Barcel - komentarze
Moderator: infernal
-
- Zaprawiony W Bojach
Pozdrawiam i dopinguję do pisania bloga. Czytając sporo tu się można nauczyć.
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
ekhm... tego się właśnie obawiałem.barcel pisze:kulawy pies pisze:tak z ciekawości - do jakiego maksymalnego kilometrażu tygodniowego doszedłeś przed tym 2:28 w Berlinie?
- to jest jeszcze perspektywa wyobrażalna, <2:20/30.xx już z lekka zalatuje kosmosem
zdrówko
160 km
co nie zmienia faktu, że kibicuję.
zdrówko
mastering the art of losing. even more.
- barcel
- Zaprawiony W Bojach
kulawy pies pisze:ekhm... tego się właśnie obawiałem.barcel pisze:kulawy pies pisze:tak z ciekawości - do jakiego maksymalnego kilometrażu tygodniowego doszedłeś przed tym 2:28 w Berlinie?
- to jest jeszcze perspektywa wyobrażalna, <2:20/30.xx już z lekka zalatuje kosmosem
zdrówko
160 km
co nie zmienia faktu, że kibicuję.
zdrówko
Czego się obawiales ? Małej ilości kilometrów?
-
- Zaprawiony W Bojach
1. Jaki to jest procent Twojego tętna MAX, czyli na jakim procencie tętna MAX biegasz drugi zakres?barcel pisze: We wcześniejszych wpisach mówiłem o rozpoczęciu cyklu drugich zakresów (biegów ciągłych w drugim zakresie), więc siłą rzeczy kontynuowałem ten cykl (cztery takie treningi), na wspomnianej wcześniej pętli, ale za to nieco szybciej po w prędkościach 2:53/pętlę (około 3:32/km). Przy tych treningach HR średnie to 160-163, a zakwaszenie mieściło się w zakresie do 4 mmol/l, czyli całkiem dobrze.
2. W literaturze znajduję stosunkowo szeroki przedział (75%-85% tętna MAX) w którym można drugi zakres biegać. Biegam systematycznie od 7 lat. W którą wartość byś celował?
- barcel
- Zaprawiony W Bojach
W moim przypadku wychodzi to w okolicach 81-83 %.Jurek z Lasu pisze:1. Jaki to jest procent Twojego tętna MAX, czyli na jakim procencie tętna MAX biegasz drugi zakres?barcel pisze: We wcześniejszych wpisach mówiłem o rozpoczęciu cyklu drugich zakresów (biegów ciągłych w drugim zakresie), więc siłą rzeczy kontynuowałem ten cykl (cztery takie treningi), na wspomnianej wcześniej pętli, ale za to nieco szybciej po w prędkościach 2:53/pętlę (około 3:32/km). Przy tych treningach HR średnie to 160-163, a zakwaszenie mieściło się w zakresie do 4 mmol/l, czyli całkiem dobrze.
2. W literaturze znajduję stosunkowo szeroki przedział (75%-85% tętna MAX) w którym można drugi zakres biegać. Biegam systematycznie od 7 lat. W którą wartość byś celował?
- miszza
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 02:40:14
- Kontakt:
dobrze ze wróciłeś do bloga - zawsze czekam na twoje wpisy .pozdrawiam
- Dawidavila
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:14
- Życiówka w maratonie: Półmaraton 1:25:19
Tez biegne w Gdyni. W biegu raczej cie nie zobacze (chyba ze na jakims nawrocie), ale ciekawi mnie w jaki czas celujesz ??
- barcel
- Zaprawiony W Bojach
Oczywiście zawsze w łamanie własnych barier, czyli życiówkę (30:55), ale będę zadowolony, gdy zbliżę się do 31:20.Dawidavila pisze:Tez biegne w Gdyni. W biegu raczej cie nie zobacze (chyba ze na jakims nawrocie), ale ciekawi mnie w jaki czas celujesz ??
Wszystko zależy od pogody i dyspozycji dnia
- barcel
- Zaprawiony W Bojach
31:44, wynik może nierewelacyjny, ale czuję, że zrobiłem znaczny progres jeśli chodzi o swobodę biegania na prędkościach 3:12/km. Fakt, założeń nie zrealizowałem, ale to tylko motywuje do dalszej pracy
A jak Wasze biegi? padły rekordy życiowe?
A jak Wasze biegi? padły rekordy życiowe?
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
wynik ogień. gratulacje.
ja dzisiaj nie biegałem - mam na myśli zawody, bo 16 km easy nie liczę :D chyba w tym roku pobiegnę jeszcze tylko Bieg Barbórkowy w Rybniku.
ja dzisiaj nie biegałem - mam na myśli zawody, bo 16 km easy nie liczę :D chyba w tym roku pobiegnę jeszcze tylko Bieg Barbórkowy w Rybniku.
Go Hard Or Go Home
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
dzięki. chociaż na grudzień zapowiadają już śnieg - więc nie wiem jak to będzie.
na pewno będzie inaczej niż dzisiaj, czyli nie spodziewam 18 - 20 stopni.
może więc w zamian będą narty - do Wisły, Ustronia, czy Szczyrku mam ok. 1,5 godz.
teraz jakieś roztrenowanie u Ciebie?
na pewno będzie inaczej niż dzisiaj, czyli nie spodziewam 18 - 20 stopni.
może więc w zamian będą narty - do Wisły, Ustronia, czy Szczyrku mam ok. 1,5 godz.
teraz jakieś roztrenowanie u Ciebie?
Go Hard Or Go Home