Prośba o wyjaśnienie paru kwestii zwiazanych z Fenixem 3
-
- Zaprawiony W Bojach
ja uważam,ze Fenix 3 jest co najmniej równie ładny.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Sugerujesz, że jeden nietrafiony prezent i jeden oklepany to bedzie najlepsza opcja? :pPiechu pisze:kup mu gatki albo skarpetki, na pewno będzie zaskoczony ale zadowolony no i uda Ci się utrzymać niespodziankę w tajemnicy!
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
bez porównania ładniejszy od czego?Johnny Żuberek pisze:bez porównania ładniejszy, porównywalnie funkcjonalny
porównywalnie funkcjonalny do czego?
ja nic nie sugeruję tylko głośno gdybamAgata Christie pisze: Sugerujesz, że jeden nietrafiony prezent i jeden oklepany to bedzie najlepsza opcja? :p

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- Johnny Żuberek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
- Życiówka w maratonie: DNF
- Kontakt:
Piechu, rzuć okiem na tytuł wątkuPiechu pisze: bez porównania ładniejszy od czego?
porównywalnie funkcjonalny do czego?

PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA

ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
tytuł wątku znam ale dopytuję bo czytając Twoje spostrzeżenia coś mi się wydaje, żeś zdrowo oczadział

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
no to właśnie porównanie pokazuje, że sa podobne, jak najbardziej porównywalne, a w moim odczuciu fenix jest co najmniej tak samo ładny jak ambit.
- Johnny Żuberek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wiadomo, że to kwestia gustu - dla mnie Fenix3 wygląda jak nieudany brat Ambitów - brzydki nie jest, ale na klasowym zdjęciu wpycha się go gdzieś do środka, żeby nie rzucał się w oczy, mimo wszystko 
A co do porównywalności - moim zdaniem twierdzenie jak najbardziej słuszne. Fenix3 wygrywa lepszą obsługą treningów biegowych (tj. wbudowaną obsługą, w Ambicie możesz mieć to samo, ale dopiero po zabawie na Movescount), wibrą, liczeniem kroków i wgrywaniem waypointów. Suunto - minimalnie, ale jednak lepszym modułem GPS, do tego króluje w wodzie - znacznie szersze ustawienia długości basenów, mierzenie HR w wodzie. Jak chodzi o same wędrówki, jest IMHO remis
Ok, Fenix3 minimalnie przed Ambitem3 - nie wiedziałem, że całkowicie przestali wspierać ANT+

A co do porównywalności - moim zdaniem twierdzenie jak najbardziej słuszne. Fenix3 wygrywa lepszą obsługą treningów biegowych (tj. wbudowaną obsługą, w Ambicie możesz mieć to samo, ale dopiero po zabawie na Movescount), wibrą, liczeniem kroków i wgrywaniem waypointów. Suunto - minimalnie, ale jednak lepszym modułem GPS, do tego króluje w wodzie - znacznie szersze ustawienia długości basenów, mierzenie HR w wodzie. Jak chodzi o same wędrówki, jest IMHO remis

Ok, Fenix3 minimalnie przed Ambitem3 - nie wiedziałem, że całkowicie przestali wspierać ANT+

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Każdy lubi co innego 
Dla mnie F3 jest bez porównania ładniejszy (i ma dużo lepszy ekran) niż plastikowy A3.
Funkcjonalnie też. Ale nie ma sensu robić tutaj wojenki fanboyów. Dobrze, że jest wybór i każdy znajdzie coś dla siebie
Jeden kupi Polara dla poprawiania wyników, drugi Nike/TomToma dla czerpania radości z biegania, trzeci Garmina dla truchtaczy i gapienia się w mapki... czy jakoś tak

Dla mnie F3 jest bez porównania ładniejszy (i ma dużo lepszy ekran) niż plastikowy A3.
Funkcjonalnie też. Ale nie ma sensu robić tutaj wojenki fanboyów. Dobrze, że jest wybór i każdy znajdzie coś dla siebie

Jeden kupi Polara dla poprawiania wyników, drugi Nike/TomToma dla czerpania radości z biegania, trzeci Garmina dla truchtaczy i gapienia się w mapki... czy jakoś tak

Ostatnio zmieniony 26 lut 2015, 12:12 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
- Johnny Żuberek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
otuszto 
No, chyba, że napiszesz mi, że z kolegami-sportowcami doszedłeś do wniosku, że Garminy są dla profesjonalistów, a Suunto to zabawki dla truchtaczy (czy jakoś tak), jak to jeden forumowicz stwierdził w innym wątku :D

No, chyba, że napiszesz mi, że z kolegami-sportowcami doszedłeś do wniosku, że Garminy są dla profesjonalistów, a Suunto to zabawki dla truchtaczy (czy jakoś tak), jak to jeden forumowicz stwierdził w innym wątku :D

-
- Dyskutant
Nie wiem jaki jest A3 bo nie miałam go w ręku, ale np. Suunto robi bardzo porządne komputery nurkowe i wśród nurków to bardzo ceniona firma oferująca wiarygodne produkty - a że w nurkowaniu nie ma miejsca na błędy, więc duże zaufanie nurków świadczy o jakości produktów.Johnny Żuberek pisze:otuszto
Agata
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
A Garmin robi kupe sprzetu do nawigacji po lądzie, wodzie i przestworzach i też jest cenione. Więc jesli nawigacja w terenie wchodzi w gre to jednak trzeba czekać na epixa. Mimo że brzydal okropny, to funkcjonalność przede wszystkim. Na co dzień można nosić inny zegarek. Oby nic nie popsuli :P
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
-
- Wyga
Piechu pisze:Każdy lubi co innego
Moje Suunto jakoś nie jest plastikowe więc nie wiem o jakim modelu piszesz.
Ta dyskusja o wyglądzie wogóle nie ma sensu. Jak dojdzie do pierwszych użytkowników to dopiero wtedy zacznie się jazda i spuchnie wątek

- Johnny Żuberek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Agata, Piecha nie musisz przekonywać o wysokiej jakości produktów Suunto - to był taki mój wtręt odnośnie wypowiedzi pewnego delikwenta, z której obaj mieliśmy się okazję pośmiać ze 2 dni temuAgata Christie pisze:Nie wiem jaki jest A3 bo nie miałam go w ręku, ale np. Suunto robi bardzo porządne komputery nurkowe i wśród nurków to bardzo ceniona firma oferująca wiarygodne produkty - a że w nurkowaniu nie ma miejsca na błędy, więc duże zaufanie nurków świadczy o jakości produktów.Johnny Żuberek pisze:otuszto
Agata

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Potwierdzam, nie mam nic do Suunto, to bardzo dobre zegarki. Po prostu bardziej lubię Garmina z przyczyn, które już wielokrotnie poruszałem na forum.
A co do gościa i jego popisu... oj Grzechu, ubawiłem się setnie
A co do gościa i jego popisu... oj Grzechu, ubawiłem się setnie

-
- Dyskutant
A może starszy model Fenix2? Czy tam da się wgrac takie mapy do trekkingu? I jak obecnie wygląda dokładnośc działania GPSu w tym modelu?Piechu pisze: Garmin musiał zmienić profil tego urządzenia gdyż wprowadził inny zegarek Epix, który właśnie dedykowany jest turystom (oczywiście oprócz wsparcia dla map, jest to także zegarek multisportowy czyli po prostu F3 w innej obudowie z obsługą map)
Tak jak wspomniał poniżej Qba - F3 to zegarek dla sportowców, biegaczy, ultrasów, rowerzystów itp. Podstawową jego rolą jest pomiar dystansu i tempa/prędkości a nie nawigacja
Agata