Witam wszystkich jest to mój pierwszy post.axe pisze:Cóż..."liczenie" dla planów dla początkujących, gdzie z reguły masz pełne minuty, to naprawdę nic trudnego...jeśli mając zapamiętany "plan": 2min biegu / 1 minuta chodu masz problem z dodawaniem no to przykro bardzo. Zapewne zdziwisz się strasznie, gdy Ci powiem,że mając stałą trasę po 2,5km w jedną stronę byłem w stanie zapamiętywać 3 lub 5 (w zależności od tego, czy biegłem 10,czy 15km) międzyczasów (ostatniego nie trzeba, bo to czas łączny na zatrzymanym stoperze), a do tego obliczać sobie "w ile przebiegłem poprzednią ćwiartkę"
Dobra, to może się wydawać hardcorem, nie namawiam do tego, ale przy początkowym bieganiu to jest po prostu dodawanie liczb całkowitych, come on...tego w podstawówce uczą
Żeby nie było: obecnie używam opcji "lap" w pulsometrze (zarówno do późniejszego spisania danych treningu, jak i kontroli tempa aktualnej ćwiartki), a czas łączny podglądam na stoperze ("władca zegarków")), a z lenistwa prawdopodobnie na wiosnę kupię sobie gadżecik, czyli zegarek z gps i pulsometrem, bez taśmy na klatę (np. tomtom cardio)...
Ale oczywiście, jeśli ktoś i tak biega z telefonem, to proszę bardzo, na pewno przyda się później
A interwały da się bez apki, bo przecież będę robił, to co, ja nie zrobię?))
--
Axe
Człowieku Axe, nie wiem czy robisz to na poważnie czy robisz sobie jaja, ale Twój komentarz jest co najmniej śmieszny!
Najpierw piszesz, że bieganie z telefonem i z apkami jest dla Ciebie nie zrozumiałe a za chwile wyjeżdżasz, że chcesz sobie kupić TomTom Cardio, który kosztuje 2000 zł!!!
Aplikacje na smartfona, który jest praktycznie za darmo przy podpisaniu umowy są bezpłatne, więc o co Ci chodzi?
Nie wszyscy są geniuszami matematycznymi tak jak Ty i nie wszystkim chce się liczyć sekundy do zakończenia/rozpoczęcia biegu/marszu.
Ja dopiero zaczynam przygodę z bieganiem i przez pół roku przybyło mi kilka kg a po założeniu 2 warstw ubrania ciężko mi dzisiaj było założyć mój elegancki zegarek ze stoperem (bo innego nie mam) na moją rękę! Z pomocą przyszła apka na telefon, który i tak i tak muszę mieć przy sobie, bo mam taką pracę!!! Pomyśl co by się stało gdyby podczas liczenia sekund nagle na Twojej drodze stanęła babcia z zapytaniem, gdzie jest najbliższa Biedronka? Oczywiście pewnie masz i na to odpowiedź, dodam kilka sekund! hahahahaha