Prośba o wyjaśnienie paru kwestii zwiazanych z Fenixem 3

Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja uważam,ze Fenix 3 jest co najmniej równie ładny.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
PKO
Agata Christie
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:kup mu gatki albo skarpetki, na pewno będzie zaskoczony ale zadowolony no i uda Ci się utrzymać niespodziankę w tajemnicy! :lalala:
Sugerujesz, że jeden nietrafiony prezent i jeden oklepany to bedzie najlepsza opcja? :p
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Johnny Żuberek pisze:bez porównania ładniejszy, porównywalnie funkcjonalny ;)
bez porównania ładniejszy od czego?
porównywalnie funkcjonalny do czego?
Agata Christie pisze: Sugerujesz, że jeden nietrafiony prezent i jeden oklepany to bedzie najlepsza opcja? :p
ja nic nie sugeruję tylko głośno gdybam ;)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18
Życiówka w maratonie: DNF
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piechu pisze: bez porównania ładniejszy od czego?
porównywalnie funkcjonalny do czego?
Piechu, rzuć okiem na tytuł wątku :hahaha:
PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA
Obrazek
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tytuł wątku znam ale dopytuję bo czytając Twoje spostrzeżenia coś mi się wydaje, żeś zdrowo oczadział :bum: ;)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no to właśnie porównanie pokazuje, że sa podobne, jak najbardziej porównywalne, a w moim odczuciu fenix jest co najmniej tak samo ładny jak ambit.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wiadomo, że to kwestia gustu - dla mnie Fenix3 wygląda jak nieudany brat Ambitów - brzydki nie jest, ale na klasowym zdjęciu wpycha się go gdzieś do środka, żeby nie rzucał się w oczy, mimo wszystko ;)
A co do porównywalności - moim zdaniem twierdzenie jak najbardziej słuszne. Fenix3 wygrywa lepszą obsługą treningów biegowych (tj. wbudowaną obsługą, w Ambicie możesz mieć to samo, ale dopiero po zabawie na Movescount), wibrą, liczeniem kroków i wgrywaniem waypointów. Suunto - minimalnie, ale jednak lepszym modułem GPS, do tego króluje w wodzie - znacznie szersze ustawienia długości basenów, mierzenie HR w wodzie. Jak chodzi o same wędrówki, jest IMHO remis :)
Ok, Fenix3 minimalnie przed Ambitem3 - nie wiedziałem, że całkowicie przestali wspierać ANT+
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA
Obrazek
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Każdy lubi co innego :)
Dla mnie F3 jest bez porównania ładniejszy (i ma dużo lepszy ekran) niż plastikowy A3.
Funkcjonalnie też. Ale nie ma sensu robić tutaj wojenki fanboyów. Dobrze, że jest wybór i każdy znajdzie coś dla siebie :)
Jeden kupi Polara dla poprawiania wyników, drugi Nike/TomToma dla czerpania radości z biegania, trzeci Garmina dla truchtaczy i gapienia się w mapki... czy jakoś tak :bum:
Ostatnio zmieniony 26 lut 2015, 12:12 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

otuszto :)
No, chyba, że napiszesz mi, że z kolegami-sportowcami doszedłeś do wniosku, że Garminy są dla profesjonalistów, a Suunto to zabawki dla truchtaczy (czy jakoś tak), jak to jeden forumowicz stwierdził w innym wątku :D
Obrazek
Agata Christie
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Johnny Żuberek pisze:otuszto :)
No, chyba, że napiszesz mi, że z kolegami-sportowcami doszedłeś do wniosku, że Garminy są dla profesjonalistów, a Suunto to zabawki dla truchtaczy (czy jakoś tak), jak to jeden forumowicz stwierdził w innym wątku :D
Nie wiem jaki jest A3 bo nie miałam go w ręku, ale np. Suunto robi bardzo porządne komputery nurkowe i wśród nurków to bardzo ceniona firma oferująca wiarygodne produkty - a że w nurkowaniu nie ma miejsca na błędy, więc duże zaufanie nurków świadczy o jakości produktów.

Agata
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

A Garmin robi kupe sprzetu do nawigacji po lądzie, wodzie i przestworzach i też jest cenione. Więc jesli nawigacja w terenie wchodzi w gre to jednak trzeba czekać na epixa. Mimo że brzydal okropny, to funkcjonalność przede wszystkim. Na co dzień można nosić inny zegarek. Oby nic nie popsuli :P
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
jaroslavo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Każdy lubi co innego :)
Dla mnie F3 jest bez porównania ładniejszy (i ma dużo lepszy ekran) niż plastikowy A3.
Funkcjonalnie też. Ale nie ma sensu robić tutaj wojenki fanboyów. Dobrze, że jest wybór i każdy znajdzie coś dla siebie :)
Jeden kupi Polara dla poprawiania wyników, drugi Nike/TomToma dla czerpania radości z biegania, trzeci Garmina dla truchtaczy i gapienia się w mapki... czy jakoś tak :bum:

Moje Suunto jakoś nie jest plastikowe więc nie wiem o jakim modelu piszesz.
Ta dyskusja o wyglądzie wogóle nie ma sensu. Jak dojdzie do pierwszych użytkowników to dopiero wtedy zacznie się jazda i spuchnie wątek :)
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Agata Christie pisze:
Johnny Żuberek pisze:otuszto :)
Nie wiem jaki jest A3 bo nie miałam go w ręku, ale np. Suunto robi bardzo porządne komputery nurkowe i wśród nurków to bardzo ceniona firma oferująca wiarygodne produkty - a że w nurkowaniu nie ma miejsca na błędy, więc duże zaufanie nurków świadczy o jakości produktów.

Agata
Agata, Piecha nie musisz przekonywać o wysokiej jakości produktów Suunto - to był taki mój wtręt odnośnie wypowiedzi pewnego delikwenta, z której obaj mieliśmy się okazję pośmiać ze 2 dni temu ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Potwierdzam, nie mam nic do Suunto, to bardzo dobre zegarki. Po prostu bardziej lubię Garmina z przyczyn, które już wielokrotnie poruszałem na forum.
A co do gościa i jego popisu... oj Grzechu, ubawiłem się setnie ;)
Agata Christie
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Piechu pisze: Garmin musiał zmienić profil tego urządzenia gdyż wprowadził inny zegarek Epix, który właśnie dedykowany jest turystom (oczywiście oprócz wsparcia dla map, jest to także zegarek multisportowy czyli po prostu F3 w innej obudowie z obsługą map)
Tak jak wspomniał poniżej Qba - F3 to zegarek dla sportowców, biegaczy, ultrasów, rowerzystów itp. Podstawową jego rolą jest pomiar dystansu i tempa/prędkości a nie nawigacja :)
A może starszy model Fenix2? Czy tam da się wgrac takie mapy do trekkingu? I jak obecnie wygląda dokładnośc działania GPSu w tym modelu?

Agata
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ