axe pisze:Po prostu w tym przypadku jest to przerost formy nad treścią.
Zgadzam się, jest to przerost formy nad treścią. Podobnie jak u większości amatorów - łącznie ze mną
axe pisze:Do początkowego biegania: bieg przeplatany marszem nie potrzeba żadnej aplikacji, wystarczy zegarek (stoper).
Pewnie, że wystarczy.
Ale wspominając moje początki, też biegałem - chodziłem na zmianę, trochę sugerując się jakimś planem.
Na początku używałem zegarka ze stoperem, ale zerowanie stopera po każdym odcinku trochę mnie wkurzało. Próbowałem nie zerować, ale tu znowu musiałem sobie liczyć: bieganie od np. od 1 do 4 min, od 7 do 10, od 13 do 16 itd. trochę irytujące
Piszesz, że można wyznaczyć na trasie stałe punkty, ale ten plan jest dość dynamiczny, tam po kilku biegach zmieniasz czas (dystans) odcinków biegania/chodzenia. I co znowu wyznaczamy punkty co kilka dni. Ja bym się pogubił, czy to ten punkt, czy to był punkt w zeszłym tygodniu

Skoro większość z nas ma jakiegoś smartfona, część i tak go z sobą nosi z różnych powodów (np. ja do godz. 19 muszę być pod telefonem - taka praca

, ktoś inny słucha muzyki), to dlaczego tego nie używać. Zero kosztów - gdyby do tego planu ktoś chciał kupić jakiegoś Fenixa, czy coś podobnego to byłoby przegięcie
axe pisze:mnie niedługo czekają interwały i do tego to jestem w stanie zrozumieć "potrzebę apki na głaskofona",
To też da się moim zdaniem zrobić bez apki, więc po co
Pozdrawiam