leginsy a majtki
- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:53:02
- Życiówka w maratonie: brak
Bokserki słabo wchodzą pod leginsy - gniotą się i tylko przeszkadzają. Slipki o wiele lepiej spełniają tę rolę. Poza tym leginsy to nie bielizna i jakoś nie widzę żeby to prac w w wyższych temperaturach.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Biegam w krótkich leginsach bez bielizny i od zawsze myślałem że tak powinno powinno być. Spróbowałem raz czy dwa w bawełnianych slipkach/bokserkach i było niewygodnie.
Teraz na zimę kupiłem bokserki do biegania kalenji i mam zamiar je ubierać ale pod długie leginsy tylko ze względu zimna
Teraz na zimę kupiłem bokserki do biegania kalenji i mam zamiar je ubierać ale pod długie leginsy tylko ze względu zimna

-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
Hmm mnie się nie zwijają, a mam właśnie coś takiego jak kolega wyżej napisał. Są dopasowane i bezszwowe.
Natomiast właśnie slipek unikam ze względu ma krój i otarcia w pachwinach. Ale to pewnie kwestia indywidualna i trzeba wypróbować
Natomiast właśnie slipek unikam ze względu ma krój i otarcia w pachwinach. Ale to pewnie kwestia indywidualna i trzeba wypróbować

- herson
- Zaprawiony W Bojach
Aelion pisze:a to leginsy służą tylko do tego żeby jaja ściskać?gocu pisze:Przecież legginsy mają być obcisłe, to ich zasadnicza rola! A wy pchacie pod to jeszcze majty... Skoro zakładacie bieliznę pod legginsy, to biegajcie w luźniejszych spodniach, po co wam legginsy?!

swoją drogą, ile ludzi tyle gustów
raz pobiegłem w leginach bez majtków, nie dość, że jaja zmarzli, to ciągle coś mi latało
dlatego zawsze wkładam bokserki bezszwowe lub coś a'la bezszwowe i w dodatku bawełniane
-
- Zaprawiony W Bojach
To nie jest kwestia gustu, pakowanie majtów pod legginsy to jak zakładanie bluzy pod t-shirta. Tylko wygląda jeszcze gorzej.
Jeśli pod OBCISŁE ("tights"!)z założenia legginsy wpychacie jeszcze majty i czujecie się komfortowo to kupiliście za luźne legginsy. QED.
Jeśli pod OBCISŁE ("tights"!)z założenia legginsy wpychacie jeszcze majty i czujecie się komfortowo to kupiliście za luźne legginsy. QED.
-
- Zaprawiony W Bojach
Gocu, szanuję i lubię Twoje często bardzo trafne uwagi (chociaż czasem mam z nich niezły ubaw), ale tutaj się mylisz - kąpielówki na jajach mają dodatkową warstwę materiału ze względu higieniczno-obyczajowego. Leginsy nie mają, bo powinno się ubierać pod nie majty. Tak samo masz spodenki z wkładką i bez.
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:53:02
Gocu, ja nie wiem jakie Ty masz majty (jak bluza?), ale slipy do biegania - nawet z lidla - dobrze się mi komponują z leginsami.
Tak z innej beczki to są takie spodnie dobson które wyglądają jak bryczesy do biegania - chyba niezła alternatywa dla legginsów.
Tak z innej beczki to są takie spodnie dobson które wyglądają jak bryczesy do biegania - chyba niezła alternatywa dla legginsów.
- herson
- Zaprawiony W Bojach
ja pier.... zapomniałem o wyglądzie!! dobrze że zacząłem golić łeb, bo musiałbym fryz zrobić przed bieganiem....gocu pisze:To nie jest kwestia gustu, pakowanie majtów pod legginsy to jak zakładanie bluzy pod t-shirta. Tylko wygląda jeszcze gorzej.
szczerze, życie nauczyło mnie nie przejmować się pierdołami i opiniami innych
w du...e mam jak wyglądają moje legginsy, tym bardziej w środku lasu
- Tomasz
- Zaprawiony W Bojach
Golić trzeba chyba wszystko pod te cieniutkie leginsy...
Niedawno kupiłem sobie rajtki w lidlu z soft shella, są na tyle grube, że dylematy odpadają. Zresztą nie preferuje bujania klejnotami przy bieganiu, gacie muszą być

Niedawno kupiłem sobie rajtki w lidlu z soft shella, są na tyle grube, że dylematy odpadają. Zresztą nie preferuje bujania klejnotami przy bieganiu, gacie muszą być

-
- Dyskutant
Ja tam zakładam, kalesony zakładam jak jest zimno, więc i majty się przydadzą jak "mróz ściśnie" :D
gorsze to jest zakładanie bokserek pod te luźne spodenki z wszytymi majtkami :D
gorsze to jest zakładanie bokserek pod te luźne spodenki z wszytymi majtkami :D
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
Niestety małe rzeczy szybciej marzną niż te większe:) tu się nie da juz nic poradzićmałymiś pisze:Eee pod spodenki z siateczka to w lecie na luzaka mogę zrozumiećale tamtej zimy tak mi mały marzł ze raz nawet dwie pary majtek założyłem

- kisio
- Zaprawiony W Bojach
Mistrz :Djedz_budyn pisze:Niestety małe rzeczy szybciej marzną niż te większe:) tu się nie da juz nic poradzićmałymiś pisze:Eee pod spodenki z siateczka to w lecie na luzaka mogę zrozumiećale tamtej zimy tak mi mały marzł ze raz nawet dwie pary majtek założyłem
ja tam nie marznę:)