Skoor - sala tortur
Moderator: infernal
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
pod hm robiłam ok.180km/msc, a nawet mniej, ale każdy potrzebuje inaczej
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Tomek, kasia41 ma rację, że troszkę dużo tych kilometrów.
Odejmij sobie po jakieś 5km. z każdego treningu a w to miejsce wprowadź solidne rozciąganie i ćwiczenia core.
A tak w ogóle w jaki czas celujesz? A spróbuj tylko mnie pobić
Odejmij sobie po jakieś 5km. z każdego treningu a w to miejsce wprowadź solidne rozciąganie i ćwiczenia core.
A tak w ogóle w jaki czas celujesz? A spróbuj tylko mnie pobić
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Czas? Nie wiem, w jak najlepszy?
To w zasadzie nie potrzebny by mi byl ten 5 dzien treningowy, albo zostawic go i tak jak Łukasz mowisz poobcinac troche km i zostac na przebiegu ~50km? Z tym, ze polowa z tego to by byly treningi J bo one maja wszystkie w okolicy 12km, a 2 w tygodniu musza byc.
Juz tak mialem wszystko piknie poukladane w glowce i mi namieszaliscie
To w zasadzie nie potrzebny by mi byl ten 5 dzien treningowy, albo zostawic go i tak jak Łukasz mowisz poobcinac troche km i zostac na przebiegu ~50km? Z tym, ze polowa z tego to by byly treningi J bo one maja wszystkie w okolicy 12km, a 2 w tygodniu musza byc.
Juz tak mialem wszystko piknie poukladane w glowce i mi namieszaliscie
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
poza tym jak ładnie nabiegasz dyche, to i hm wyjdzie dobry z automatu
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
No dobra ale ile biegac do tej dychy
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
A może by tak Batoszka na 45min zrobić? Akurat się wstrzelę na Dyszkę w TBG pod koniec kwietnia gdybym go zaczął robić od lutego. Zrobię sobie testowy występ, a później jechać już z Danielsa? Tylko co wtedy przez styczeń robić? Dalej przebieżki i podbiegi? W sumie to podbiegi nie zaszkodzą chyba
-
- Zaprawiony W Bojach
Biegać?Skoor pisze:Tylko co wtedy przez styczeń robić?
A jeśli chodzi Ci po głowie połówka to pyknij sobie raz w tygodniu w niedzielę coś dłuższego, w granicach 15km.
W tygodniu tylko JEDEN akcent-mogą być Twoje podbiegi, ale nie więcej jak 4 powtórzenia.
Ogranicz się do 4 dni biegowych- jeden dłuższy pozostałe po 10km. I naprawdę wprowadź ćwiczenia w trening. Tylko pod żadnym pozorem nie w dniu po podbiegach, mało tego po podbiegach na drugi dzień leżysz odłogiem
A od lutego jedziesz z planem z książki.
trzymam kciuki i zdrówka życzę
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Tylko 4? Toz to ja to ledwo poczuje O cwiczeniach mysle i na razie tylko tyle
-
- Zaprawiony W Bojach
Tak tylko 4. Wcześniej katekate napisała Ci, ze nie ilość się liczySkoor pisze:Tylko 4? Toz to ja to ledwo poczuje O cwiczeniach mysle i na razie tylko tyle
Tomek, ja Ci napisałem, jak ja bym zrobił będąc na Twoim miejscu. Oczywiście uwzględniłem Twoją nogę...
Ale jak mawia mój doświadczony biegowy kolega- "wysłuchaj wszystkich rad, a na koniec sklej to wszystko pod siebie, bo Twoim najlepszym trenerem i lekarzem jesteś Ty sam!''
ps. kurde, zaczynam się powoli wstydzić tych moich ''mądrości'' chyba muszę troszkę odpocząć od tego forum...
Nie macie dość mojego biadolenia? poważnie pytam.
- wypass
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53min 56s
Zdecydowanie nie !majak pisze:Skoor pisze: ps. kurde, zaczynam się powoli wstydzić tych moich ''mądrości'' chyba muszę troszkę odpocząć od tego forum...
Poważnie mówię, ja z chęcią czytam wszelkie Twoje rady, nie tylko w moim wątku
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Łukasz luz blus jak dla mnie mozesz sie wymadrzac zwlaszcza, ze ja na bieganiu sie nie znam, a ambicje na rok 2015 mam jak dla mnie dosc spore
Moja noga... hmmm... no ma sie generalnie ok, ale jak dowale z treningiem to cos tam ja czuje mysle, ze tak zwanym ruskim targiem skonczy sie na 6-8 podbiegach w wersji skroconej czyli 170m
Moja noga... hmmm... no ma sie generalnie ok, ale jak dowale z treningiem to cos tam ja czuje mysle, ze tak zwanym ruskim targiem skonczy sie na 6-8 podbiegach w wersji skroconej czyli 170m
-
- Zaprawiony W Bojach
Łuki, z uwagi, że raczej nie jesteś do końca obiektywny, to Twój głos się nie liczywypass pisze:Zdecydowanie nie !majak pisze:Skoor pisze: ps. kurde, zaczynam się powoli wstydzić tych moich ''mądrości'' chyba muszę troszkę odpocząć od tego forum...
Poważnie mówię, ja z chęcią czytam wszelkie Twoje rady, nie tylko w moim wątku
A co od moich rad, to jak nigdy sam nic nie wymyśliłem
Jeśli Wam coś doradzam, to albo przeczytałem w książce, albo z doświadczenia biegowych kolegów z Płońska-czasem warto Ich posłuchać, w każdym razie ja słucham i zawsze mi to na dobre wychodzi.
No więc właśnie...Skoor pisze:Moja noga... hmmm... no ma sie generalnie ok, ale jak dowale z treningiem to cos tam ja czuje
A jeśli miałbym być zupełnie szczery to jak widzę ten plan Danielsa na Twoją dyszkę, to z obawy o Twoją nogę, zrezygnowałbym. I wybrał inne (co nie znaczy gorsze) rozwiązanie.Dlatego zaproponowałem max. jeden akcent w tygodniu.
zdrówka Tomek
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
No i widzisz, posluchalem, na poczatku zrobie sobie Bartoszkamajak pisze:Dlatego zaproponowałem max. jeden akcent w tygodniu.
zdrówka Tomek
Rowniez zdrowka zycze
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
nono, idziesz jak burza
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
No patrz... a czuje sie dzis strasznie slabo