Komentarz do artykułu Premiera nowego magazynu dla biegaczy „RUN TIMES”!

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
HeavyPaul
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pobrałem. Przeczytałem. Opisałem.
http://heavyrunslight.wordpress.com/201 ... run-times/
Mój BLOG: Heavy Runs Light
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM :)
New Balance but biegowy
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jedna uwaga odnośnie ekologii, bo to nie wszyscy wiedzą: drukowanie książek, czasopism, maili nie ma żadnego wpływu na kwestie ścinania drzew. drzewa nie są ścinane na papier tylko na drewno do produkcji mebli i innych zastosowań. papier produkowany jest z masy celulozowej, często bezdrzewnej, a nawet w wersji drzewnej w produkcji masy celulozowej wykorzystuje się tylko wióry i ścinki, generalnie odpad pozostały po obróbce ściętego drzewa.

powstrzymywanie się od druku maili i kupowania czasopism nie pomaga przyrodzie.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Quentino
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:27
Życiówka w maratonie: 3:24:39
Kontakt:

Nieprzeczytany post

hassy - bardzo fajna opinia, świetna stylistycznie, choć sam zapewne przyznasz, marna merytorycznie. Przeczytałem naprawdę z zainteresowaniem. Dzięki.

MEL - bardzo się cieszę z Twojej opinii. Jako pierwsza osoba komentująca nasz debiutancki numer, napisałaś, dla mnie, oczywistą rzecz, ale...pomijaną przez innych. Pozwolisz, że zacytuję:

"Kilku publicystów przypadło mi do gustu, inni nie, normalne."

Jakie to proste, tyczy nie tylko publicystów,ale bardzo wielu wątków. Dziękuję.

Twoje zakończenie, jest generalnie w lekkiej kontrze do wcześniejszego tekstu, ale je akceptuję i staram się zrozumieć.
Nie liczyłem dokładnie, ale...na ponad 70 stron może z "trzy kurwy się przewinęły". Nie jest to wynik imponujący, ale dla ciebie dyskwalifikujący. Nie jestem tym zachwycony, ale...rozumiem Cię.

Niestety, nie wszystko chcę robić "pod publiczkę" (a w zasadzie...nic), dlatego jeśli któremuś z autorów, wymknię się jakiś wulgaryzm, który nie zakłóci przekazu - opublikuję. Wulgaryzmy to część bogactwa języka polskiego. Tak jak literówki...:-)

MEL, nawet myślałem o jednym, jedynym egzemplarzu dla Ciebie, który miałby zaklejone te kilka grubo ciosanych słów...
Jeśli zaakceptujesz, to prześlę Ci takiego jednego białego zaklejonego kruka w przyszłym tygodniu. Serio piszę.
Mój adres - naczelny@runtimes.pl

Jeszcze raz dziekuję za wszelkie uwagi i opinie.

Z biegowym pozdrowieniem!
Sławek
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

trochę obok tematu:
papierowo czy elektronicznie
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Rudaa
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kilka uwag do eksperymentu jakim jest niewątpliwie próba zaangażowania do współpracy z RT zawodników z Afryki.
Nie wiem jak to się rozwinie, bo kontakt z zawodnikiem raz jest, a potem przez miesiąc nie ma, gdyż do buszu nie dociera internet. Dociera za to papier. A oni chcą czytać w gazecie, co wcześniej pisali na fejsie. Dlatego właśnie dwujęzyczne wersje blogów. Chcemy w ten sposób zmotywować Afrykanów może nawet do nauki polskiego, kto wie. To samo dotyczyć będzie ewentualnych wywiadów z menedżerami. Oni też chcą to czytać, a na razie po naszemu ni w ząb. Przedruk całego RT na angielski? To kwestia do przemyślenia na zasadzie wymiany barterowej - dajcie nam dobry materiał, a my napiszemy z tego artykuł.
Teksty pisane przez zawodników nie będą podlegać większej korekcie, po to żeby unikać nadinterpretacji i jak najlepiej oddawać charakter piszącego. To jest więc celowy zabieg. Tutaj przypomnę rozterkę jaką miał Adam Klein rozszyfrowując słowo "czercz" jakie padło podczas wywiadu z Kipsangiem, gdy Adam zapytał, co Wilson robi w niedziele. Tego typu problemy będziemy pozostawiać czytelnikom do własnej interpretacji.
marek84 pisze:(...) chciałem na prostych przykładach określić zakres tematyczny. Myślę, że jeśli dobry zawodnik biegający krótsze masowe biegi zdecydowałby się na cykl i np. w każdym numerze opisywał szczegółowo jakiś element/część z uwzględnieniem rezultatów/odczuć, jakie u siebie widzi - to by była wartość dodana. Jeśli robimy cykle pod maraton i ultra - to zróbmy też pod biegi, których jest najwięcej.
Zmierzamy właśnie w tym kierunku, żeby zaczęli dla nas pisać zawodnicy trenujący pod różne dystanse. Jako, że czasy mamy niepewne, a wojsko w pełnej gotowości, to wielu z naszych zawodników może po prostu nie mieć czasu ze względu na ćwiczenia na poligonie, by dla nas pisać. Stąd sięgamy do Afryki.
To też działa w drugą stronę. Kenijczycy są bardzo zainteresowani naszym, amatorskim bieganiem, naszymi treningami. Na przykład pytają jak to możliwe, że nie robimy długich i wolnych rozbiegań po 3:50 czy 4 minuty. No i o co chodzi z tym 3h w maratonie? My uczymy się ich, oni uczą się nas...

Jednego z naszych redakcyjnych kolegów Charles'a można podejrzeć sobie na yt, podczas treningów. Zapraszam.
https://www.youtube.com/watch?v=k713QsCk-F8
https://www.youtube.com/watch?v=fjIVfJuniVw
Awatar użytkownika
HeavyPaul
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Qba, zachwiałeś moim światopoglądem :bum:
Mój BLOG: Heavy Runs Light
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM :)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak, to jest niezły mindfuck, jak to pierwszy raz usłyszałem miałem wrażenie, że kosmos wywrócił się na lewą stronę.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:jedna uwaga odnośnie ekologii, bo to nie wszyscy wiedzą: drukowanie książek, czasopism, maili nie ma żadnego wpływu na kwestie ścinania drzew. drzewa nie są ścinane na papier tylko na drewno do produkcji mebli i innych zastosowań. papier produkowany jest z masy celulozowej, często bezdrzewnej, a nawet w wersji drzewnej w produkcji masy celulozowej wykorzystuje się tylko wióry i ścinki, generalnie odpad pozostały po obróbce ściętego drzewa.

powstrzymywanie się od druku maili i kupowania czasopism nie pomaga przyrodzie.
Ekologia to nie tylko to, z czego powstaje gazeta, ale także co z niej za chwilę zostanie. Ja się powstrzymuję przed produkcją długoterminowych, nafaszerowanych chemią śmieci.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nawet jeśli RT miałby być drewniany, to nie odbije się to na zasobach.
Quentino
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

HeavyPaul - kliknąłem, przeczytałem, komentuję. Takie teksty naprawdę mnie cieszą, bo tam, nawet krytyczne uwagi (których nie brakuje) mają swoją wartość. O pozytywach nie będę pisał, bo je znam od podszewki...:-)

Kwestia drzew i krzewów - w wersji papierowej, blogi naszych afrykańskich przyjaciół będą publikowane w oryginale (czyli jedna wersja). Natomiast, będzie tam informacja o polskiej wersji do pobrania z naszej strony internetowej.

Jeśli chodzi o zmagania Mihumora z Danielsem, to szczerze mówiąc...to był jeden z lepszych wyborów jakich dokonałem. Pal licho Danielsa, O Michała mi chodzi...:-) Ale to dopiero początek. Michał ma bardzo duzo do powiedzenia, a jeszcze więcej do napisania. Śledzę z uwagą jego kolejne treningi i starty, że o...życiówkach nie wspomnę.

HeavyPaul - dzięki, będę zaglądał częściej.

Sławek
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba, druk to nie tylko papier, ale też na przykład tusz, atrament, drukarka, transport, magazyn, etc. Jakiś tam impact na środowisko jest, może pojedyncze wybory mają mały wpływ, ale przy efekcie skali robią różnicę :)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Quentino
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kachita - tak, to prawda. Nie jestem specem od ekologii, ale...mam jakieś takie dziwne przeświadczenie, że setki milionów internautów, ażeby korzystać z "ekologicznego złącza" w swoim codziennym życiu, przyczynia się do...większej degradacji środowiska niż czytelnicy czasopism biegowych, i jednego magazynu...:-)
Ale nie rozwijajmy tematu, bo byłby zastępczym.

pozdrawiam.
Sławek
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:jedna uwaga odnośnie ekologii, bo to nie wszyscy wiedzą: drukowanie książek, czasopism, maili nie ma żadnego wpływu na kwestie ścinania drzew. drzewa nie są ścinane na papier tylko na drewno do produkcji mebli i innych zastosowań. papier produkowany jest z masy celulozowej, często bezdrzewnej, a nawet w wersji drzewnej w produkcji masy celulozowej wykorzystuje się tylko wióry i ścinki, generalnie odpad pozostały po obróbce ściętego drzewa.
To skąd na terenie zakładów papierniczych Kwidzyn ciężarówki pełne ściętych drzew? Skąd przenośniki transportowe drzew?

Z przyczyn zawodowych widziałem nie raz. Ale biegacze być może też mogą to zauważyć w czasie Biegu Papiernika. Nie znam trasy biegu, ale przechodzi przez teren IP.

Obrazek
Rudaa
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quentino pisze:Nie jestem specem od ekologii, ale...mam jakieś takie dziwne przeświadczenie, że setki milionów internautów, ażeby korzystać z "ekologicznego złącza" w swoim codziennym życiu, przyczynia się do...większej degradacji środowiska niż czytelnicy czasopism biegowych, i jednego magazynu...:-)
To ma nawet swoją nazwę: elektrosmog
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W fabryce papieru ciężarówki powinny być pełne papieru, a nie drzew. Może to jakaś afera papierowa?
ODPOWIEDZ