkach. Zgoda, nie ma tu ponadczasowych sentencji, przykładów konkretnych treningów, mięsa. Może się to nie podobać, ale czy to zbiera tlen? Powisiało dobę na głównej, teraz jest gdzieś niżej.
Po prostu niewspółmierna jest reakcja do akcji. W dodatku podlana takim męskim ego sosem i przekonaniem, co się na wartościową motywację do biegania nadaje, a co nie.
Wchodzę na bieganie.pl często. Mi też nie wszystko się wydaje wartościowe. Naprawdę, nie sądzę, by raz na jakiś czas nie można było sobie poczytać czegoś w tym stylu. Nie jesteśmy na portalu www.silnikispaliwewsportachwodnych.pl, gdzie na temat mogą wypowiadać się sami eksperci, tylko na bieganie.pl, gdzie głos mają osoby, które biegają: szybko/wolno/krótko/długo.
brujeria pisze: Dla Ciebie to bez różnicy, bo i tak się niczego stąd ciekawego o bieganiu nie dowiesz.
a tego nie zrozumiałem
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kuba, pewnie część krytyki bierze się z faktu, że ciekawa historia Ani od bloga została ubrana w nieproporcjonalne słowa, które miały dodać smaczku i uatrakcyjnić historię, ale sprawiły, że forma nie współgra z treścią i czytając odczuwa się zgrzyt, piasek w zębach. Mam tak często ze zjawiskami "kulturowymi", wokół których ukręca się otoczkę nieprzystającą do samej rzeczy. póki mowimy o harym poterze jak o fajnej książce dla dzieciaków, którą mogą też poczytać niektórzy dorośli i się nie znudzą, to ok, ale jak zaczynamy wchodzić na wysoki diapazon i mówić o rewolucji w literaturze dla dzieci, o nowatorstwie i oryginalności, to występuje reakcja alergiczna. myślę, że się z tym zgodzisz?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Te zdjęcia na rurce są fajne!!!

Ale może na innym portalu.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kurna, następny sportowiec :bum:

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

też jestem zdziwiony że są ludzie którzy ciągle uważają że bieganie ma coś wspólnego ze sportem...
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

komentarz oczywiście celny, ale zaraz mnie rozdziobią, więc zaznaczam tylko, że dla mnie bieganie ma cos wspólnego ze sportem :P ale na sporcie bieganie się nie kończy. i o to chyba cały ambaras.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:komentarz oczywiście celny, ale zaraz mnie rozdziobią, więc zaznaczam tylko, że dla mnie bieganie ma cos wspólnego ze sportem :P ale na sporcie bieganie się nie kończy. i o to chyba cały ambaras.
A mi się wydaje Qba, że od czasu, gdy zaniechałeś swej misji 3:59, prowadzisz jakąś krucjatę przeciwko tym, którzy wciąż chcą urwać te kilka sekund ze swych życiówek. Gdzieś zdaje się już pisałeś, że to głupota. Nadajesz swemu bieganiu (chodzeniu) po górach aurę mistycyzmu,nie dostrzegając, że wejście w beztlen po dwudziestej 200tce na 30 sekundowej przerwie, też daje niezłego kopa :), a może nawet wywołać wizje. Niektórzy, a drzewiej tak bywało, dla podobnych przeżyć sobie worki na głowę zarzucali.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

absolutnie nie. bardzo szanuję sportowe wysiłki, ale to nie jest jedyny aspekt biegania. i po prostu protestuję przeciwko ocenie każdego artykułu i tematu przez pryzmat cyferek.

każdemu takiego kopa, jakiego lubi :)

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

brujeria pisze:Niektórzy, a drzewiej tak bywało, dla podobnych przeżyć sobie worki na głowę zarzucali.
przepraszam, ale nie mogę w tym momencie powstrzymać się od offtopu
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wiedziałem chłopaki, że to was rozrusza. :) W sumie wątek Pani się chyba wyczerpał.

A Ty się Qba nie śmiej. Ponoć jedną z przyczyn uzależnienia do himalaizmu jest potrzeba kolejnych niedotlenień :) Więc uważaj.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Podoba mi się wątek niedotlenienia, zwłaszcza w aspekcie rury. Może to zwiastun nowej metody na hipoksję, bo wyczyny Pani Ani zapierają dech.
Obrazek
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:kurna, następny sportowiec :bum:
No nie, kurna, napewno nie (fejne te "kurna")

Ale pisze zeby powiekszyc fale, ktora ma Adama troche ruszyc...

Jak ja sie tu kiedys (8-9 lat minelo) meldowalm, to mi po 3-4 poscie napisali: "to jest forum ambitnego biegania. Jak sie nie podoba, to mozna sie na "biegajzmani" zameldowac"

Te czasy juz dawno minely i moze faktem jest, ze czas szukac cos innego.

Jak chce poogladac kolorowe dziewczynki na rurkach, to szukam gdzies indziej.
ODPOWIEDZ