Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS

krzysi
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 2:56:56

Nieprzeczytany post

Nie i nie, nie ma takich funkcji jak najlepsze czasy na konkretnych dystansach ani kiedy zrobiliśmy najlepszy odcinek 1km
New Balance but biegowy
kerech
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzięki za odpowiedź,
Z mojego punktu widzenia to szkoda, że takich funkcjonalności nie ma, tym bardziej, że to nie tyle oprogramowanie samego pulsometra co aplikacji FLOW. Pozostaje liczyć na to, że z czasem zostanie to uaktualnione.
Jarek72
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:24
Życiówka w maratonie: 3:21

Nieprzeczytany post

Witam ponownie. Jak wygląda u Was kwestia synchronizacji na Android w V800. Wcześniej nie podnosiłem tematu bo smartfony które posiadałem nie były na liście preferowanych przez Polar urządzeń z androidem do V800. Od kilku dni posiadam Samsung S5 mini który jest na liście i niestety lipa. Wyszukiwanie i łączenie ok, ale po dłuższej chwili synchronizacji mam na zegarku info że synchronizacja się nie powiodła. Raz na wiele prób wejdzie jakiś trening w pełni a przeważnie widać informacje o aktywności ale szczegółów treningu (mapa, lapy i inne dane) brak. Nawet symbol treningu jest "inna aktywność" a nie np. rower. Robię tak jak wcześniej ktoś pisał, że inicjuję połączenie z aplikacji i to samo. Instalację aplikacji też robiłem kilka razy.
Jak to jest u Was?

Do SportKonsulting:
Czy coś się w tym temacie dzieje w firmie Polar?

Żeby nie było, że malkontent, zegarek jest najlepszy jaki mogłem wybrać i będę go szczerze polecał, ale fajnie jakby bezprzewodowe ściąganie treningów działało :-).
Pozdrawiam
Jacgyver
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 55:21

Nieprzeczytany post

A nie jest tak, że synchronizacja trwa na tyle długo, że telefon się wyłącza (wygaszacz) i przerywa wtedy synchronizację? Chyba miałem tak kiedyś na iOS. Przydłuższym treningu trzeba było trochę przewijać ekran żeby telefon się nie wyłączył. Spróbuj.
Awatar użytkownika
mow_mi_stefan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:09

Nieprzeczytany post

Jacgyver pisze:A nie jest tak, że synchronizacja trwa na tyle długo, że telefon się wyłącza (wygaszacz) i przerywa wtedy synchronizację? Chyba miałem tak kiedyś na iOS. Przydłuższym treningu trzeba było trochę przewijać ekran żeby telefon się nie wyłączył. Spróbuj.
O to, to. Ja też mam dokładnie ten problem podczas długiej synchronizacji. Niestety nie można dać ekranowi zgasnąć :D
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
Jarek72
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

O tego jeszcze nie próbowałem, a faktycznie gaśnie. Dzięki, dziś przetestuję.
kerech
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

U mnie (SONY Xperia Z) nie ma żadnych problemów. Czasem synchronizacja trwa dłużej ale jeszcze nie zdarzyło się aby nie przesłały się dane.
Faktycznie przyczyną u Ciebie może być fakt, że wygasza się ekran (u mnie cały czas jest zapalony)
Jarek72
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jarek72 pisze:O tego jeszcze nie próbowałem, a faktycznie gaśnie. Dzięki, dziś przetestuję.
No niestety lipa :-( . Zablokowałem wygaszacz i mimo kilku prób wczorajszy trening nie przeszedł w pełni czyli widać czas treningu i w sumie tylko to no i ten wykres aktywności. Nawet ikonka jest nie ta. Zegarek kończy komunikatem "synchronizacja nie powiodła się".
Ma ktoś podobnie czy mój telefon nie ogarnia?
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Widzę, że w końcu naprawili eksport do .tcx i kalorie już się pojawiły.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
div
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jarek72 pisze:
Jarek72 pisze:O tego jeszcze nie próbowałem, a faktycznie gaśnie. Dzięki, dziś przetestuję.
No niestety lipa :-( . Zablokowałem wygaszacz i mimo kilku prób wczorajszy trening nie przeszedł w pełni czyli widać czas treningu i w sumie tylko to no i ten wykres aktywności. Nawet ikonka jest nie ta. Zegarek kończy komunikatem "synchronizacja nie powiodła się".
Ma ktoś podobnie czy mój telefon nie ogarnia?
Ja też mam problemy z synchronizacją, a raczej miałem bo ostatnio już nawet nie próbowałem. Kiedyś dwa treningi mi się zgrały niepełne tzn tylko czas, próbowałem to naprawić synchronizacją przez kabel ale już tych treningów flow nie uaktualnił. Na jednym z tych treningów mi zależało żeby sobie przeanalizować tętno i od tego momentu dałem sobie spokój z synchronizacją przez telefon. Dodam, że kilka razy mi zgrało się wszystko, czasami jak chciałem zgrać kilka treningów to zgrywał się tylko ostatni a komunikat miałem "synchronizacja zakończona". Kounikat "synchronizacja nie powiodła się" też miałem ale wtedy się nic nie zgrywało. Trochę mnie też drażniło, że po zgraniu treningu przez aplikację na stronie internetowej pojawiał się on ze sporym opóźnieniem, czasami następnego dnia dopiero. Aktywność codzienna zawsze się zgrywała jak należy bardzo szybko. Mój telefon nie jest oficjalnie wspierany ale to raczej nie powinno mieć znaczenia, bluetooth4 ma i powinno działać zawsze a nie tylko czasami.
36:20 1:19:45 2:53:10
kerech
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

keiw pisze:Widzę, że w końcu naprawili eksport do .tcx i kalorie już się pojawiły.

Keiw a jak u Ciebie przy zgrywaniu z .tcx wygląda kwestia max prędkości? U mnie wszystkie dane się zgadzają oprócz właśnie tego maxa. Jak przerzucam np do Endomondo to wychodzą mi tam dziwne rzeczy typu 109 km/h w przypadku rowera czy 1min/km w przypadku biegania.
Masz podobnie?
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Faktycznie tu dalej jest skopane, np z wczoraj, po imporcie w Endomondo mam max tempo 1:03 min/km.
We flow jest ok: 03:46 min/km.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Jarek72
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

div pisze:Ja też mam problemy z synchronizacją, a raczej miałem bo ostatnio już nawet nie próbowałem. Kiedyś dwa treningi mi się zgrały niepełne tzn tylko czas, próbowałem to naprawić synchronizacją przez kabel ale już tych treningów flow nie uaktualnił. Na jednym z tych treningów mi zależało żeby sobie przeanalizować tętno i od tego momentu dałem sobie spokój z synchronizacją przez telefon. Dodam, że kilka razy mi zgrało się wszystko, czasami jak chciałem zgrać kilka treningów to zgrywał się tylko ostatni a komunikat miałem "synchronizacja zakończona". Kounikat "synchronizacja nie powiodła się" też miałem ale wtedy się nic nie zgrywało. Trochę mnie też drażniło, że po zgraniu treningu przez aplikację na stronie internetowej pojawiał się on ze sporym opóźnieniem, czasami następnego dnia dopiero. Aktywność codzienna zawsze się zgrywała jak należy bardzo szybko. Mój telefon nie jest oficjalnie wspierany ale to raczej nie powinno mieć znaczenia, bluetooth4 ma i powinno działać zawsze a nie tylko czasami.
Czyli jak u mnie. Może to poprawią, bo pewnie nie tylko my mamy te problemy.

Czy w Sport Konsulting coś wiadomo na ten problemu i ewentualnych prac nad tym?
skokol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam pytanie i chciałbym by ktoś mógł odpowiedzieć twierdząco :)

Otóż przyzwyczajony jestem z Timexa i TrainingPeaks, że biegając interwały w podsumowaniach wyszczególnione są przedziały interwałów.
Skutkuje to pełną informacją o danym odcinku.

Czy Polar zamierza zrobić coś z tym?
Ktoś coś wie?
A może się nie znam i czegoś nie włączam?

Pozdrawiam
Jacgyver
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 55:21

Nieprzeczytany post

keiw pisze:Faktycznie tu dalej jest skopane, np z wczoraj, po imporcie w Endomondo mam max tempo 1:03 min/km.
We flow jest ok: 03:46 min/km.
A ja zauważyłem ze coś poprawili i znów pokazuje ilośc spalonych kalorii w pliku .tcx ;)
ODPOWIEDZ