Dołączam (Jelonki/Bemowo/Warszawa)

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
helloworld
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kochani,

Na pierwszych latach studiów biegałem po osiedlu. Czułem się rewelacyjnie. Ostatnie dwa, trzy lata siedzę non-stop przy komputerze, prawie żadnego ruchu. Zbierałem się, żeby zacząć znowu biegać.

Na Wasze kapitalne strony trafiłem zupełnie przez przypadek - przez Google. Nie śledzę imprez biegowych, nawet sportu w TV nie ogladam prawie. Nie wiedziałem, że są takie kapitalne strony o bieganiu! Najbardziej podoba mi się atmosfera na http://www.sbbp.pl/. Bardzo Was pozdrawiam! Podoba mi się sposób w jaki zachęcacie innych.

Będę biegał rano na Jelonkach. Zastosuję program dla początkujących z www.bieganie.pl. Może będę się troche głupio czuł w marszobiegu, bo kiedyś biegałem bez problemów długie dystanse. Ale zupełnie już nie mam kondycji, więc trochę pokory nie zaszkodzi ;) Na razie nikogo nie szukam do wspólnego biegania, bo nic nie potrafię jeszcze. Ale gdy będę już biegał 60 min bez zadyszki chętnie pobiegam z kimś na Jelonkach, albo pojadę na Sobotni Bielański Bieg Poranny. Jeśli ktoś z Jelonek właśnie zaczyna to niech się bierze do roboty. Za kilka tygodni będę szukał partnera / partnerki do biegania!

Pozdrawiam kapitalną ekipę biegaczy z SBBP i zaprzyjaźnionych klubów. Bardzo mi pomogliście w przełamaniu się. Dwa dni czytałem z zapartym tchem wątki z forum. Łosiowe Błota na WATcie!? Ale mam teraz motywację!
[i]Tabela moich wyników:[/i]
[url]http://www.bieganie.abc.pl[/url]
New Balance but biegowy
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hej, witam "krajana" z Jelonek! :)
¯yczê powodzenia i zapraszam serdecznie na WAT i £osiowe B³ota, no i oczywi¶cie na SBBP.
Nasze spotkania biegowe, tzw. ³osiowanie, odbywaj± siê we wtorki i czwartki, teraz latem równie¿ w ¶rody. Zbieramy siê na WAT o godz. 18:30 i ruszamy na 10 km petlê po rezerwacie £osiowe B³ota. W soboty jest SBBP, a w niedziele zaczynamy o 8:00 rano, równie¿ £osiowe B³ota lub - rzadziej - Opaleñ w Puszczy Kampinoskiej.
Zbli¿a siê jesieñ, dzieñ coraz krótszy i znowu, podobnie jak w zesz³ym roku, bêdziemy biegaæ po lesie po ciemku, z czo³ówkami. Do tego czasu pewnie ju¿ nadrobisz zaleg³o¶ci kondycyjne :) wiêc zapraszam do kompanii, bo jak to siê mówi: w kupie ra¼niej. Aha, ekipa biegaj±ca po £osiowych to w³a¶nie SBBP. Je¿eli chcesz byæ na bie¿±co z naszymi spotkaniami biegowymi to czytaj w±tek "SBBP" na forum "Przyjd¼ Pobiegnij Pogadaj".

W której czê¶ci Jelonek mieszkasz? Ja na Lazurowej. Mo¿e jeste¶my s±siadami?

Pozdrawiam serdecznie,
joy
Awatar użytkownika
helloworld
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bardzo dziękuję za zaproszenie! Muszę nabrać kondycji zanim zacznę z Wami biegać.

Mieszkam w rejonie Wyki / Irzykowskiego. Na stronie podanej w stopce jest mapka. A na niej zaznaczone gdzie biegam. Będę tam też umieszczał swoje wyniki ;).

Pozdrawiam!
michalk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja mieszkam na Górcach. Nie mam z kom biegac. Nie biegam profesjonalnie, tylko dla kondycji. Teraz jestem po 2 miesiecznej przerwie spowodowanej tym ze musialem pracowac. Ale codziennie (prawie) wieczorem ok 21ej biegam w okolicach osiedla ``Przyjazn``. Jesli bylbys zainteresowany wspólnym bieganiem, to odezwij sie.
Awatar użytkownika
helloworld
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bardzo chętnie. Może za miesiąc? Teraz pewnie dreptałbym gdzieś daleko w tyle za Tobą. Muszę nabrać choć trochę kondycji.

A czemu nie biegasz rano? Nie chce Ci sie wstawać? Bo ja chyba wolę rano. Lepsze powietrze po nocy, nie ma psów, rowerów, łobuzów przesiadujących na parkowych ławkach ;). Tylko ciężko się rano podnieść.
Awatar użytkownika
Maciaszczyk
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Quote: from helloworld on 2:44 pm on Aug. 30, 2004
A czemu nie biegasz rano? Nie chce Ci sie wstawać? Bo ja chyba wolę rano. Lepsze powietrze po nocy, nie ma psów, rowerów, łobuzów przesiadujących na parkowych ławkach ;). Tylko ciężko się rano podnieść.
Czasami rzeczywiście ciężko, ale jak się już wybiegnie, to jest energia na cały dzień :). Możesz dołączyć do ekipy porannych łosi. Ja z Darkiem często biegamy rano po Łosiowych Błotach. Start o godzinie 5:30 ze stadionu WAT. Meta w tym samym miejscu po dziesięciokilometrowej pętelce. :)
michalk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Bardzo chetnie. Jesli tylko bede mial czas rano tzn. nie bede musial isc na zajecia, to nie mam nic przeciwko. Takze do zobaczenia. Czekam na kontakt. Jak cos to moj nr gg. 8847916. A tak poza tym to ja teraz tez nie biegaw w oszalamiajacym te[pie bo wprawiam sie po dluzszej przerwie, takze zapraszam juz do wspolnego biegania. Obiecuje, ze tempo nie jest wogole wygorowane. Pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
Maciaszczyk
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Quote: from michalk on 9:38 am on Aug. 31, 2004
Bardzo chetnie. Jesli tylko bede mial czas rano tzn. nie bede musial isc na zajecia, to nie mam nic przeciwko. Takze do zobaczenia. Czekam na kontakt.
Nie wiem, do czyjej wypowiedzi ustosunkowujesz się, ale jeśli do mojej, to podpowiadam, że bieganie o 5:30 raczej nie koliduje z innymi zajęciami porannymi ;). No chyba, że ktoś chodzi do pracy na 6, albo musiałby daleko dojeżdżać. Jeśli chodzi o nasze poranne biegi, to najbliższy już jutro (1_IX_2004) o 5:30. Zaczynamy na stadionie WAT. Biegniemy pętlę 10km tempem niezbyt szybkim. Planowy czas przebiegnięcia pętli to około 55 minut. Ewentualnie, jeśli dołączy do nas ktoś mniej wybiegany, to możemy zwolnić nawet do 60 minut. Zapraszamy wszystkich chętnych. :)
Awatar użytkownika
helloworld
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak biegną trasy na Łosiowych Błotach?

Na www.sbbp.pl jest opis jednej z tras i nawet mapka. Ale nie jestem się w stanie połapać, którędy biegł autor artykułu (Dargh). Nie mogę znaleźć punktów charakterystycznych (gdzie ten czołg? gdzie molo?). Znalazłem tylko tory i stadion :).

Wyczytałem, że jest grupa dzienna i "nocna" - i pewnie biegają innymi trasami. A może ktoś zaznaczy na tej mapce różne trasy i punkty charakterystyczne? Niekoniecznie na tej dużej mapie. Może na mniejszej? Bo ja tam dopiero za kilka tygodni się pojawię. A ciekaw jestem już teraz ;).

Pozdrawiam!
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trudno jest wyt³umaczyæ jak biegnie nasza trasa po £osiowych.
Startujemy przy po³udniowej bramie WAT. Prosto ¿wirow± ¶cie¿k± do bramy do lasu. Za bram± prosto jakie¶ 300-400 m, tu¿ przed nasypem kolejowym skrêcamy w prawo. ¦cie¿k± kolejne 300 m, wybiegamy na poligonie. Skrêt w lewo, biegniemy prosto, znowu do torów. Potem po nasypie kolejowym, po torach oko³o 300 m. Potem po betonowych p³ytach 100 m. Skrêt w lewo przy drewnianym szlabanie. Szerok± ubit± drog± prosto oko³o 500 m. Skrêt do lasu w prawo.... Dalej ¶cie¿ka wije siê jak w±¿ i brak jakich¶ szczególnych znaków orientacyjnych. Wybiegamy w koñcu na trase rowerow±, to jest po ok. 24 min biegu. I t± ¶cie¿k±, tak jak ona prowadzi (jest oznaczona na drzewach), biegniemy dooko³a rezerwatu. W koñcu mijamy miejsce kultowe - pomost przy bagienku odwiedzanym przez ³osie, czasami robimy tam krótki postój. Oko³o 37 min biegu przekraczamy ponownie tory kolejowe i szerok± ¶cie¿k± biegniemy w stronê ulicy Radiowej. Przekraczamy Radiow± (w kierunku pó³nocnym). Tam znowu ¶cie¿ka siê wije, ale prowadzi w zasadzie równolegle do Radiowej. Przekraczamy ul. Kutrzeby. Tu¿ za ni± wybiegamy na polankê piknikow±, gdzie stoj± drewniane wiaty amatorów grilla. Ponownie ul. Radiowa, przeprawiamy siê na drug± stronê. I mamy 52 min biegu, do koñca pozosta³o ok. 8 min. Prosto 200 m, potem pod k±tem prostym skrêcamy w lewo. Jeste¶my ju¿ na ty³ach strzelnicy WAT. Skrêcamy ostro w lewo, tu¿ przy murze. Prosto 100 m i znowu jeste¶my na pooligonie. Po chwili mijamy po lewej stronie czo³g. Za moment jeste¶my ju¿ w ma³pim gaju. No a st±d na stadion jest ju¿ tylko 200 m. gdy koñczymy, mamy w nogach dok³adnie 10 km. Ca³a wyprawa trwa 60-61 min tempem spacerowym.  

Nie wiem, czy ten opis da³ Ci jakie¶ wyobra¿enie o naszej trasie. Mam jednak propozycjê: we¼ rower i przyjed¼ w czwartek o godz. 18:30 na WAT. Pobiegniemy pêtlê ³osiow±, bêdziesz mia³ okazjê siê z ni± (i z nami) zapoznaæ.
Aha, grupy poranna (Dargch, Maciaszczyk...) oraz wieczorna (Leszek, Ola, joycat, PiotrPZ, Scarabeus, Kociemba....) biegaj± dok³adnie tê sam± tras±. Czasami tylko kto¶ pobiegnie pod pr±d ;) Ten rezerwat jest tak piêkny, tak zaskakuj±cy i tajemniczy o ka¿dej porze roku, ¿e mimo i¿ wydrepta³am ju¿ w nim pewnie ponad 1000 km, to nadal biegam tam z ogromn± przyjemno¶ci±. To s± "moje" £osiowe :)
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z gatunku łatwiejszych tras polecam pętelki na poligonie. Jak wiesz już gdzie stadion, to trudno nie trafić. Biegniesz uliczką za stadionem, która prowadzi do bramy. Potem dobiegasz do toru przeszkód. Skręcasz w prawo na dosyć dużą polanę. Po prawej jest czołg. Biegniesz po ścieżce dookoła polany. Pętla ma prawie dokładnie kilometr. Zalety: 1. niepowtarzalne kilmaty np. jak świeci księżyc i jest mgła 2. można biegać nawet po ciemku, nie to co w lesie 3. ile chcesz kilometrów, tyle robisz pętli (pętla = 1km) 4. w razie co obok jest stadion, drążki, ławeczki itp. jakbyś chciał porobić dodatkowe ćwiczenia. 5. w zimie (chyba w lutym) na polanę zawitać mogą sarny. Właściwie to wydaje mi się, że widziałem w okolicy nawet dzika. W każdym razie solidna porcja adrenaliny załatwiona.
Awatar użytkownika
Maciaszczyk
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Quote: from helloworld on 8:29 pm on Aug. 31, 2004
Jak biegną trasy na Łosiowych Błotach?[...] A może ktoś zaznaczy na tej mapce różne trasy i punkty charakterystyczne? Niekoniecznie na tej dużej mapie. Może na mniejszej?
Na mniejszej się chyba nie da, bo mniejsze są za mało dokładne, aby pokazywać te wszystkie ścieżeczki. Wziąłem więc mapkę ze strony SBBP. Zaznaczyłem na niej trasę oraz czołg i molo. Mapka z oznaczoną trasą przez jakiś czas będzie dostępna tutaj.
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No Maciaszczyk! Fantastycznie to zrobi³e¶!
Prze¶lij tê mapkê do FREDZIA, umie¶ci j± na stronie SBBP, zamiast dotychczasowej. Mapka jest warta uwiecznienia.
Awatar użytkownika
helloworld
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mapka jest fantastyczna. Dopiero skojarzyłem, że przecież na poligonie i w małpim gaju wiele razy byłem. Jakoś myślałem, że te Łosiowe znacznie dalej. A tu proszę, można 105 i 109 dojechać.

Dziekuję za propozycję dołączenia dziś o 18:30 na rowerze :). Nie mam roweru :). Postaram się coś wymyślić. Dziś pewnie się nie uda, ale spróbuję pożyczyć rower i przyjechać któregoś dnia.
Awatar użytkownika
helloworld
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A jednak! Będę miał na dziś rower :). Czyli będę :).
ODPOWIEDZ