Adam, czy ty czytasz sam zawsze co napisałeś jeszcze raz? Wiesz w ogóle co ty tu napisałeś? Czy jest to tylko jakaś prowokacja?Adam Klein pisze:Rolli, nie wiem co ty z tym 2:58Rolli pisze: Wyniki trenerów jest wystarczającym dowodem dla 99% (oprócz oczywiście Adama).
A twoja logika (ale gdzie ta logika?) nie jest niczym nie nie popierana (i jest logiczna tylko dla Adama) i udowadniana własnym, jednym i do tego przeciętnym wynikiem Adama w 2:58.
Czy wyniki trenerów o czymś mówią?
Jak trener dostaje grupę młodych zawodników, i wszyscy trenują tak samo ale spośród nich tylko jeden się wybija.
Co to oznacza? Że metody treningowe były super? Nie, że ten zawodnik był wybitny.
Trening mógł byc taki lub inny a ten zawodnik pewnie i tak by się wybił.
Co innego jak mówimy o masach, czytelnikach.
Tutaj musi być logika, dlatego Daniels ma sukcesy bo jego trening wreszcie jest logiczny i wiele osób może go stosować (mimo, że z czymś się tam nie zgadzam).
O czym ty mówisz? Jest wszystko jedno czy dobry trener czy zły, żeby się poprawić w wynikach? Czyli żeby nie zły man coś doradzał, to żaden trener jest niepotrzebny? Mozna przyjść na stadion i spytać stróża lub księgowej co biegać, bo to i tak nie ma znaczenia? A wybitny zawodnik i tak będzie wybitny?
To dlaczego cale czołówki zawodników i tysiące innych (tez amatorów... to dla fantoma) trenują pod okiem trenera? Po co zmieniają trenerów, jak wyniki nie wychodzą?

Adam o czym ty piszesz?
"A my tu mówimy o masach, czytelnikach"
A to po co oni trenują według planów z książek, przecież jak lebioda, to i tak nic nie nabiega, a jak wybitny to pobiegnie i bez książki bardzo dobrze!!!

Chyba jako naczelny powinieneś trochę myśleć przy pisaniu!
Proszę jeszcze raz, nie używaj tak często tego słowa "logiczne", bo nigdzie nie napisałeś, co dla ciebie ta logika jest.
Proszę tez, nie pisz selektywnie i nie pomijaj tych wypowiedzi, które ci nie pasują.
Temat Daniels:
Jeszcze raz napisze ten trening Danielsa z tabeli 19.1 jako przykład:
4x200+P200
2x400+P400
1x800+P800
2x400+P400
4x200+P200
Wszystko w tempie W (niestety, mam tylko niemieckie wydanie)
W oznacza tempo 90"/400 dla kogoś kto biega 12'/3km!!
Jeszcze raz: żadne tempo z maxymalnego 15'-owego biegu. To jest tempo na 2000m!!!! To tempo szybsze o 6"/400 jak tempo na 3000m.
A ty wiecznie, ze JD tego nie ma! Bo on logicznie... Jaka logika? Nie jest to prawie taki sam trening jak ja napisałem: 8x400 i 3-4'P w tempie na 2000? Nie... to jest całkiem inny trening, to jest całkiem logiczne co JD pisze (uwaga: satyra)
Obracam kartkę:
4x200 (W) +3x1000 (I) +2x400 (W)
O rany, znowu wszystko w "beztlenie"... co się z Danielsem dzieje?
A może my mamy innych Danielsów na polce?
Pozd.
Rolli