Ktoś korzysta z kominiarki? - badanie na niedługą przyszłość

majak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No z tym zasłanianiem twarzy to tak nie do końca...
Nawet kiedyś na głównej był artykuł by nie zasłaniać twarzy i oddychać wszystkim czym się tylko da :oczko: Podczas biegania potrzebujemy tlenu, tlenu i jeszcze raz tlenu :oczko:
PKO
piotrek0424
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47:55
Życiówka w maratonie: 4:08:55

Nieprzeczytany post

ja biegam w takiej juz druga zime, zakladam ja przy ok -10C a rekordem bylo -25C i nie zamienie jej na nic innego! Biegam zawsze po zmroku malymi uliczkami i fajne uczucie przebiegajac obok kogos kto akurat wychodzi z auta, mam nadzieje ze nikogo nie doprowadzilem do zawalu
Obrazek
5km-22:59
10km-48:50
HM-1:47:54
M-4:08:55
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Odkrylem dzis kolejna wade kominiarki. Jako, ze gardlo cos mnie pobolewa to postanowilem w niej dzis polatac i malo co sobie w nia nie naplulem gdy chcialem odpluc gesta sline :bum:
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

fuuuj :hahaha:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak jak ktoś tu pisał, zupełnie niepotrzebny gadżet. Mam kominiarkę na narty, ale żeby do biegania? To samo z maską. Mam znajomych, którzy biegają w różnych maskach ale to tylko dlatego że wydaje im się, że ich to chroni przed zasyfionym powietrzem w Krakowie. Biega się najlepiej bez kominiarki i bez maski. Jeśli temperatura robi się naprawdę zacna, to skórę twarzy można bardzo dobrze zabezpieczyć wazeliną kosmetyczną bezbarwną.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
sochers
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:15
Życiówka w maratonie: 3:48:12

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Odkrylem dzis kolejna wade kominiarki.
Jaka wada kominiarki, Twoje nieogarnięcie i brak doświadczenia w bieganiu z naprawdę zaawansowanymi technicznie akcesoriami :D
Kangoor5 pisze:Tak jak ktoś tu pisał, zupełnie niepotrzebny gadżet.
In YOUR Humble Opinion :hejhej: dla mnie całkowicie odwrotnie
Kangoor5 pisze:Biega się najlepiej bez kominiarki i bez maski
. Według Ciebie ;)
Kangoor5 pisze:Jeśli temperatura robi się naprawdę zacna, to skórę twarzy można bardzo dobrze zabezpieczyć wazeliną kosmetyczną bezbarwną.
Super. Ja jednak wolę kominiarkę, wazelina jej nie zastąpi - bo np. skóry głowy raczej nie zabezpieczasz wazeliną :bum:
BLOG: viewtopic.php?f=27&t=40946&start=435
KOMENTARZE: viewtopic.php?f=28&t=40947&start=1680

PBs: 1M - 6'09, 3000 - 12'11, 5k - 20'35, 10k - 44'15, HM - 1:47'11, M - 3:48'12
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sochers pisze:
Kangoor5 pisze:Jeśli temperatura robi się naprawdę zacna, to skórę twarzy można bardzo dobrze zabezpieczyć wazeliną kosmetyczną bezbarwną.
Super. Ja jednak wolę kominiarkę, wazelina jej nie zastąpi - bo np. skóry głowy raczej nie zabezpieczasz wazeliną :bum:
Jedna rzecz, o której musisz wiedzieć w zimie
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

:hahaha: huehuehue Kangoor ju mejd maj dej! :bum:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

http://m.groupon.pl/oferty/cala-polska/ ... 6/46042820
Kupilem tą kominiarke i po wyjeciu z opakowania strasznie śmierdzi , po założeniu leży ok ale musiałem sie wykąpać bo cala glowa przeszla tym smrodem . Wypralem i wisi na balkonie nie wyobrażam sobie biegania z takimi oparami mam nadzieje ze wywietrzeje.
purple
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

darekc1 pisze:http://m.groupon.pl/oferty/cala-polska/ ... 6/46042820
Kupilem tą kominiarke i po wyjeciu z opakowania strasznie śmierdzi , po założeniu leży ok ale musiałem sie wykąpać bo cala glowa przeszla tym smrodem . Wypralem i wisi na balkonie nie wyobrażam sobie biegania z takimi oparami mam nadzieje ze wywietrzeje.
Prawdopodobnie kupiles kominiarke sprowadzanaz chin. Sprawdz sobie czy czegos podobnego, doslownie za grosze, nie ma na aliexpress.com.
Bardzo wiele produktow odziez/obuwie sprowadzanych wlasnie stamtad cechuj silny odor. I dopiero kilkukrotne pranie pozwala sie go pozbyc, jesli w ogoole. Nie wiem czy to kwestia przechowywania, czy uzytych materialow/barwnikow. Pytanie jak to wplywa na nasz organizm.
Awatar użytkownika
Juannita
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Kominiarka jest wygodna, ale trzeba się do niej przyzwyczaić. Ja na początku myślałam, że nie dam rady w niej oddychać. Zupełnie oderwane pd rzeczywistości, ale tak było.
darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzis w niej biegalem -5 z rana twarz odsłonięta , ale wreszcie nie doskwieralo zimno za uszami i szyi od spływającego potu z pod czapki . Smród ustąpił mysle ze powodem byl material i zamkniecie w folii.
p_io
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 53:24

Nieprzeczytany post

Kupiłem w końcu dwie kominiarki Hi-Tec (nie mogłem się zdecydować) - w takim sportowym outlecie mieli po 20 i 40 złotych. Za 20 mam taką grubszą polarową, ale krótszą, za to ta za 40 wchodzi już spokojnie między koszulki (nie trzeba szalika) i wreszcie nie marzną mi uszy. Oczywiście opuszczam ją poniżej ust, ale tego oczekiwałem. Super zasłania czoło. W temp. około 0oC to jest dla mnie ideał.

Do tej grubszej trzeba niestety buffa, a i wtedy nie jest szczelnia. Czyli do tej pory biegałem w grubej raz i było mi jednoczeście za ciepło (głowa) i za zimno (szyja).

Polecam tamtą cienką, znalazłem ją jeszcze na allegro: http://allegro.pl/kominiarka-termoaktyw ... 41145.html
Awatar użytkownika
Mama Kin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak się zrobi naprawdę zimno, możesz zakładać tę grubą na chudą.
go get 'em tiger
Awatar użytkownika
sochers
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:15
Życiówka w maratonie: 3:48:12

Nieprzeczytany post

p_io, tylko pytanie czy Ci ta gruba będzie faktycznie potrzebna, bo wydaje mi się, że nie :) przy takich temperaturach wazniejsze jest, żeby Ci nie nawiało właśnie gdzieś za kołnierz (czyli ta cienka jak mówisz - idealnie się sprawdza), niż żeby Cię grzało (bo tu sam się grzejesz :)) - w sumie ja kominiarkę kupiłem właśnie dla ochrony przed wiatrem, a nie żeby mi bańkę grzała :)

W swojej cienkiej biegałem na luzie przy minus 12, i obstawiam, że jeszcze niższe temperatury bym w niej obskoczył, bardziej wtedy potrzbna jest druga/grubsza para spodenek :hej:
BLOG: viewtopic.php?f=27&t=40946&start=435
KOMENTARZE: viewtopic.php?f=28&t=40947&start=1680

PBs: 1M - 6'09, 3000 - 12'11, 5k - 20'35, 10k - 44'15, HM - 1:47'11, M - 3:48'12
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ