no sorry ale zmierzyłam ten stanik w tym sklepie .. pomijam że baba chciała mi wcisnac za mały rozmiar .. albo za duzy..
ale zapytałam dlaczego jest taka rozbierznośc.. powiedziała że nie możliwe że ona bierze od producenta (yhy) i jest dużo droższy a w decathlonie widocznie wyprzedaja ostatnie sztuki i dlatego...
no ale az taka walnięta nie jestem żeby przepłacać 100zł. !! 20 ok ale 100?? w ramach tego mam pełny strój legginsy i koszulka. alleluja.
SA rzeczywiscie do wszystkich sklepow (z bielizna, sportowych itd) dystrybuuje swoje produkty centralnie, dlatego wszedzie w tych sklepach kosztuje okolo 240pln, faktycznie sa to staniki brane od producenta. Zreszta jesli np. w sportowym sklepie czy bieliznianym nie bedzie rozmiaru a klient chce kupic przez sklep tzreba dosc dlugo czekac, bo tyle trwa sprowadzenie z oficjalnej dystrybucji (a szybciej mozna sobie samemu kupic z brytyjskich sklepow on-line).
Decathlon nie jestem pewna, jaka ma dystrybucje w tej chwili, ale na pewno jako miedzynarodowa kupujaco ogromne ilosci siec mogl wywalczyc inne ceny i moze sobie pozwolic na nizsze marze na egzemplarze. Wszystko razem daje szokujaca roznice w cenie. Dlatego wiele mniejszych sklepow juz zrezygnowalo ze sprzedazy SA, a dystrybuuje Panache, gdzie ta roznica pomiedzy tanim sklepem internetowym z UK i sklepem w Polsce jest wiele mniejsza.
Ja akurat zgadzam sie z Sammi - nie chodzi o to, ze "chamstwo" to jest kupowanie taniej i mamy kupowac tam, gdzie jest najdrozej, tylko skoro ktos chce kupic taniej, to niech nie traktuje pracownika sklepu jak niewolnika, który ma mnie za darmo obsluzyc, a sklepu jak darmowej przymierzalni. Jesli uwazam, ze jest za drogo i mnie nie stac - dziekuje i wychodze. Proste.
Sama wiele rzeczy (np. wlasnie bielizne) kupuje w UK ze wzgledu na cene, kilkadziesiat zlotych tez robi mi roznice i to akurat dobrze rozumiem. Jesli nie bylam pewna co do rozmairu - zamiawalam okoliczne i odsylalam niepasujacy. SA Run czy spokojnie mozna nabyc (juz z kosztami przesylki) za 100. Na ebayu mozna kupic nowe PS nawet za 50pln, sa strony i spolecznosci internetowe, gdzie mozna poradzic sie co do rozmiaru i ograniczyc ryzyko pomylki (jesli dla kogos te 25pln za odsylke do UK to jest juz istotna kwota), wiec naprawde jest sporo mozliwosci.