No i mam pytanie, czy ktoś z Was przeszedł taki "zabieg"-jakie są efekty uboczne itd.. wiem, powie mi lekarz, ale chciałabym wiedzieć i czy w ogóle taki zastrzyk ma sens..
Bardzo chciałabym wrócić do biegania i szukam ratunku gdzie bądź

nie, raczej biegacz, który miał tą samą przypadłość i który brał zastrzyki, czy coś mu dały i czy warto ryzykować.bosak pisze:Przecież już ci lekarz powiedział. Teraz chcesz żeby coś więcej dodał anonimowy internauta?abc pisze:ale chciałabym wiedzieć i czy w ogóle taki zastrzyk ma sens..
Lekarz niewiele powiedział i niewiele powie.bosak pisze:Przecież już ci lekarz powiedział. Teraz chcesz żeby coś więcej dodał anonimowy internauta?abc pisze:ale chciałabym wiedzieć i czy w ogóle taki zastrzyk ma sens..
Wczoraj właśnie rozmawiałam z koleżanką, bardzo dobrą biegaczką, która leczy Achillesa w Łodzi - choć aktualnie jest z W-wy, właśnie ze względu na dobrych lekarzy tamże.Kanas78 pisze:Dzięki Beataw Łodzi na szczęście porządnych fizjo nie brakuje-do tego biegają.
Wiesz, lekarz - przeciętny - zazwyczaj tak powie. Analogicznie, fizjo odradzi lekarza. A ja myślę, że trzeba słuchać i jednego, i drugiego i starać się balansować gdzieś pomiędzy, starając się jednak unikać jak najdłużej interwencji typu sterydy/operacja.Już roważałam ten krok-i chyba tak zrobię, bo zastrzyk traktuję jako ostateczność..
Mówiłam o tym lekarce nawet (aby pójść do dobrego fizjo), ale sporzała na mnie jak na kosmitkę
Hello Kanas. Skojarzyłem ten temat jak przesłuchiwałem sobie wczoraj wykład jednego z biegaczy ultra, w którym dzielił się między innymi wiedzą o kontuzjach i ich zapobieganiu. Na zapalenie rozcięgna naprawdę bardzo polecał TAKI but, co ciekawe zakładany na noc. Na dole strony jest trochę w miarę pozytywnych komentarzy. Na Twoją ostrogę pewnie niewiele pomoże, ale jakby się stan zapalny rozcięgna odnawiał po tym zastrzyku, to być może się już przyda. Nie szukałem, być może jest jakiś podobny polski produkt.Kanas78 pisze:Od września leczę kontuzję/uraz pod tytułem ostroga piętowa vel zapalenie rozcięgna podeszwowego. Brałam leki przeciwzapalne/przeciwbólowe, byłam na 5 zabiegach fali uderzeniowej, staram się rozciągać stopę i robię różne ćwiczenia. Mój ortopeda powiedział, że jak to nie pomoże, to zrobi mi sterydowy zastrzyk w piętę.
No i mam pytanie, czy ktoś z Was przeszedł taki "zabieg"-jakie są efekty uboczne itd.. wiem, powie mi lekarz, ale chciałabym wiedzieć i czy w ogóle taki zastrzyk ma sens..
Bardzo chciałabym wrócić do biegania i szukam ratunku gdzie bądź
Też walczę od kilku miesięcy z zapaleniem rozcięgna podeszwowego. Czy możesz mi podać namiary na tego dobrego fizjo? Dotychczasowe wizyty u ortopedów niewiele mi pomogły.
Ja z moją zaawansowaną ostrogą przerobiłam kilku fizjo i do tego, który mnie ostatecznie "wyleczył" szłam z dużą dozą niepewności i zwątpienia, a jednak - udało się, i on jeden zauważył, że rzeczywisty problem leży gdzie indziej, wcale nie w samej stopie, i że tym trzeba się zająć ...