Potem tak długo biegniemy aż samo wyschnie i mamy 3 w 1 :uuusmiech:katekate pisze:kiedyś ten temat był tutaj poruszany![]()
mozna namydlic się mydłem na sucho, a następnie wyjśc na deszcz, podczas biegu pocierac ubrania i czekac az deszcz spłucze
przyjść do domu-wysuszyc i odpoczywać2w1
Co robicie z odzieżą po bieganiu ?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- spietrza
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 48:50
- Kontakt:
Po bieganiu na 15 minutowy program i suszenie. A już kolejnego dnia mam gotowe do użycia bez potrzeby angażowania żony do takich prostych rzeczy
Triathlon to moje hobby
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Wiesz... PROSTE jest tez tankowanie auta, a moja zona tego nie robi... 
Moglbym wymienic wiele rzeczy ktore sa proste a ktorych nie robie ja lub moja zona. To sie wiesz... Jakos nazywa... Podzial obowiazkow chyba to byl

Moglbym wymienic wiele rzeczy ktore sa proste a ktorych nie robie ja lub moja zona. To sie wiesz... Jakos nazywa... Podzial obowiazkow chyba to byl

- Tomasz
- Zaprawiony W Bojach
Kwestię odsmradzania ubrań proponuje rozwiązać nowoczesną techniką
Buty przed myciem/praniem gazuje ozonatorem i pięknie wybija wszelkie grzyby oraz zapachy. Ozonator robiłem na potrzeby odgrzybiania klimatyzacji w aucie, płytki o wydajności 7g/godz. Przydaje się również do ubrań czy choćby zdezynfekowania całego garażu - usuwa np zapach paliwa. Polecam 

Ostatnio zmieniony 26 lis 2014, 18:24 przez Tomasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tomasz
- Zaprawiony W Bojach
z Wiki:

zastosowanie z jakiejś strony:jest to urządzenie w którym w wyniku wyładowań niezupełnych wywołanych odpowiednio dużą różnicą potencjałów następuje synteza ozonu. Jest przetwornikiem, przy czym uzyskiwana w nim energia chemiczna jest funkcją dostarczonej w jednostce czasu energii elektrycznej. Jest elementem nieliniowym, bowiem prąd przepływający przez ozonator jest nieliniową funkcją przyłożonego napięcia do jego elektrod.
Mój 7g w wersji DIY, zrobiony może za 10% ceny sklepowej.odkażanie, odgrzybianie klimatyzacji samochodowej (usuwanie brzydkich zapachów, pleśni, zarodników grzybów)
dezynfekcja, odświeżanie wnętrz samochodów i innych pojazdów (usuwanie nieprzyjemnych zapachów, dymu papierosowego, potu)
dezynfekcja domów, mieszkań, siłowni, saun, i innych pomieszczeń (pomieszczenia do 150 m3), usuwanie roztoczy, bakterii, wirusów
odświeżanie powietrza, usuwanie nieprzyjemnych zapachów (stęchlizny, papierosów, zwierząt, potu, rozlanego mleka, spalenizny itp.)
odkażanie tapicerki, dywanów, pościeli, ubrań i innych przedmiotów (niszczy pasożyty, mole, bakterie, wirusy, roztocza, alergeny)
odgrzybianie łazienek, dezynfekcja lodówek, zamrażarek, klimatyzatorów domowych
ozonowanie pomieszczeń dla zwierząt np. budy, kojce, woliery, gołębniki

Ostatnio zmieniony 26 lis 2014, 18:24 przez Tomasz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
A masz garaż? Ozon jest gazem toksycznym również dla ludzi, dlatego nie wszędzie i nie zawsze powinno się taką maszynę włączać.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- Tomasz
- Zaprawiony W Bojach
Domestos też jest trujący...Kangoor5 pisze:A masz garaż? Ozon jest gazem toksycznym również dla ludzi, dlatego nie wszędzie i nie zawsze powinno się taką maszynę włączać.
Nawet w aucie 30minut działania i później potrzebne jest parę godzin wietrzenia. Ozon masz w powietrzu, po burzy w większej ilości. Niskie stężenie nie jest szkodliwe i po to się porządnie wietrzy. Co ma posiadanie garażu do tego?

Używam ozonatora (czytałem materiały szkoleniowe swego czasu), pije lewoskrętny kwas L-askorbinowy po 3gr dziennie jak jestem podziębiony, piję codziennie litr zielonego naturalnego yunnana, robię antyperspirany z chlorku magnezu, co tydzień jemy szynki i mięsa domowej roboty z szynkowaru i parę innych dziwactw

Słabe o wydajności 0,3-0,6gr/godz. można bez problemu kupić za 100zł.Mama Kin pisze:na allegro kosztują majątekczy ja również będę w stanie sama to wyprodukować??
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... -2-mt-1106
Ubrania do worka, rurka do worka i działamy.
Do zrobienia potrzebne są płytki ozonujące (ścigałem z chin - ebay) plus obudowa, wentylator, jakiś włącznik, trochę narzędzi i ciut wiedzy nt elektryki. Generalnie nic skomplikowanego, całość z wycinaniem blachy w obudowie zajęła mi może z godzinę.
- Mama Kin
- Zaprawiony W Bojach
a to już widzę, że to nie moja bajkaTomasz pisze:całość z wycinaniem blachy w obudowie zajęła mi może z godzinę

go get 'em tiger
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Drogo? Takie samo cos w stomatologii, tylko ladniej zapakowane kosztuje przynajmniej 50000pln 

- Piotr-Fit
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:30
- Życiówka w maratonie: 3:00:56
- Kontakt:
a to ciekawe, dziękuję za infoTomasz pisze:Kwestię odsmradzania ubrań proponuje rozwiązać nowoczesną technikąButy przed myciem/praniem gazuje ozonatorem i pięknie wybija wszelkie grzyby oraz zapachy. Ozonator robiłem na potrzeby odgrzybiania klimatyzacji w aucie, płytki o wydajności 7gr/godz. Przydaje się również do ubrań czy choćby zdezynfekowania całego garażu - usuwa np zapach paliwa. Polecam

jak Ci się to sprawdza?
jak długo tego używasz?