Ścieżki Biegowe - Warszawa
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
w tej chwili darowałbym sobie lewą stronę.
między mostem poniatowskiego a świętokrzyskim trwa budowa stacji metra. zaś od świętokrzyskiego do gdańskiego remont bulwarów. tereny te są kompletnienie oiggrodzone i można biegać jedynie zachodnim chodnikiem wisłostrady.
a na prawej stronie masz miłą ścieżkę od mostu grota aż do łazienkowskiego. widać ją na mapie google. ma jakieś 8,5 km
nie wiem jak jest między mostem grota a północnym, ale za północnym na północ jest też bardzo fajny wał
między mostem poniatowskiego a świętokrzyskim trwa budowa stacji metra. zaś od świętokrzyskiego do gdańskiego remont bulwarów. tereny te są kompletnienie oiggrodzone i można biegać jedynie zachodnim chodnikiem wisłostrady.
a na prawej stronie masz miłą ścieżkę od mostu grota aż do łazienkowskiego. widać ją na mapie google. ma jakieś 8,5 km
nie wiem jak jest między mostem grota a północnym, ale za północnym na północ jest też bardzo fajny wał
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 52:13
- Życiówka w maratonie: brak
Dzięki f.lamer, odcinki o których pisałeś wyglądają bardzo ciekawie na mapie. Zastanawiam się tylko jak jest z omijaniem Żerania - biegnąc wałem od Północnego raczej się nie da od zachodu bo jedyny most na kanale między EC a rzeką to z tego co widzę most kolejowy, więc chyba trzeba do Modlińskiej.
10 km - 48min:10s
21,1 km - 1h:41min
Od 01.01.14 - 10 kg w dół
21,1 km - 1h:41min
Od 01.01.14 - 10 kg w dół
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45,44
Północnej części nie znam, ale południowa jest zupełnie dzika. Po lewej stronie można w zasadzie biec/jechać na rowerze wałem od Siekierkowskiego do Góry Kalwarii. Czasami trzeba z wału zejść ale zawsze obok jakaś droga/ścieżka prowadzi.
Po prawej stronie wał jest odsunięty od Wisły i leci się ... lasem, zazwyczaj jest wysoka skarpa nad wodą i widoki super, plaże po drodze, jak jest ciepło to i sporo golasów można spotkać. Można się tak błąkać i biec w nieskończoność o ile ktoś lubi klimat bezdroży.
Po prawej stronie wał jest odsunięty od Wisły i leci się ... lasem, zazwyczaj jest wysoka skarpa nad wodą i widoki super, plaże po drodze, jak jest ciepło to i sporo golasów można spotkać. Można się tak błąkać i biec w nieskończoność o ile ktoś lubi klimat bezdroży.
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35min
- Życiówka w maratonie: 2h45min
Zapraszamy na wyjątkowy kameralny półmaraton do Grudziądza. U nas liczy się oprawa a nie frekwencja.
http://www.polmaratongrudziadz.pl/
http://www.polmaratongrudziadz.pl/
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 gs
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49:52
Po prawej ścieżka prowadzi od Grota do Łazienkowskiego. Potem trzeba polecieć Wałem - trasą rowerową z kostki brukowej, za Siekierkowski. A potem dalej na południe znowu bliżej Wisły, ale tam się już dziko robi. Ale spoko można biec, chociaż teraz Wisła się podnosi trochę, a ostatnio byłem tam na jesieni, może wybiorę się tam za tydzień to dam znać
Natomiast za Grota na północ ostatnio dobiegłem do elektrociepłowni, którą trzeba ominąć Modlińską, ale przy Auchan już zawróciłem, więc nie wiem.
Natomiast za Grota na północ ostatnio dobiegłem do elektrociepłowni, którą trzeba ominąć Modlińską, ale przy Auchan już zawróciłem, więc nie wiem.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Na północ wzdłuż Modlińskiej za Eleketrociepłownią, da się biec po lewej ( lewa gorsza nierówny chodnik i wjazdy do autokomisów)i lub po prawej wzdłuż Modlińskiej, aż do Jabłonny. Potem po lewej stronie najpierw chodnikiem i poboczem jezdni (jakieś 3km) do ścieżki rowerowej (oświetlona) aż do Nowego Dworu. Tam ścieżka się kończy na osiedlu i nie bardzo wiedziałem jak dalej lecieć. Może ktoś z NDM podpowie co dalej? Można też do Jabłonny lecieć wałem, ale tam zwykle w weekendy duży ruch ludzi z psami, spacerowiczów itp. Często na wale strasznie wieje i jakoś nieprzyjemnie.
-
- Wyga
Na północ od EC-Żerań można pobiec nad zalew Zegrzyński - ok. 16 km.
1) za EC pod wiaduktem nad linią kolejową i wejściem do portu - przedostajemy się na wschodnią stronę Modlińskiej i schodami na Modlińską (lub obok Auchan)
2) po pokonaniu wiaduktu zbiegamy schodami w stronę portu
3) biegniemy po północnej stronie kanału Żerańskiego do Marywilskiej
4) mostem nad kanałem (ul. Marywilska) na południową stronę kanału
5) za mostem skręcamy w lewo w Proletariatczyków
6) dobiegamy do Białołęckiej (tutaj trochę asfaltu)
7) Białołęcką omijamy żwirownię
8) Białołęcką do Kobiałki (znowu gruntowa)
9) mostem na Kobiałce na drugą stronę kanału
10) za mostem w dół nad kanał i prosto do Nieporętu
11) miękka nawierzchnia kończy się przy PKP Nieporęt (niedaleko przystanek autobusów 705,735)
1) za EC pod wiaduktem nad linią kolejową i wejściem do portu - przedostajemy się na wschodnią stronę Modlińskiej i schodami na Modlińską (lub obok Auchan)
2) po pokonaniu wiaduktu zbiegamy schodami w stronę portu
3) biegniemy po północnej stronie kanału Żerańskiego do Marywilskiej
4) mostem nad kanałem (ul. Marywilska) na południową stronę kanału
5) za mostem skręcamy w lewo w Proletariatczyków
6) dobiegamy do Białołęckiej (tutaj trochę asfaltu)
7) Białołęcką omijamy żwirownię
8) Białołęcką do Kobiałki (znowu gruntowa)
9) mostem na Kobiałce na drugą stronę kanału
10) za mostem w dół nad kanał i prosto do Nieporętu
11) miękka nawierzchnia kończy się przy PKP Nieporęt (niedaleko przystanek autobusów 705,735)
-
- Rozgrzewający Się
Hej, bede w ten weekend w Warszawie i w ramach przygotowan do maratonu szukam trasy na wieczor tak okolo 20:30 na jakies 25-30km, najlepiej droga nieutwardzona, moze ktos polecic cos ciekawego?
- Bacio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:09
- Życiówka w maratonie: 5:12:13
Zależy, w której części Warszawy będziesz.eliot41 pisze:Hej, bede w ten weekend w Warszawie i w ramach przygotowan do maratonu szukam trasy na wieczor tak okolo 20:30 na jakies 25-30km, najlepiej droga nieutwardzona, moze ktos polecic cos ciekawego?
Z ostatniej *) stacji metra (Kabaty) masz Las Kabacki, gdzie jest oznakowana pętla na 10km. W nocy możesz jednak oznakowań nie zauważyć ;-( Droga leśna, ale ubita. Duża szansa, że spotkasz na trasie innych biegaczy. O tej godzinie w weekend szacuję, że spotkasz około 5 - 10 osób przez 30km.
*) teraz już nie wiem, która jest ostatnia, a która pierwsza, bo się pozmieniało wszystko w niedzielę ;D
1. Tu trochę o biegomarszowaniu... www.biegomarsz.pl
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45,44
Na wydmie w Falenicy jest ścieżka biegowa bardzo dobrze oznaczona, tak że z czołówką biegnie się bardzo komfortowo.
Tyle, że to wydma i 7 podbiegów i zbiegów, piach, korzenie i takie tam. Ale po nocy biega się tam czadowo.
To miejsce gdzie są organizowane Falenickie Zimowe Biegi "Górskie".
Tyle, że to wydma i 7 podbiegów i zbiegów, piach, korzenie i takie tam. Ale po nocy biega się tam czadowo.
To miejsce gdzie są organizowane Falenickie Zimowe Biegi "Górskie".