Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dzięki za odpowiedź,
Z mojego punktu widzenia to szkoda, że takich funkcjonalności nie ma, tym bardziej, że to nie tyle oprogramowanie samego pulsometra co aplikacji FLOW. Pozostaje liczyć na to, że z czasem zostanie to uaktualnione.
Z mojego punktu widzenia to szkoda, że takich funkcjonalności nie ma, tym bardziej, że to nie tyle oprogramowanie samego pulsometra co aplikacji FLOW. Pozostaje liczyć na to, że z czasem zostanie to uaktualnione.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 40:24
- Życiówka w maratonie: 3:21
Witam ponownie. Jak wygląda u Was kwestia synchronizacji na Android w V800. Wcześniej nie podnosiłem tematu bo smartfony które posiadałem nie były na liście preferowanych przez Polar urządzeń z androidem do V800. Od kilku dni posiadam Samsung S5 mini który jest na liście i niestety lipa. Wyszukiwanie i łączenie ok, ale po dłuższej chwili synchronizacji mam na zegarku info że synchronizacja się nie powiodła. Raz na wiele prób wejdzie jakiś trening w pełni a przeważnie widać informacje o aktywności ale szczegółów treningu (mapa, lapy i inne dane) brak. Nawet symbol treningu jest "inna aktywność" a nie np. rower. Robię tak jak wcześniej ktoś pisał, że inicjuję połączenie z aplikacji i to samo. Instalację aplikacji też robiłem kilka razy.
Jak to jest u Was?
Do SportKonsulting:
Czy coś się w tym temacie dzieje w firmie Polar?
Żeby nie było, że malkontent, zegarek jest najlepszy jaki mogłem wybrać i będę go szczerze polecał, ale fajnie jakby bezprzewodowe ściąganie treningów działało .
Pozdrawiam
Jak to jest u Was?
Do SportKonsulting:
Czy coś się w tym temacie dzieje w firmie Polar?
Żeby nie było, że malkontent, zegarek jest najlepszy jaki mogłem wybrać i będę go szczerze polecał, ale fajnie jakby bezprzewodowe ściąganie treningów działało .
Pozdrawiam
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 55:21
A nie jest tak, że synchronizacja trwa na tyle długo, że telefon się wyłącza (wygaszacz) i przerywa wtedy synchronizację? Chyba miałem tak kiedyś na iOS. Przydłuższym treningu trzeba było trochę przewijać ekran żeby telefon się nie wyłączył. Spróbuj.
- mow_mi_stefan
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 4:09
O to, to. Ja też mam dokładnie ten problem podczas długiej synchronizacji. Niestety nie można dać ekranowi zgasnąć :DJacgyver pisze:A nie jest tak, że synchronizacja trwa na tyle długo, że telefon się wyłącza (wygaszacz) i przerywa wtedy synchronizację? Chyba miałem tak kiedyś na iOS. Przydłuższym treningu trzeba było trochę przewijać ekran żeby telefon się nie wyłączył. Spróbuj.
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
-
- Wyga
U mnie (SONY Xperia Z) nie ma żadnych problemów. Czasem synchronizacja trwa dłużej ale jeszcze nie zdarzyło się aby nie przesłały się dane.
Faktycznie przyczyną u Ciebie może być fakt, że wygasza się ekran (u mnie cały czas jest zapalony)
Faktycznie przyczyną u Ciebie może być fakt, że wygasza się ekran (u mnie cały czas jest zapalony)
-
- Rozgrzewający Się
No niestety lipa . Zablokowałem wygaszacz i mimo kilku prób wczorajszy trening nie przeszedł w pełni czyli widać czas treningu i w sumie tylko to no i ten wykres aktywności. Nawet ikonka jest nie ta. Zegarek kończy komunikatem "synchronizacja nie powiodła się".Jarek72 pisze:O tego jeszcze nie próbowałem, a faktycznie gaśnie. Dzięki, dziś przetestuję.
Ma ktoś podobnie czy mój telefon nie ogarnia?
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Widzę, że w końcu naprawili eksport do .tcx i kalorie już się pojawiły.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- div
- Stary Wyga
Ja też mam problemy z synchronizacją, a raczej miałem bo ostatnio już nawet nie próbowałem. Kiedyś dwa treningi mi się zgrały niepełne tzn tylko czas, próbowałem to naprawić synchronizacją przez kabel ale już tych treningów flow nie uaktualnił. Na jednym z tych treningów mi zależało żeby sobie przeanalizować tętno i od tego momentu dałem sobie spokój z synchronizacją przez telefon. Dodam, że kilka razy mi zgrało się wszystko, czasami jak chciałem zgrać kilka treningów to zgrywał się tylko ostatni a komunikat miałem "synchronizacja zakończona". Kounikat "synchronizacja nie powiodła się" też miałem ale wtedy się nic nie zgrywało. Trochę mnie też drażniło, że po zgraniu treningu przez aplikację na stronie internetowej pojawiał się on ze sporym opóźnieniem, czasami następnego dnia dopiero. Aktywność codzienna zawsze się zgrywała jak należy bardzo szybko. Mój telefon nie jest oficjalnie wspierany ale to raczej nie powinno mieć znaczenia, bluetooth4 ma i powinno działać zawsze a nie tylko czasami.Jarek72 pisze:No niestety lipa . Zablokowałem wygaszacz i mimo kilku prób wczorajszy trening nie przeszedł w pełni czyli widać czas treningu i w sumie tylko to no i ten wykres aktywności. Nawet ikonka jest nie ta. Zegarek kończy komunikatem "synchronizacja nie powiodła się".Jarek72 pisze:O tego jeszcze nie próbowałem, a faktycznie gaśnie. Dzięki, dziś przetestuję.
Ma ktoś podobnie czy mój telefon nie ogarnia?
36:20 1:19:45 2:53:10
-
- Wyga
keiw pisze:Widzę, że w końcu naprawili eksport do .tcx i kalorie już się pojawiły.
Keiw a jak u Ciebie przy zgrywaniu z .tcx wygląda kwestia max prędkości? U mnie wszystkie dane się zgadzają oprócz właśnie tego maxa. Jak przerzucam np do Endomondo to wychodzą mi tam dziwne rzeczy typu 109 km/h w przypadku rowera czy 1min/km w przypadku biegania.
Masz podobnie?
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Faktycznie tu dalej jest skopane, np z wczoraj, po imporcie w Endomondo mam max tempo 1:03 min/km.
We flow jest ok: 03:46 min/km.
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Rozgrzewający Się
Czyli jak u mnie. Może to poprawią, bo pewnie nie tylko my mamy te problemy.div pisze:Ja też mam problemy z synchronizacją, a raczej miałem bo ostatnio już nawet nie próbowałem. Kiedyś dwa treningi mi się zgrały niepełne tzn tylko czas, próbowałem to naprawić synchronizacją przez kabel ale już tych treningów flow nie uaktualnił. Na jednym z tych treningów mi zależało żeby sobie przeanalizować tętno i od tego momentu dałem sobie spokój z synchronizacją przez telefon. Dodam, że kilka razy mi zgrało się wszystko, czasami jak chciałem zgrać kilka treningów to zgrywał się tylko ostatni a komunikat miałem "synchronizacja zakończona". Kounikat "synchronizacja nie powiodła się" też miałem ale wtedy się nic nie zgrywało. Trochę mnie też drażniło, że po zgraniu treningu przez aplikację na stronie internetowej pojawiał się on ze sporym opóźnieniem, czasami następnego dnia dopiero. Aktywność codzienna zawsze się zgrywała jak należy bardzo szybko. Mój telefon nie jest oficjalnie wspierany ale to raczej nie powinno mieć znaczenia, bluetooth4 ma i powinno działać zawsze a nie tylko czasami.
Czy w Sport Konsulting coś wiadomo na ten problemu i ewentualnych prac nad tym?
-
- Rozgrzewający Się
Mam pytanie i chciałbym by ktoś mógł odpowiedzieć twierdząco
Otóż przyzwyczajony jestem z Timexa i TrainingPeaks, że biegając interwały w podsumowaniach wyszczególnione są przedziały interwałów.
Skutkuje to pełną informacją o danym odcinku.
Czy Polar zamierza zrobić coś z tym?
Ktoś coś wie?
A może się nie znam i czegoś nie włączam?
Pozdrawiam
Otóż przyzwyczajony jestem z Timexa i TrainingPeaks, że biegając interwały w podsumowaniach wyszczególnione są przedziały interwałów.
Skutkuje to pełną informacją o danym odcinku.
Czy Polar zamierza zrobić coś z tym?
Ktoś coś wie?
A może się nie znam i czegoś nie włączam?
Pozdrawiam
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 55:21
A ja zauważyłem ze coś poprawili i znów pokazuje ilośc spalonych kalorii w pliku .tcxkeiw pisze:Faktycznie tu dalej jest skopane, np z wczoraj, po imporcie w Endomondo mam max tempo 1:03 min/km.