Swędzi mnie!

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
pom
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Od niedawna biegam i w sumie radzę sobie nieźle robiąc plan 10-tygodniowu, tylko nie mogę pozbyć się uczucia swędzenia ciała w partiach dolnych, szczególnie pośladków i ud, czasem brzucha. Momentami po prostu biegnę i się drapię.:)
To chyba związane jest z nagłym przypływem krwi, nie wiem jednak, czy na to jesta jakaś rada, by tak nie swędziało? biegam wolno, nie przesadzam, swędzenie pojawia się zaraz po rozgrzaniu ciała, na początki treningu i trzyma mocno. Pod koniec puszcza, jednak większość biegu czuje to dokuczliwe uczucie.
Macie na to jakąś radę?
Pozdrawiam wszystkich biegaczy.:)
Żyj pięknie
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Jagoda
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Podejrzewam, że jest to związane ze wzrostem ciepłoty ciała oraz z rodzajem tkaniny Twojej odzieży biegowej.
Spróbuj biegać w odzieży z włókien naturalnych. Znam to uczucie, ponieważ kiedyś były tylko "plastikowe" rajstopy, które niemiłosiernie mnie "gryzły" po dłuższym siedzeniu w ławce szkolnej. Koszmar!
Awatar użytkownika
pom
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za odpowiedź! Obecnie biegam w bawełnianych, jednak dość grubych spodniach od dresu. To może być to. Zmienię portki i zobaczę, co się będzie działo.

Pozdrawiam.:)
Żyj pięknie
Awatar użytkownika
mahR
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Tak, zmien portki :)
Tez pamietam taki material co jak sie czlowiek troszke spocil, niemilosiernie grryzl tu i owdzie.
Running and curling is good fun. so, leave the pub and join the club :))
Awatar użytkownika
pom
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Potwierdzam!
Włożyłam cienkie bawełniane spodnie i jak ręka odjął!!

Dzięki.:)
Żyj pięknie
ODPOWIEDZ