Garmin Fenix 3/3HR
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
- Życiówka w maratonie: brak
Jeśli faktycznie F3 ma podobny soft co 920XT to nie ma opcji problemów z zapisem czy zawiechą podczas aktywności.
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Też mi się wydaje że nie będzie tyle problemów co z fenixem 2. 920xt to był ich poligon softwarowy doświadczalny i jesli nie ma jakiegos fakapu sprzetowego to powinno byc ok 
Myśle ze jak juz epix wyjdzie to soft juz będzie dobrze dopracowany

Myśle ze jak juz epix wyjdzie to soft juz będzie dobrze dopracowany

If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:32
- Życiówka w maratonie: 3:27:37
Qba Krause, a jak wygląda prędkość zapisywania aktywności, i później ewentualnego jej przejrzenia na zegarku? F2 mieli bardzo długo, ciekaw jestem czy to się zmieniło.
5km - 19:46 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
W 920XT jest to moment, wiec w F3 tez będzie moment 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Wnioskowanie o F3 na podstawie F2 to nieporozumienie. Przecież to jest zupełnie inny sprzęt i soft. Dobra wiadomość jest taka, że większość została przetestowana w 920xt. To są niemal takie same zegarki.f.lamer pisze:zbiera więcej danych.Qba Krause pisze:dlaczego koniecznie z hrm run?
rozumiem że korci cię ograniczanie czujników i żyłowanie baterii, ale po doświadczeniach z f2 najbardziej obawiam się (aczkolwiek nie wiem czy słusznie) stabilności softu. bywały przypadki że f2 zawieszał się na trzydziestym którymś kilometrze maratonu, bądź miał problem z zapisem pliku.
Mam wrażenie że F3 nie robił już zespół outdoorowy garmina tylko ten od fitnessu/sportu.
Dobra wiadomość że można już szybko przeglądać aktywności.
Ktoś ma jakieś aktualne info od zegarki.com.pl?
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
to czemu ten zegarek nazywa się F3, a nie 930XT?blas pisze:Wnioskowanie o F3 na podstawie F2 to nieporozumienie. Przecież to jest zupełnie inny sprzęt i soft. Dobra wiadomość jest taka, że większość została przetestowana w 920xt. To są niemal takie same zegarki.
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Bo niedawno wyszedł model 920 ?f.lamer pisze:to czemu ten zegarek nazywa się F3, a nie 930XT?blas pisze:Wnioskowanie o F3 na podstawie F2 to nieporozumienie. Przecież to jest zupełnie inny sprzęt i soft. Dobra wiadomość jest taka, że większość została przetestowana w 920xt. To są niemal takie same zegarki.
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
a f2 za to wieki temu...
dobra, serio: nie miałem 920 w ręku. jaka tam jest filozofia zapisu treningu?
każdy jest zapisywany (jak w dotychczasowych forerunnerach), czy decyzję podejmujemy po jego zakończeniu (fenix)?
jaki jest tam układ menu?
bo to są rzeczy które świadczą o podobieństwach softu, a nie kolorowy wyświetlacz zegarka
dobra, serio: nie miałem 920 w ręku. jaka tam jest filozofia zapisu treningu?
każdy jest zapisywany (jak w dotychczasowych forerunnerach), czy decyzję podejmujemy po jego zakończeniu (fenix)?
jaki jest tam układ menu?
bo to są rzeczy które świadczą o podobieństwach softu, a nie kolorowy wyświetlacz zegarka
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie wiem czemu nazywa się F3 a nie 930XT, jeśli masz z nazwą zegarka problem i tak Cię nurtuje to zapytaj garmina, ja tego nie wiem.kuczi pisze:Bo niedawno wyszedł model 920 ?f.lamer pisze:to czemu ten zegarek nazywa się F3, a nie 930XT?blas pisze:Wnioskowanie o F3 na podstawie F2 to nieporozumienie. Przecież to jest zupełnie inny sprzęt i soft. Dobra wiadomość jest taka, że większość została przetestowana w 920xt. To są niemal takie same zegarki.
920xt wyszedł pół roku temu.
- biegowyninja
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:03
- Kontakt:
Pewnie nazywa się Fenix a nie 930xt z tych samych przyczyn, dla których nowa Corsa nie nazywa się Astra. Po prostu to nie są produkty z tej samej linii produktowej, mimo że dzielą ze sobą wiele podzespołów.
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
ja nie mam żadnego problemu. ani z nazwą ani z czymkolwiek innym.
ja tylko zastanawiam się jak przeniesiono ten sam niby soft z 920 do zegarka o odmiennej klawiszologii. nie można popytać, czy jak?
a co do rysowania śladów, to tak mi się przypomniało:
porównywaliście kiedyś ślady z f2 w różnych programach?
bo ja miałem wypadki że treningi oglądane na sporttracks były pełne totalnych fakapów (wędrówki śladu gdy stałem w miejscu, ginący ślad), podczas gdy te same ścieżki w garmin connect były tych błędów pozbawione.
co oczywiście miało wpływ da dystanse, tempa, etc.
tak, że tego...
ja tylko zastanawiam się jak przeniesiono ten sam niby soft z 920 do zegarka o odmiennej klawiszologii. nie można popytać, czy jak?
bo ja miałem wypadki że treningi oglądane na sporttracks były pełne totalnych fakapów (wędrówki śladu gdy stałem w miejscu, ginący ślad), podczas gdy te same ścieżki w garmin connect były tych błędów pozbawione.
tak, że tego...
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Tak, ja zgrwam zawsze sobie do pliku bo wole miec je offline. Fakt, GC troche prostuje sciezki (glownie zakręty ;P ), szczegolnie przy malym zoomie, ale nie az tak agresywnie.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
ad soft: oczywiście soft nie jest ten sam w 100%, ale ponieważ sprzęt ma tą samą bazę to i baza softu jest podobna, obsługa guziczków to tutaj detal. Chodzi o to że soft i sprzęt w F2 jest duuużo dalej od F3 niż F3 od 920XT. I tyle.f.lamer pisze:ja nie mam żadnego problemu. ani z nazwą ani z czymkolwiek innym.
tak, że tego...
ad ślady: lepiej nie porównywać na GC bo tam sam ślad jest mocno uproszczony na mapce, nawet zooma mapy nie można za dużego dać. Przykładowo fit powstały z gpxa który zajmuje 1MB jest w GC bardzo uproszczony(i w sumie słusznie po co mi 50tys punktów na takiej mapce). Jak już coś porównywać to surowe ślady fit/gpx nałożone na mapę, gdzie soft wyświetlający za wiele nie ucina.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Dobra
F3 saphire performance mam i ja
pierwsze wrażenie organoleptyczne Mega.

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ktoś jest zainteresowany beta testowaniem nowych pól danych dla F3?
http://blase.bikestats.pl/1281950,Garmi ... enix3.html
http://blase.bikestats.pl/1281950,Garmi ... enix3.html