DYSKUSJA: Diety tłuszczowe, LCHF, paleo, primal w sporcie
- kfadam
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1.05
- Życiówka w maratonie: brak
powtórz badania, jeśli wynik będzie podobny ogranicz białko szczególnie to z produktów mlecznych i białka jajek. Ketoza dobra jest na jakiś czas by przyśpieszyć proces chudnięciana dłuższą metę to " nieekonomuczne"
- 502340
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Tomasz
- Zaprawiony W Bojach
Kwas l'askorbinowy lewoskrętny. Kilogram około 30zł. Tyle że takie dawki nie są zalecane, u mnie w domu pijemy z rana około 3gr. Moim zdaniem więcej nie trzeba.
- 502340
- Wyga
Dawki można przyjmować różne, bo o ryzyku "przedawkowania" nie słyszałem. Opis dawkowania choćby tutaj:http://www.euromentor.org.pl/
autoryzacja/subskrypcja_nr200504.html.
Chcąc aplikować 20 g / dzień ekonomicznym wydaje się być skorzystanie z czystego składnika, za grosze dostępnego np. na allegro. Pytanie przyjmować, doustnie - jaki roztwór jest "jadalny" czy jedynie poprzez skórę. Może ktoś korzysta z czystego składnika.
autoryzacja/subskrypcja_nr200504.html.
Chcąc aplikować 20 g / dzień ekonomicznym wydaje się być skorzystanie z czystego składnika, za grosze dostępnego np. na allegro. Pytanie przyjmować, doustnie - jaki roztwór jest "jadalny" czy jedynie poprzez skórę. Może ktoś korzysta z czystego składnika.
-
- Zaprawiony W Bojach
To musi być super czysty preparat, skoro 500g opakowanie tej samej sub. (czda) kosztuje ponad 600plnTomasz pisze:Kwas l'askorbinowy lewoskrętny. Kilogram około 30zł. Tyle że takie dawki nie są zalecane, u mnie w domu pijemy z rana około 3gr. Moim zdaniem więcej nie trzeba.
- Tomasz
- Zaprawiony W Bojach
Ciekawe gdzie tyle kosztuje? Kupuję w Stanlabie, zabezpieczone opakowanie z atestem na papierze. Cena około 30zł, tak czystość czda.Klanger pisze:To musi być super czysty preparat, skoro 500g opakowanie tej samej sub. (czda) kosztuje ponad 600pln
-
- Zaprawiony W Bojach
Sigma-Aldrich.
Co do czystości czda to dużo by można pisać, każdy doświadczony syntetyk tobie powie, że nawet odczynniki czda należy przedestylować przed syntezą, by mieć szansę na powtarzalny produkt reakcji.
Bardziej w temacie, zamiast pakować w siebie syntetyk lepiej kilo pomarańczy czy pęczek pietruszki zjeść. Dużo wydajniejsze to będzie, i zdrowsze.
Co do czystości czda to dużo by można pisać, każdy doświadczony syntetyk tobie powie, że nawet odczynniki czda należy przedestylować przed syntezą, by mieć szansę na powtarzalny produkt reakcji.
Bardziej w temacie, zamiast pakować w siebie syntetyk lepiej kilo pomarańczy czy pęczek pietruszki zjeść. Dużo wydajniejsze to będzie, i zdrowsze.
- 502340
- Wyga
- Lisciasty
- Zaprawiony W Bojach
W 1kg pomarańczy jest jakieś 500mg wit. C, czyli trzeba by zeżreć 40kgKlanger pisze: Bardziej w temacie, zamiast pakować w siebie syntetyk lepiej kilo pomarańczy czy pęczek pietruszki zjeść. Dużo wydajniejsze to będzie, i zdrowsze.
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
-
- Zaprawiony W Bojach
Spoko. Luz.502340 pisze: Klanger, pomyliłeś się, tak twierdzi dwójka chemików, którzy przeczytali ten post. W chemii nie stosujemy lepszych od czda odczynników.
Nie stosuje się, tzn. nie kupuje się, co nie znaczy, że odczynnik np. rozpuszczalnik opisany czda należy walić wprost z butli do kolby.
Poproś swoich dwóch chemików o wyjaśnienie co się stanie z czda metanolem jak sobie po otwarciu butli pozostanie na półce pół roku i od czasu do czasu będzie tylko używany (odkręcany).
Trzymając się tematu jednak, jedzenie odczynników chemicznych (!) jest wysoce bezzasadne, by tego inaczej nie nazwać. Szczególnie gdy mowa o wit. C.
I to pokazuje jak głupim pomysłem jest pakowanie w siebie tyle wit. C.W 1kg pomarańczy jest jakieś 500mg wit. C, czyli trzeba by zeżreć 40kg
- Tomasz
- Zaprawiony W Bojach
Mimo szczerych chęci, nie jestem w stanie zjeść codziennie 1,78 kilograma pietruszki, aby dostarczyć 3gr witaminy C Tak poważnie, w moim domu łykamy syntetyczną, nie ma żadnych przeziębień oraz skutków ubocznych.Klanger pisze:zamiast pakować w siebie syntetyk lepiej kilo pomarańczy czy pęczek pietruszki zjeść. Dużo wydajniejsze to będzie, i zdrowsze.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
@Tomasz, ja nie łykam wcale. dostarczam tylko tyle co z owoców i warzyw i co? Tez nie pamiętam kiedy byłem chory czy przeziębiony
- Tomasz
- Zaprawiony W Bojach
Oj... przeziębiony byłem ładnych parę lat temu, ale dzieci smarkały min dwa razy w roku. Od czasu suplementacji witaminy C jest spokój. Nikogo nie namawiam, zaznaczam że działa