Podzielisz się najnowszą wiedzą?LukeDNB pisze:I znowu ludzie linkują ten test od fellnr... Ten test miał miejsce w połowie 2014 roku, kiedy to v800 nie był nawet w sprzedaży detalicznej, tylko w fazie testów. Od tego czasu dużo się zmieniło...
Jaki zegarek z najlepszym GPS
- mow_mi_stefan
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka w maratonie: 4:09
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
-
LukeDNB
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: 42:32
- Życiówka w maratonie: 3:27:37
Wystarczy że zajrzysz sobie do wątku z Fenixem2 - od 2 miesięcy porównuję go z zegarkami konkurencji, i nie widzę jakoś tej tragicznej dokładności jak według testów fellnr. Albo ja mam wyjątkowo udanego fenixa (w co wątpię, fenix jak fenix), albo te badania są mocno przeterminowane
5km - 19:46 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
-
Nishinsan
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: 44
- Życiówka w maratonie: 4:02
Możesz rozważyć Suunto Ambit2 (obecnie będą przeceniane, bo wszedł model 3), sam używam i jestem zadowolony (a dodatkowo masz zegarek, który nosić możesz na codzień). Sprawdza mi się przy rożnych treningach, od biegowego, po przez pływanie, jazdę na rowerze, CF i inne. Możesz sprawdzić też Garmina Fenix2 z podobnych przyczyn, oba podobnej klasy. Oba sprawdzałem mają swoje + / - i tutaj musiał byś sam dokonać wyboru. Suunto możesz kupić z szafirowym szkłem co eliminuje porysowanie szybki.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 46:45
- Życiówka w maratonie: brak
Sranie w banie, widziałem juz szafirowe rysy w ambitach 
-
bar72
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: brak
a ja napiszę tak , poczytaj i sprawdź ilu użytkowników tego forum ma Garmina to nie przypadek
jaki model za 1600 zł ja bym kupił f2
, co do GPS i dokładności jak masz w słoneczny dzień do 5-7m bo mój F2 tyle pokazuje to jest ok nawet jak będziesz bawił się w segmenty to przy dokładności do 10m powinien zaliczyć segment , nie kumam po co mam mieć zegarek , który będzie miał np 1-2 m dokładności GPS , wolę by pracował stabilnie i miał dobrą baterie takie moje zdanie 
gps do biegania czy na rower to tylko zabawki , frajda ma być z samego pedałowania i biegania ile biegasz i czy tylko bieganie?
jaki model za 1600 zł ja bym kupił f2
gps do biegania czy na rower to tylko zabawki , frajda ma być z samego pedałowania i biegania ile biegasz i czy tylko bieganie?
----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
FENIX 3 , EDGE1000
-
golgol4
- Rozgrzewający Się

Od poniedziałku testuję V800, jednak zdecydowałem się na Polara.
Mam za sobą trzy treningi. Póki co sam bieg, cieszy mnie możliwość trybu multisport, jeszcze nie testowałem
ale widzę że wszystko zagarek notuje, łącznie z czasem zmiany.
Z samego GPSa jestem bardzo zadowolony, wręcz mogę powiedzieć zaskoczony dokładnością, w końcu widać trasę a nie zygzaki.
Polar Flow - daje masę możliwości.
Zabawka - owszem
ale w końcu mogę trzymać się tempa które chcę, nie muszę pilnować km, wiem kiedy wracać, a tresy zawsze staram się zmieniać i kombinować by nie były monotonne, zegarek doprowadzi mnie do domu.
Mam za sobą trzy treningi. Póki co sam bieg, cieszy mnie możliwość trybu multisport, jeszcze nie testowałem
Z samego GPSa jestem bardzo zadowolony, wręcz mogę powiedzieć zaskoczony dokładnością, w końcu widać trasę a nie zygzaki.
Polar Flow - daje masę możliwości.
Zabawka - owszem
- adam1adam
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 33:10
- Życiówka w maratonie: 2:32:24
A sprawdziłeś jak reaguje GPS na zmianę tempa, w moim Garminie nigdy
dokładnie nie znam swojego tempa ( raz pokazuje 5:00 na km , aby za
moment pokazać 4:30 na km / a prędkość biegu prawie ta sama)!
dokładnie nie znam swojego tempa ( raz pokazuje 5:00 na km , aby za
moment pokazać 4:30 na km / a prędkość biegu prawie ta sama)!
-
pehop
- Zaprawiony W Bojach

W mojej 210 miałem to samo. V800 nie ma tej przypadłości przy użyciu GPSu. Niestety bezwładność pomiaru tempa jest odczuwalna, a ja nie miałem czasu/motywacji do kalibracji footpoda - interwałów narazie nie robię...
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
-
manfred
- Zaprawiony W Bojach

- Kontakt:
SUUNTO AMBIT2 R BLACK HR lub SUUNTO AMBIT3 RUN BLACK (HR) czy Polar 800 tak . Mi zależy też na GPS i zapisanej trasie. Biegam po Gorcach Tatrach i czasami tam skoczę a tym wyskoczę
No i dobrze jakby któryś z tych smyków to rejestrował. Wiadomi dziś nie robię interwałów i innych rzeczy jeszcze ...
PS Tak chyba na 90% zdecydowałem się na SUUNTO AMBIT3 RUN BLACK (HR).
PS Tak chyba na 90% zdecydowałem się na SUUNTO AMBIT3 RUN BLACK (HR).