Idzie wiosna i tydzień biegacza w lidlu, trafiłem na niego przez przypadek i nie miałem dużo czasu do namysłu bo promocja startowała 5 marca a w sklepie widziałem raptem 3-4 sztuki tego urządzonka. Cena 89 zł za pasek z bluetupe kompatybilny z endomondo nie wydawała mi się jakaś strasznie duża tak więc wyciągnąłem zaskórniaki i zaopatrzyłem się w niego. Zdziwiło mnie, że produkcja nie jest made in china, a MADE IN GERMANY o.O Przetestowałem hr na 9km i jakoś tam to tętno pokazuje w endomondo, wachania są różne bo pierwszy raz takie coś zakładałem i nie dopasowałem paska i chyba też za wysoko je założyłem, potem jak doczytałem instrukcje to powinno być poniżej obręczy piersiowej a ja usiłowałem trzymać na. W instrukcji też napisali, że posiada pasmo 5.3 mhz i jest kompatybilne z zegarkami poolar, suunto itp. Ktoś się orientuje co to za dziwne pasmo? I jaki dokładnie zegarek mógłbym w przyszłości dokupić aby był kompatybilny z tym paskiem hr? Obecnie mam smartfona i pasek hr, w telefonie śmigam na endomondo i tam w wersji darmowej pokazuje mi tylko średnie i maksymalne tętno, czy są jakieś inne aplikacje bardziej zaawansowane z pomiarem tętna niż endomondo??
PS: nie mówcie tylko, że przepłaciłem itp, bo to zabawka nabyta pod wpływem ekscytacji," o.O będe miał pulsometr za mniej niż 100zł"