Hehe i nawet był (jeszcze) trzezwyQuote: from ours brun on 8:28 am on June 6, 2003
Masz Irko pełną wolność do tego, które biegi wybierasz. Wracam do tego co napisałem na początku: co składa się na sukces danego biegu? W biegach górskich wielką rolę odgrywa trasa. Podam przykład z własnego podwórka: do niedawna jeden z biegów warszawskich organizowano moim zdaniem skandalicznie i z tego względu zupełnie nie miałem ochoty w nim brać udziału. Jednak piękna trasa wynagradzała mi to i dlatego mimo wszystko tam jeździłem. Myślę, że należy się cieszyć. że istnieje kolejna możliwość do biegania. Jednak dla organizatorów nowicjuszy mozna też dać trochę taryfy ulgowej. Tak się składa, że pośrednio miałem kontakt z jednym radnym stamtąd, który wyglądał na bardzo przejętego tym biegiem i bardzo gorąco zapraszał żeby tam pojechać.
I Bieg Górski na Hrobaczą Łąkę
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
właśnie dzięki mojemu umysłowi".
- Irko S
- Zaprawiony W Bojach
No dobra już się uspokoiłem. Nie będziemy się sprzeczać kiedy cała Polska patrzy. Biegi górskie same w sobie maja piękno jakiego nie znajdziemy nigdzie indziej.Pójdę na kompromis tj. przyznam,że skomercjalizowanie tych imprez mogłoby je pozbawić tego piękna w jakiejś części. Przydałaby się natomiast reklama tych imprez i to właśnie zadanie dla miejscowych działaczy a także dla nas biegaczy. Wierz mi staram się jak mogę propagować biegi górskie,bo jest w nich to "coś".
Powinniśmy zebrać wspólne siły i "zaatakować" PZLA o kasę na ten sport a nie skupiać się na szczegółach ( teraz to podpadnę w centrali):)
Do zobaczenia i powodzenia!
Powinniśmy zebrać wspólne siły i "zaatakować" PZLA o kasę na ten sport a nie skupiać się na szczegółach ( teraz to podpadnę w centrali):)
Do zobaczenia i powodzenia!
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Oki to idziemy (biegniemy) na kompromis:-)
Hehe ja już też podpadłem "w centrali" (czyli A.Puchaczowi)
Hehe ja już też podpadłem "w centrali" (czyli A.Puchaczowi)
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
- ours brun
- Zaprawiony W Bojach
Cieszę się, że robi się pozytywny "ferment" wokół biegów górskich. Ten "bieg na kompromis" wyjdzie nam na dobre też w relacjach z organizatorami. Kto wie może zorganizujemy faktycznie jakiś ciekawy bieg?
Z moich obserwacji poczynionych w Belgii i Francji ludzie coraz bardziej wolą biegać nie w mieście, nie biegi uliczne, ale właśnie w ciekawym terenie, najlepiej górskim. Może i do nas to dotrze?
Jeśli chodzi o zaatakowanie kasy PZLA, to z tego co mi się wydaje w tej kasie niezbyt wiele znajdziemy
lepiej chyba pomysleć o jakichś alternatywach...
Z moich obserwacji poczynionych w Belgii i Francji ludzie coraz bardziej wolą biegać nie w mieście, nie biegi uliczne, ale właśnie w ciekawym terenie, najlepiej górskim. Może i do nas to dotrze?
Jeśli chodzi o zaatakowanie kasy PZLA, to z tego co mi się wydaje w tej kasie niezbyt wiele znajdziemy

- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Biegi górskie niechaj niech będą górą
Precz z asfaltem:-)
Prawda trza wziąść sprawy w swoje ręce trza stworzyć jakieś stowarzyszenia biegów górskich cy cosik takjego nie łamcie się (wszagże MP w BG z 2002 roku był górnikiem dołowym) - w kupie siła

Prawda trza wziąść sprawy w swoje ręce trza stworzyć jakieś stowarzyszenia biegów górskich cy cosik takjego nie łamcie się (wszagże MP w BG z 2002 roku był górnikiem dołowym) - w kupie siła
- ours brun
- Zaprawiony W Bojach
"był" to znaczy już nie jest? czyżby tytuł mistrza Polski wystarczył do zmiany stanowiska?Quote: from Jarkovsky on 9:31 pm on June 10, 2003
nie łamcie się (wszagże MP w BG z 2002 roku był górnikiem dołowym)

- Irko S
- Zaprawiony W Bojach
Nigdy nie robiłem nic za darmo,ale jeśli chodzi o biegi górskie to mogę poświęcić wszystkie soboty w tym i nastepnym roku na działalność w tym celu. Jestem pewien,że jesteśmy w stanie zorganizować dobry bieg ( bo jest gdzie,Jarkovsky doskonale o tym wie ) i zrobić z tego biegu imprezę ogólnoposką. Taką bez wpisowego,ze sponorem itd. Oczywiście sam tego nie zrobię choćbym..ale wierzę,że znajdzie się kilku śmiałków.
- ours brun
- Zaprawiony W Bojach
A może konkretniej powiesz coś jakie pomysły chodzą Ci po głowie? Przyznaję, że jestem niezbyt dobrze usytuowany pod W-wą - chociaż tutaj tez mam pewien pomysł na ciekawego anglosasa...
- Irko S
- Zaprawiony W Bojach
Pomysł nr.1 spotkanie zainteresowanych. Opracowanie planu ( właściwie biznesplanu ).Przygotowanie strategii działania. Wyznaczenie celów i podział obowiązków. Relizacja. Sukces i zadowolenie.
- ours brun
- Zaprawiony W Bojach
No myślę, że zanim doszłoby do spotkania (gdzie?) to trochę należałoby podyskutować o naszych oczekiwaniach, wyobrażeniach. Bo po co się spotykać i stwierdzić, że każdy ma inną koncepcję?
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
No proszę sie nie czepiać - to tylko mały błąd w tworzeniu czasu. Oczewiście ze nadal jest bo jak narazie BG choć się rozwijają to nie są dyscypliną olimpijską i taką widowiskową aby móc wyżyć z jej uprawiania. Co do pracy na dole to własnie krąża plotki że mu to nawet pomoga, że taka zmiana dobrze wpływa na jego wydolność.Quote: from ours brun on 9:56 pm on June 10, 2003"był" to znaczy już nie jest? czyżby tytuł mistrza Polski wystarczył do zmiany stanowiska?Quote: from Jarkovsky on 9:31 pm on June 10, 2003
nie łamcie się (wszagże MP w BG z 2002 roku był górnikiem dołowym)o kilku innych zawodnikach BG zresztą też słyszałem, że ciekawymi zajęciami się zajmują... może jak kończą pracę, to tylko jedno pozostaje - w góry
![]()
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Oczewiście ze byłoby gdzie ale chodziło raczej o co innego. Póki jest zdrowie to powinniśmy w nich uczestniczyć a póżniej jak już pójdziemu na "sportową emeryturę" (albo rentę) to możemy się tym zainteresowaćQuote: from Irko S on 11:24 pm on June 10, 2003
Nigdy nie robiłem nic za darmo,ale jeśli chodzi o biegi górskie to mogę poświęcić wszystkie soboty w tym i nastepnym roku na działalność w tym celu. Jestem pewien,że jesteśmy w stanie zorganizować dobry bieg ( bo jest gdzie,Jarkovsky doskonale o tym wie ) i zrobić z tego biegu imprezę ogólnoposką. Taką bez wpisowego,ze sponorem itd. Oczywiście sam tego nie zrobię choćbym..ale wierzę,że znajdzie się kilku śmiałków. Myśle o zrobieniu konkrtetnego związku sportowego wspólpracującego z orgami i stanowiący piecze nad organizowanymi zawodami i cała infrastrykturą BG w Polsce.
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Kurde cosik sie pomyliło więc pisze jeszcze raz powyższy text.
Oczewiście ze byłoby gdzie ale chodziło raczej o co innego. Póki jest zdrowie to powinniśmy w nich uczestniczyć a póżniej jak już pójdziemu na "sportową emeryturę" (albo rentę) to możemy się tym zainteresować Myśle o zrobieniu konkrtetnego związku sportowego wspólpracującego z orgami i stanowiący piecze nad organizowanymi zawodami i cała infrastrykturą BG w Polsce.
Oczewiście ze byłoby gdzie ale chodziło raczej o co innego. Póki jest zdrowie to powinniśmy w nich uczestniczyć a póżniej jak już pójdziemu na "sportową emeryturę" (albo rentę) to możemy się tym zainteresować Myśle o zrobieniu konkrtetnego związku sportowego wspólpracującego z orgami i stanowiący piecze nad organizowanymi zawodami i cała infrastrykturą BG w Polsce.
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Od razu widać ze Irek to urodzony przedstawiciel handlowy:->Quote: from Irko S on 12:18 am on June 11, 2003
Pomysł nr.1 spotkanie zainteresowanych. Opracowanie planu ( właściwie biznesplanu ).Przygotowanie strategii działania. Wyznaczenie celów i podział obowiązków. Relizacja. Sukces i zadowolenie.
Hehe i już będziemy mieć skarbnika i przedstawiciela do szukania sponsora

- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Mam propozycję utworzenia (na dobry początek) specjalnego forum do spraw biegów górskich. Wtedy zobaczymi ile nas jest (bo jak narazie to tylko my trójkę, a jak mówiłem "w kupie siła") i jakie kto ma chęci, możliwości(tzn. "wtyki") i w czymby mógł pomóc.Quote: from ours brun on 1:51 pm on June 11, 2003
No myślę, że zanim doszłoby do spotkania (gdzie?) to trochę należałoby podyskutować o naszych oczekiwaniach, wyobrażeniach. Bo po co się spotykać i stwierdzić, że każdy ma inną koncepcję?