Heart rate z Lidla

Awatar użytkownika
kruczek79
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:07
Życiówka w maratonie: 3:09:57

Nieprzeczytany post

LoveBeer pisze:
kruczek79 pisze:
Pawel_W pisze:bieganie z paskiem za 90zł do zegarka za ~2000 to trochę strzał w kolano moim zdaniem :D no chyba że rzeczywiście dobrej jakości ten pasek
Idąc tym tokiem rozumowania to właściciel zegarka za ~2000 nie może wyjść na trening np. w koszulce poniżej 100 zł.
ja bym to raczej porownal do nowego mercedesa na oponach debicy :) a jaka ma koszulke kierowca, coz, moda to moda ;)
Kiepskie porównanie :)
PKO
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

napewno lepsze od tej koszulki :)

ale z mojej strony koniec offtopa.
romanlo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Obrazek

Takie cuda mi pokazuje, co o tym myslicie??
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

myślę że musisz zakupić żel do ekg i spróbować.
Til
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka w maratonie: 3:30:05

Nieprzeczytany post

Kurczę, faktycznie jakieś dziwaczne te wyniki. Miałem już kilka pasów na sobie ale żaden nie dawał takiego czadu.
Dwie sprawy:
1.
Zwilżyłeś pasek przy elektrodach - warto to robić powiedzmy obficie ;-) Czy byłeś normalnie spocony podczas biegu? (jeśli się nie pocisz na klacie to wtedy żel)
2.
Jaki jest poziom napięcia w baterii? Bo to może być powodem takich odczytów... Może wrzuć nową baterię?

Dziś wieczorem sprawdzę mój pasek jak się sprawuje.
romanlo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

pasek był zwilżony, skoki 80-180 to raczej lekkie przegiecie...
Til
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Wyszedłem z psem na spacer i założyłem pasek. Po 36 minutach przerwało połączenie i nie chciało wrócić (addidas micoach). Zmieniłem baterię (miała 2.90V) i rejestrowałem już w domu, działał godzinę - był ok. Odpaliłem drugi telefon, założyłem równolegle pasek Zephyr, odpaliłem również micoach, zatem mam dwa wykresy dla porównania. W średnia jest praktycznie ta sama, 2 bpm mniej ten od lidla, ale rozrzut lidlowego jest wyraźnie większy, do końca nie wiem co o tym sądzić, trzeba to sensownie mierzyć.
Zainstalowałem endomondo. Po trzech minutach rejestracji szwędania się po pokoju pulsometr się raz rozłączył i połączył ponownie. Wykres jest ciągły ale prawdopodobnie nierealistyczny - zarejestrowałem zbyt duży skok tętna.

Powiem tak - ja nie chcę tego paska z lidla. Może jest dokładniejszy, a może nie, ale mi nie leży, bo niestety dość istotna dla mnie aplikacja SportTrackLive nie chce z nim współpracować, a liczyłem na to, że będzie monitoring serca i kroków (możliwość rejestracji kadencji mnie przyciągnęła do kupienia tego wynalazku).
kobra11
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zrobiłem dziś pierwszy trening z tym paskiem i chyba jest ok.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Til
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzięki za info, widać że działa tak jak się tego należało spodziewać, mój mimo że działa, to ewidentnie nie jest ok...
Awatar użytkownika
Luke_Vein
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 45:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mój lidlowy pasek ma ogromne problemy z połączeniem się z Endomondo. Jutro spróbuję wymienić baterię i może wtedy załapie, jednak do tej pory ciągle zrywa połączenie.
kubadd
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 49:53

Nieprzeczytany post

W niedzielę robiłem długie wybieganie i wydaje mi się, że raczej jest dobrze. Poza początkiem (jakieś 1-2 km), kiedy trochę szalał, ale nie zamoczyłem/zwilżyłem urządzenia.
Więc ewidentnie zaczął działać jak się spociłem i potem już cały czas wskazania wydawały się okej (25 km). Jak biegłem pod mocny wiatr ciągle było ok. 150-155 bpm, powrót 145-150 bpm z wiatrem (5 takich "kółek", tempo 6:00-6:30 min/km) i wszystkie wskazania mieściły się w tym zakresie.
Zatem póki co jestem zadowolony.
Til
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zwilżenie elektrod (w tym przypadku wykonanych z "gumy" przewodzącej) jest kluczowe. Po za tym, warto pamiętać, że pierwsze naście sekund (czasem dłużej) to autokalibracja urządzenia związana z faktem różnego przewodnictwa kontaktu skóra - elektrody, przesuwania się paska na klatce piersiowej. Zatem początkowymi powiedzmy dwoma minutami nie ma się co przejmować. Jak to wygląda można zobaczyć choćby na stronce: http://zephyranywhere.com/android-hxm-tips/ w sekcji: I get an abnormally high heart rate.
romanlo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

czyli musze reklamować bo to wygląda jakby koś z karabinu strzelał, a nie pomiar tętna :(
lolo1990
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 51:29

Nieprzeczytany post

Mnie też chyba czeka reklamacja na trzech telefonach z endomondo połączyło i zaraz rozlaczylo i tak co chwilę...
kubadd
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 49:53

Nieprzeczytany post

Może problemem u niektórych (romanio, lolo1990) jest połączenie z Endomondo czy inną aplikacją. (?)
Ja biegam z zegarkiem (Polar M400), przed drugim treningiem zwilżyłem elektrody i od początku były jak najbardziej rozsądne wskazania.

Może ktoś bardziej technicznie zorientowany jest w stanie wytłumaczyć różnicę w łączeniu między telefonem a zegarkiem? Jeśli są takie różnice, to to może być powodem błędnych wskazań. Jeśli nie - to ewidentnie wadliwy egzemplarz.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ