Jaki zegarek z najlepszym GPS

Awatar użytkownika
mow_mi_stefan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:09

Nieprzeczytany post

LukeDNB pisze:I znowu ludzie linkują ten test od fellnr... Ten test miał miejsce w połowie 2014 roku, kiedy to v800 nie był nawet w sprzedaży detalicznej, tylko w fazie testów. Od tego czasu dużo się zmieniło...
Podzielisz się najnowszą wiedzą? ;)
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
PKO
LukeDNB
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:32
Życiówka w maratonie: 3:27:37

Nieprzeczytany post

Wystarczy że zajrzysz sobie do wątku z Fenixem2 - od 2 miesięcy porównuję go z zegarkami konkurencji, i nie widzę jakoś tej tragicznej dokładności jak według testów fellnr. Albo ja mam wyjątkowo udanego fenixa (w co wątpię, fenix jak fenix), albo te badania są mocno przeterminowane
5km - 19:46 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
Nishinsan
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44
Życiówka w maratonie: 4:02

Nieprzeczytany post

Możesz rozważyć Suunto Ambit2 (obecnie będą przeceniane, bo wszedł model 3), sam używam i jestem zadowolony (a dodatkowo masz zegarek, który nosić możesz na codzień). Sprawdza mi się przy rożnych treningach, od biegowego, po przez pływanie, jazdę na rowerze, CF i inne. Możesz sprawdzić też Garmina Fenix2 z podobnych przyczyn, oba podobnej klasy. Oba sprawdzałem mają swoje + / - i tutaj musiał byś sam dokonać wyboru. Suunto możesz kupić z szafirowym szkłem co eliminuje porysowanie szybki.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Sranie w banie, widziałem juz szafirowe rysy w ambitach :)
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

a ja napiszę tak , poczytaj i sprawdź ilu użytkowników tego forum ma Garmina to nie przypadek
jaki model za 1600 zł ja bym kupił f2 :-) , co do GPS i dokładności jak masz w słoneczny dzień do 5-7m bo mój F2 tyle pokazuje to jest ok nawet jak będziesz bawił się w segmenty to przy dokładności do 10m powinien zaliczyć segment , nie kumam po co mam mieć zegarek , który będzie miał np 1-2 m dokładności GPS , wolę by pracował stabilnie i miał dobrą baterie takie moje zdanie :-)
gps do biegania czy na rower to tylko zabawki , frajda ma być z samego pedałowania i biegania ile biegasz i czy tylko bieganie?
----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
golgol4
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Od poniedziałku testuję V800, jednak zdecydowałem się na Polara.
Mam za sobą trzy treningi. Póki co sam bieg, cieszy mnie możliwość trybu multisport, jeszcze nie testowałem :) ale widzę że wszystko zagarek notuje, łącznie z czasem zmiany.

Z samego GPSa jestem bardzo zadowolony, wręcz mogę powiedzieć zaskoczony dokładnością, w końcu widać trasę a nie zygzaki.

Polar Flow - daje masę możliwości.

Zabawka - owszem :) ale w końcu mogę trzymać się tempa które chcę, nie muszę pilnować km, wiem kiedy wracać, a tresy zawsze staram się zmieniać i kombinować by nie były monotonne, zegarek doprowadzi mnie do domu.
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

A sprawdziłeś jak reaguje GPS na zmianę tempa, w moim Garminie nigdy
dokładnie nie znam swojego tempa ( raz pokazuje 5:00 na km , aby za
moment pokazać 4:30 na km / a prędkość biegu prawie ta sama)!
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W mojej 210 miałem to samo. V800 nie ma tej przypadłości przy użyciu GPSu. Niestety bezwładność pomiaru tempa jest odczuwalna, a ja nie miałem czasu/motywacji do kalibracji footpoda - interwałów narazie nie robię...
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:Sranie w banie, widziałem juz szafirowe rysy w ambitach :)
Przyzwyczajaj się do tych "szafirowych rys". f3 sapphire już czeka :-)
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

SUUNTO AMBIT2 R BLACK HR lub SUUNTO AMBIT3 RUN BLACK (HR) czy Polar 800 tak . Mi zależy też na GPS i zapisanej trasie. Biegam po Gorcach Tatrach i czasami tam skoczę a tym wyskoczę ;-) No i dobrze jakby któryś z tych smyków to rejestrował. Wiadomi dziś nie robię interwałów i innych rzeczy jeszcze ...

PS Tak chyba na 90% zdecydowałem się na SUUNTO AMBIT3 RUN BLACK (HR).
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ