Ścieżki Biegowe - Warszawa

Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

w tej chwili darowałbym sobie lewą stronę.
między mostem poniatowskiego a świętokrzyskim trwa budowa stacji metra. zaś od świętokrzyskiego do gdańskiego remont bulwarów. tereny te są kompletnienie oiggrodzone i można biegać jedynie zachodnim chodnikiem wisłostrady.
a na prawej stronie masz miłą ścieżkę od mostu grota aż do łazienkowskiego. widać ją na mapie google. ma jakieś 8,5 km
nie wiem jak jest między mostem grota a północnym, ale za północnym na północ jest też bardzo fajny wał
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
New Balance but biegowy
sturmkatze
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 52:13
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzięki f.lamer, odcinki o których pisałeś wyglądają bardzo ciekawie na mapie. Zastanawiam się tylko jak jest z omijaniem Żerania - biegnąc wałem od Północnego raczej się nie da od zachodu bo jedyny most na kanale między EC a rzeką to z tego co widzę most kolejowy, więc chyba trzeba do Modlińskiej.
10 km - 48min:10s
21,1 km - 1h:41min
Od 01.01.14 - 10 kg w dół :)
KomPot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,44

Nieprzeczytany post

Północnej części nie znam, ale południowa jest zupełnie dzika. Po lewej stronie można w zasadzie biec/jechać na rowerze wałem od Siekierkowskiego do Góry Kalwarii. Czasami trzeba z wału zejść ale zawsze obok jakaś droga/ścieżka prowadzi.
Po prawej stronie wał jest odsunięty od Wisły i leci się ... lasem, zazwyczaj jest wysoka skarpa nad wodą i widoki super, plaże po drodze, jak jest ciepło to i sporo golasów można spotkać. Można się tak błąkać i biec w nieskończoność ;-) o ile ktoś lubi klimat bezdroży.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35min
Życiówka w maratonie: 2h45min

Nieprzeczytany post

Zapraszamy na wyjątkowy kameralny półmaraton do Grudziądza. U nas liczy się oprawa a nie frekwencja.
http://www.polmaratongrudziadz.pl/
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g:m:s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
dobrzan
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:52

Nieprzeczytany post

Po prawej ścieżka prowadzi od Grota do Łazienkowskiego. Potem trzeba polecieć Wałem - trasą rowerową z kostki brukowej, za Siekierkowski. A potem dalej na południe znowu bliżej Wisły, ale tam się już dziko robi. Ale spoko można biec, chociaż teraz Wisła się podnosi trochę, a ostatnio byłem tam na jesieni, może wybiorę się tam za tydzień to dam znać :)

Natomiast za Grota na północ ostatnio dobiegłem do elektrociepłowni, którą trzeba ominąć Modlińską, ale przy Auchan już zawróciłem, więc nie wiem.
Obrazek
Władek J
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Na północ wzdłuż Modlińskiej za Eleketrociepłownią, da się biec po lewej ( lewa gorsza nierówny chodnik i wjazdy do autokomisów)i lub po prawej wzdłuż Modlińskiej, aż do Jabłonny. Potem po lewej stronie najpierw chodnikiem i poboczem jezdni (jakieś 3km) do ścieżki rowerowej (oświetlona) aż do Nowego Dworu. Tam ścieżka się kończy na osiedlu i nie bardzo wiedziałem jak dalej lecieć. Może ktoś z NDM podpowie co dalej? Można też do Jabłonny lecieć wałem, ale tam zwykle w weekendy duży ruch ludzi z psami, spacerowiczów itp. Często na wale strasznie wieje i jakoś nieprzyjemnie.
maciejl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Na północ od EC-Żerań można pobiec nad zalew Zegrzyński - ok. 16 km.
1) za EC pod wiaduktem nad linią kolejową i wejściem do portu - przedostajemy się na wschodnią stronę Modlińskiej i schodami na Modlińską (lub obok Auchan)
2) po pokonaniu wiaduktu zbiegamy schodami w stronę portu
3) biegniemy po północnej stronie kanału Żerańskiego do Marywilskiej
4) mostem nad kanałem (ul. Marywilska) na południową stronę kanału
5) za mostem skręcamy w lewo w Proletariatczyków
6) dobiegamy do Białołęckiej (tutaj trochę asfaltu)
7) Białołęcką omijamy żwirownię
8) Białołęcką do Kobiałki (znowu gruntowa)
9) mostem na Kobiałce na drugą stronę kanału
10) za mostem w dół nad kanał i prosto do Nieporętu
11) miękka nawierzchnia kończy się przy PKP Nieporęt (niedaleko przystanek autobusów 705,735)
eliot41
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hej, bede w ten weekend w Warszawie i w ramach przygotowan do maratonu szukam trasy na wieczor tak okolo 20:30 na jakies 25-30km, najlepiej droga nieutwardzona, moze ktos polecic cos ciekawego?
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

eliot41 pisze:Hej, bede w ten weekend w Warszawie i w ramach przygotowan do maratonu szukam trasy na wieczor tak okolo 20:30 na jakies 25-30km, najlepiej droga nieutwardzona, moze ktos polecic cos ciekawego?
Zależy, w której części Warszawy będziesz.

Z ostatniej *) stacji metra (Kabaty) masz Las Kabacki, gdzie jest oznakowana pętla na 10km. W nocy możesz jednak oznakowań nie zauważyć ;-( Droga leśna, ale ubita. Duża szansa, że spotkasz na trasie innych biegaczy. O tej godzinie w weekend szacuję, że spotkasz około 5 - 10 osób przez 30km.

*) teraz już nie wiem, która jest ostatnia, a która pierwsza, bo się pozmieniało wszystko w niedzielę ;D
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

abo ścieżka prawym brzegiem wisły: most grota <-> łazienkowski. 8,5 km w jedną stronę
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
eliot41
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Super, Las Kabacki pasuje mi najbardziej, bede autem wiec sobie podjade, no i wezme sobie czolowke na wszelki wypadek. Dzieki za pomoc.
KomPot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,44

Nieprzeczytany post

Na wydmie w Falenicy jest ścieżka biegowa bardzo dobrze oznaczona, tak że z czołówką biegnie się bardzo komfortowo.
Tyle, że to wydma i 7 podbiegów i zbiegów, piach, korzenie i takie tam. Ale po nocy biega się tam czadowo.
To miejsce gdzie są organizowane Falenickie Zimowe Biegi "Górskie".
ODPOWIEDZ