silenter79 pisze:Pozdrawiam plan podobny też będę biegł z takim samym planem ukończenia
Również pozdrawiam, można gdzieś sledzić Twoje treninegi?
nestork pisze:Ładnie Ci te treningi wchodzą - solidnie i systematycznie. Waga systematycznie też spada. O ile te biegi długie po 5:30 robisz na luzie, to spokojnie polecisz połówkę poniżej 5:00/km
Co do treningu siłowego - małymi obciążeniami się nie przejmuj, one wręcz dla biegacza powinny być małe, aby umożliwić kilkanaście, kilkadziesiąt powtórzeń. Za jakiś czas warto urozmaicić ćwiczenia, żeby ciągle zaskakiwać i pobudzać organizm nowymi bodźcami. U siebie też mam domową siłownię - drążek, sztanga prosta, łamana, hantle + obciążenia o wadze sumarycznej wagi mojego ciała. Tyle w zupełności wystarczy. Keep it up, man!
Staram się wykonywać treniengi biegwe systematycznie i zgodnie z założonym planem. Najbardziej mnie cieszy powoli, ale sytsematycznie spadająca waga - jeśli do Pólmaratonu Poznańskiego udaloby mi się dojść do ok 86-87 kg to byłoby super.
Co do cwiczeń siłowych to malymi obciązeniami sie nie przejmuje. Tak jak napisałes - dla biegacza lepiej mniejszy ciężar, a większa ilośc powtórzeń
Dzięki Ci też za wiarę w to, ze uda mi się pobiec w Poznaniu poniżej 1h45min