Ból w udach, po Nutrend Flexit Drink?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
90minut
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć. Chcąc zadbać o stawy i ścięgna, z którymi miałem problemy zaopatrzyłem się w Nutrend Flexit Drink. Wszyscy go bardzo polecają więc nie miałem wątpliwości żeby go kupić. W każdym bądź razie przyjmuję go od tygodnia, 20 gram na czczo rano. Po 4-5 dniach i treningu 12 km (dla mnie to największa objętość tygodnia), czuje ból w mięśniu prostym uda (tak mi się wydaje) i czasem w wewnętrznej części piszczeli. Ból jest dość dziwny, jakby prąd/kłucie. Przy chodzeniu go nie czuje, jedynie przy biegu, podczas opadania na nogę. Dziś zmniejszyłem dawkę. Ostatni trening miałem w piątek, czekam aż przejdzie.

Jakieś wskazówki?
PKO
uebq
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

nie widzę związku :ojoj:
90minut
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Bardzo możliwe, że związku nie ma żadnego. Niemniej obie sprawy się nałożyły. Jakieś ćwiczenia, masaże mogłyby mi pomóc? Czy lepiej poczekać i się oszczędzać. Rozumiem, że z takim bólem nie powinienem biegać.
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A robisz rozgrzewkę, rozciągania itp? Jak się ubierasz, jak trenujesz (mocno, lekko, jakie obciążenia dzienne, jak wygląda rozgrzewka i jak schłodzenie)? Pamiętaj, że w zimę bardzo łatwo o kontuzje, zwłaszcza u początkujących - biegasz za szybko bez odpowiedniego rozgrzania mięśni = prawie pewna kontuzja. A jeśli do tego jeszcze jest wiatr i Ci przewieje (czyt. schładza mięśnie) to już w ogóle kandydat do kontuzji murowany.
biegam ultra i w górach :)
90minut
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Przed bieganiem rozgrzewka - 10 minut b. wolnego truchtu, rozgrzewanie Achillesów poprzez stawanie na palcach na krawędzi krawężnika, trucht, skipy. Rozciągam się dopiero po bieganiu. Schładzanie to bieg na poziomie 75% tętna maksymalnego zakończony marszem 200-300 m.

Biegam w dresowym spodniach, koszulce termoaktywnej na długi rękaw, kurtka wiatrówka, komin i czapka. Nigdy nie zmarzłem. Na ostatnim treningu trochę mnie przewiało ale biegałem w gorszych warunkach i nie miałem problemów.
uebq
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

piszczel to wysokie prawdopodobieństwo , że mięsień płaszczkowaty albo szerzej: zespół shin splints.
Ja cierpiałem, czasem mi się przypomina .... swoją drogą ciekawe, że tylko na prawy.. :szok:
Udo nie wiem. W ogóle to często jest tak, że przyczyna bólu jest gdzie indziej, niż jego lokalizacja :echech:

np. ostre kłujące bóle kolana u mojego znajomego okazały się skutkiem przeciążenia pasma biodrowo-piszczelowego :ojoj:

Ale wiesz jak to może być z diagnozą stawianą przez amatora z internetowego forum, co nie? :hahaha:

jedyne sensowne: idź do fizjoterapeuty :spoczko:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ