Heart rate z Lidla

romanlo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Idzie wiosna i tydzień biegacza w lidlu, trafiłem na niego przez przypadek i nie miałem dużo czasu do namysłu bo promocja startowała 5 marca a w sklepie widziałem raptem 3-4 sztuki tego urządzonka. Cena 89 zł za pasek z bluetupe kompatybilny z endomondo nie wydawała mi się jakaś strasznie duża tak więc wyciągnąłem zaskórniaki i zaopatrzyłem się w niego. Zdziwiło mnie, że produkcja nie jest made in china, a MADE IN GERMANY o.O Przetestowałem hr na 9km i jakoś tam to tętno pokazuje w endomondo, wachania są różne bo pierwszy raz takie coś zakładałem i nie dopasowałem paska i chyba też za wysoko je założyłem, potem jak doczytałem instrukcje to powinno być poniżej obręczy piersiowej a ja usiłowałem trzymać na. W instrukcji też napisali, że posiada pasmo 5.3 mhz i jest kompatybilne z zegarkami poolar, suunto itp. Ktoś się orientuje co to za dziwne pasmo? I jaki dokładnie zegarek mógłbym w przyszłości dokupić aby był kompatybilny z tym paskiem hr? Obecnie mam smartfona i pasek hr, w telefonie śmigam na endomondo i tam w wersji darmowej pokazuje mi tylko średnie i maksymalne tętno, czy są jakieś inne aplikacje bardziej zaawansowane z pomiarem tętna niż endomondo??

PS: nie mówcie tylko, że przepłaciłem itp, bo to zabawka nabyta pod wpływem ekscytacji," o.O będe miał pulsometr za mniej niż 100zł" :)
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

możesz sobie np. kupić po taniości Polara M400
po drogości np. Polar V800 lub Suunto Ambit3
i to chyba tyle jeśli chodzi o wiodących producentów zegarków sportowych z GPS
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

z polarem m400 podobno działa, kilka chłopaków testowało, ale czy zegarki biegowe suunto nie potrzebują dedykowanego pasa (tak mi sie gdzieś na forum w oczy rzuciło)
tapczan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W teorii pasek powinien współpracować ze wszystkim co ma oznaczenie Bluetooth Smart bądź 4.0 .
Jak pisał Piechu, Polary i Suunto 3 (nie 2!). Także decathlonowe onmove sobie poradzą.
Pawel_W
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:21
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bieganie z paskiem za 90zł do zegarka za ~2000 to trochę strzał w kolano moim zdaniem :D no chyba że rzeczywiście dobrej jakości ten pasek
puchatek391 pisze:czy zegarki biegowe suunto nie potrzebują dedykowanego pasa (tak mi sie gdzieś na forum w oczy rzuciło)
nie, to działa w drugą stronę i dotyczy ant+
wszystko co z ant+ działa z suunto
wszystko co suunto nie działa z ant+ (mam na myśli np. ich pasek)
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Co za różnica ile kosztuje sprzęt, jeśli działa, jak należy?
Awatar użytkownika
Arasso
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak jest zasilany ten pasek? Wbudowany akumulator? Ciekawe na jak długo starcza... ?
"Life can pull you down but running will always lift you up."
Awatar użytkownika
kruczek79
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:07
Życiówka w maratonie: 3:09:57

Nieprzeczytany post

Pawel_W pisze:bieganie z paskiem za 90zł do zegarka za ~2000 to trochę strzał w kolano moim zdaniem :D no chyba że rzeczywiście dobrej jakości ten pasek
Idąc tym tokiem rozumowania to właściciel zegarka za ~2000 nie może wyjść na trening np. w koszulce poniżej 100 zł.
kobra11
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jak jest zasilany ten pasek? Wbudowany akumulator? Ciekawe na jak długo starcza... ?
Jest na zwykłą baterię CR2032. Na jak długo starcza to zobaczymy. I działa na Windows Phone.
Til
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka w maratonie: 3:30:05

Nieprzeczytany post

Kupiłem ten wynalazek ale:
1. połączył się pierwszy raz dziwnie (bez sparowania?) i w micoach pokazał rozsądny wynik.
2. za moment się zaczął rozłączać i łączyć ponownie... w innych aplikacjach też...
3. wymieniłem baterię i kicha...
4. sprawdziłem na innych telefonach z androidem 4.4 i w ogóle nie chce się łączyć.
Czyli idę do lidla jutro...

Pytanie do tych, którym to ustrojstwo działa - czy posiada funkcjonalności mierzenia ilości kroków/kadencji? Jakoś to niejednoznacznie jest to opisane.
Mam taki pas - Zephyr HRM (przesyła po bt sygnał HM + kadencję) i byłby świetny tylko po dwu latach używania akumulator jest do wymiany ;-(
romanlo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

mój połączył się bez problemu, ale pokazuje straszną rozbierzność tetna w takim endomondo. nie wiem czy pomiar jest zepsuty, jesli tak bedzie trzeba odzyskac pieniadze...
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kruczek79 pisze:
Pawel_W pisze:bieganie z paskiem za 90zł do zegarka za ~2000 to trochę strzał w kolano moim zdaniem :D no chyba że rzeczywiście dobrej jakości ten pasek
Idąc tym tokiem rozumowania to właściciel zegarka za ~2000 nie może wyjść na trening np. w koszulce poniżej 100 zł.
ja bym to raczej porownal do nowego mercedesa na oponach debicy :) a jaka ma koszulke kierowca, coz, moda to moda ;)
Til
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka w maratonie: 3:30:05

Nieprzeczytany post

Wymieniłem urządzenie w lidlu i się połączyło.
Co do jakości tego urządzenia to powiedzmy sobie średnia, jeszcze nie wiem jak wyjdą pomiary w bieganiu, statyczne u mnie ok (micoach, runtastic pro). Sądzę jednak, że konstrukcja zaczepów paska tekstylnego do części pulsometru z elektrodami jest niezbyt udana - tworzywo jest zbyt miękkie i słabo się to zapięcie układa w porównaniu do rozwiązania o podobnej idei, które miałem w Garminie FR50. Jeżeli ktoś chciałby używać tego urządzenia bardzo często (czyli normalnie) to od razu warto zrobić przeróbkę tego paska, te tworzywo najprawdopodobniej popęka... a takiej gwarancji to nikt nie daje. Dalej pokrywka baterii też jest z tworzywa nie budzącego mego zaufania, a kilka razy w roku bateryjkę trzeba będzie zmienić i zaczep sobie kiedyś odpadnie.

Ja traktuję ten pasek jako dodatkowy, awaryjny. Mój zegarek Geonaute onMove500 (mam do niego pas ANT+) jest w serwisie a lubię mieć info co i jak.
romanlo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wiadomo za taką cene nie spodziewałem sie, że to bedzie jakies trwałe, ale bez jaj, w obecnych czasach z taką technologia to już nawet najgorszy szmelc powinien sobie poradzić z prawidłowym odczytem tetna, to nie jest budowa rakiety kontynentalnej !!!!
Awatar użytkownika
spietrza
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nawet paski suunto czy garmina po tygodniu umią się nie podłączyć lub rejestrować skoki tętna o 50 uderzeń w ciągu sekundy. Jeśli działa prawidłowo tylko pogratulować zakupu
Triathlon to moje hobby
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ