Czy chód sportowy to prawdziwy sport?

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

yacool pisze:O, statystyki mi przeczą?
Litosci...
Znow zamiast argumentow seria "pytan do przemyslenia" - tym razem znaki zapytania 8 razy.

Naprawde nie potrafisz dyskutowac zdaniami twierdzacymi, podajac jakies fakty? Gdybys byl Amerykaninem, myslalbym, ze w mlodosci zwichrowal Cie teleturniej "Jeopardy" - tam reguly wymuszaja koniecznosc zdan pytajacych.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja podejrzewałem, że jesteś Afrykańczykiem, domagającym się zniesienia limitu miejsc dla czarnych na maratonie. No prosze, czyli pomyliłem się?
ocobiegatu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46.40
Życiówka w maratonie: 4.14

Nieprzeczytany post

Chód sportowy to trudna i piękna i oryginalna dyscyplina sportu. Ewolucja albo Bóg ( wybrać właściwe ) popełniła (popełnił) błąd.Zwykły , nawet szybki chód , jest mało efektywny energetycznie. Badania naukowe wykazały ,że szybciej się chodzi z przeprostem. Bawię się w to od 5 lat. Sam się podszkoliłem w necie ( na stronach amerykańskich bo na polskich oczywiście nic nie ma- trudno się dziwić - tyle medali :hahaha: ).
Super frajda. Jak się pójdzie na maksa 3km to później żadne bieganie nie jest straszne.. :taktak:
Jest to coś oryginalnego a zarazem śmiesznie to trochę wygląda- to zaleta , luzik.. :taktak:
Mnóstwo zalet. Wykształca wytrzymałość. Tętno można uzyskać takie jak w bieganiu ( przy dobrej technice).
Chód jest dla odkrywców (yacool - weź się za chód sportowy :taktak: ). Ciągłe zastanawianie się nad efektywnością , techniką w zależności od dystansu i szybkości.
Wzmacnia się stopa. Shin splints niestraszne później w bieganiu. Można wymieniać.
Niestety nawet jako cross training nie istnieje . Żaden trener na to nie wpadł. Czasem ktoś tylko pójdzie marszem dynamicznym , który oczywiście z chodem sportowym nie ma nic wspólnego.
Acha. Chód sportowy w pewnym sensie zastępuje siłę biegową ( stopa na podbiegach).
Jest to sport trochę siłowy. A jak się pójdzie 20km na ośmiu pętlach to naprawdę psychika się wzmacnia :hahaha:
To racja ,że w maratonie nawet ci co staną na punktach i się napiją powinni byc zdejmowani z trasy :hahaha:
T na razie tyle pochwał.. :taktak:
Awatar użytkownika
Lisciasty
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obejrzałem parę filmików instruktażowych i chyba się przejdę na próbę po okolicy :]

Yacool, czy takie intensywne dreptanie nie rozwija czasem luzu w miednicy?
Oni tam kręcą tyłkami jak baletnice ;)
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
ocobiegatu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46.40
Życiówka w maratonie: 4.14

Nieprzeczytany post

Liściasty - jak się przejdziesz po Parku Szczytnickim i spotkasz chodziarza - to na pewno ja.. :hahaha:
Nie. To typowe pytanie. Dylemat. Ponoć kość krzyżowa jest nieruchoma a jednak nie..
To skomplikowana kwestia . W każdym razie naukowo stwierdzono,że chodzenie w tym stylu nic nie szkodzi.
Jak widzę modelki na wybiegu to zawsze sprawdzam technikę. Z przodu perfekcyjna.. :taktak:
Awatar użytkownika
toxic
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Liściasty, taki luz w bieganiu jest niepożądany, bo rotacja miednicy ma występować ale nie w tej płaszczyźnie. Znajdź artykuł yacoola o miednicy (albo o rytmie, ale to chyba była miednica), powinieneś znaleźć odpowiedź.

Edit: http://bieganie.pl/?cat=16&id=4918&show=1
"Niesamowite, jak mało wiesz o grze, w którą grasz całe życie."
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Może rozwija luz, nie wiem, bo nie próbowałem.
Na pewno jednak jest tam ruch miednicy, który w biegu nie powinien występować.
Awatar użytkownika
Lisciasty
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Eh, wiedziałem że dzwoni, tylko nie w tej płaszczyźnie. A myślałem, że o miednicy już wszystko
na forum przeczytałem :> Człek się całe życie uczy i głupi umiera ;)
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

o miednicy wiedział wszystko jedynie Elvis the Pelvis

Obrazek
Obrazek
Go Hard Or Go Home
ODPOWIEDZ