Bieg Niepodległości - Rzeszowska Dycha 11.11.2014

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czy ktoś z forum mieszkający w Rzeszowie lub w nim bywający dość często, może wypowiedzieć się na temat profilu trasy tego biegu? Widzę, że został ona dość mocno zmieniona w stosunku do tego co było w tamtym roku, a chciałbym wiedzieć czego i na którym mniej więcej kilometrze można się spodziewać.

Obrazek
PKO
maciej65
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Praktycznie płasko. Trasa częściowo pokrywa się z trasą maratonu - jak obejrzysz trasę maratonu to tam jest profil. Start i meta dychy to al. Rejtana - płasko jak stół (pierwszy i ostatni kilometr), później trasa jak maratońska (od początku do mniej więcej 6,5km - możesz popatrzeć na profil maratonu). Przed rynkiem (ul. Mickiewicza ok 6,5km z dychy) będzie leciutki podbieg ale pewnie go nawet nie poczujesz, przy zamku (ok. 7,5km) za to jest z górki (choć po bruku) a na most wbiegniesz rozpędem :)
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki za szczegółowy opis, trasa widzę w sam raz na życiówkę :hej:
mateusz1982
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 45,19

Nieprzeczytany post

Jest temat to się podepnę. Może jakieś wolne miejsce u kogoś w aucie się znajdzie jadącego od strony Lublina???
5km- 20'23 Bieg Zwycięstwa GON BOLSZEWIKA GOŃ (JAROCIN 16.08.2015r)
10km-42'46 - BIEG SPEŁNIAMY MARZENIA- 19.09.2015- RUDNIK NAD SANEM
21km-1'45.03- PKO Półmaraton Solidarności ( LUBLIN 06.06.2015)
42,195km - 3'56.14-PKO MARATON RZESZOWSKI - 04.10.2015r
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak podobala sie wam "budka" z kanapkami? :bum:
kamilo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:36:34
Życiówka w maratonie: 02:53:58

Nieprzeczytany post

Taka stylowa :hahaha:
Obrazek
Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00
Życiówka w maratonie: 2,52,20

Nieprzeczytany post

Była Dycha czy jak w ub roku 9 z hakiem? Jak wrażenia?
Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dycha byla, trasa z atestem. Organizacja bardzo dobra, doczepilbym sie tylko do tego ze do 2km bylo zbyt wasko. Ja po pierwszym stwierdzilem, ze olewam sprawe i wylazlem poza wytyczona trase czyli na jezdnie :bum: No i ta budka z bulkami... To jakas porazka byla, juz w tamtym roku grochowka wojskowa byla duzo lepsza i z klimatem. Jak ktos z dziecmi przyjechal to mial lipe bo nie bylo dla nich atrakcji. Zukow, w Stalowej to akurat o wiele lepiej mieliscie zorganzowane. Dzieciaki przez godzine mialy co robic. Do Rzeszowa na szczescie ich nie bralismy bo by sie zanudzily ;)
kamilo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ogólnie wrażenia pozytywne. Co do organizacji nie można mieć zarzutów. Jedynie tak jak kolega Skoor wspomniał, jeden pas jezdni dla blisko 1000 osób to zdecydowanie za mało. Wyprzedzanie na pierwszych kilometrach było przez to problematyczne. Atest był i faktycznie było te 10 km, rok temu jak pamiętamy atestu nie było. Trasa fajna, szybka.

Zastanawia mnie jeszcze tylko ta maszynka do golenia w pakiecie startowym... :bum:
Obrazek
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kamilo, ile nabiegales?

Trasa faktycznie fajna, w sam raz na zamkniecie sezonu z zyciowka ;)
Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00
Życiówka w maratonie: 2,52,20

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Zukow, w Stalowej to akurat o wiele lepiej mieliscie zorganzowane. Dzieciaki przez godzine mialy co robic. Do Rzeszowa na szczescie ich nie bralismy bo by sie zanudzily ;)
Ale ja z Przemyśla.Jeżeli już, to Przemyska Dycha ;))
Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
kamilo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:kamilo, ile nabiegales?

Trasa faktycznie fajna, w sam raz na zamkniecie sezonu z zyciowka ;)
44:33
Obrazek
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No pieknie, ja sie wreszcie zamknalem w pierwszej 1/3 kategorii open z moim czasem ;)

Zukow, jakos mi sie pomylilo, w Przemyslilu nigdy nie bylem, ale macie bardzo fajne medale, moze w nastepnym roku :)
Awatar użytkownika
Beck`s
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

zukow2 pisze:Była Dycha czy jak w ub roku 9 z hakiem? Jak wrażenia?
Była dycha, trasa z atestem.

Jak wrażenia? Niby oki ale dla mnie kompletnym niewypałem był start. Kilkadziesiąt metrów, ostra nawrotka, później bardzo wąski pas, gdzie ciężko było omijać, wyprzedzać. Łokcie ludzi chodziły w najlepsze. Jeszcze tradycyjnie osoby źle ustawione - przede mną było sporo osób, które nabiegały 50minut i więcej. Jeden z facetów zaraz na początku wydzielonego pasa zahaczył o barierkę, upadek, kilka osób też od razu musiało hamować, przeskakiwać, odbijać się od innych. Ciężko się biegło do mostu, później było już znacznie lepiej. Dużo zakrętów. Trasa niby płaska ale ta kostka na rynku dała o sobie znać ;)
Jeszcze jedno co mi się kojarzy przy okazji biegów w Rzeszowie - wiatr :hej: Nie ma nikt na niego wpływu ale ostatnie dwa kilometry oraz piąty kilometr biegło się bardzo ciężko.
Byłem w St. Woli, byłem w Przemyślu dwa razy, teraz drugi raz na dyszce w Rzeszowie - mówiłem to wielu osobom, teraz napiszę - Przemyśl organizacją, podejściem wybija się przed szereg.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeszcze zapytam. Zgadzały się wam kilometry z zegarków z tymi zaznaczonymi przez organizatorów? Ja miałem na każdym kilometrze jakieś 150m różnicy na korzyść znaczników od organizatorów i teraz nie wiem czy zegarek mi kilometry wydłużał czy były źle zaznaczone. Całkowity dystans z zegarka wyszedł mi 9,95km czyli praktycznie tak jak powinno być.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ