leginsy a majtki

Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Bokserki pod leginsy to pomyłka. Natomiast sportowe majty są okej.
PKO
heikki
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

masz na myśli takie jak slipki? bo nie bardzo rozumiem czemu takie bokserki to pomyłka.
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bokserki słabo wchodzą pod leginsy - gniotą się i tylko przeszkadzają. Slipki o wiele lepiej spełniają tę rolę. Poza tym leginsy to nie bielizna i jakoś nie widzę żeby to prac w w wyższych temperaturach.
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Biegam w krótkich leginsach bez bielizny i od zawsze myślałem że tak powinno powinno być. Spróbowałem raz czy dwa w bawełnianych slipkach/bokserkach i było niewygodnie.
Teraz na zimę kupiłem bokserki do biegania kalenji i mam zamiar je ubierać ale pod długie leginsy tylko ze względu zimna ;)
heikki
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Hmm mnie się nie zwijają, a mam właśnie coś takiego jak kolega wyżej napisał. Są dopasowane i bezszwowe.
Natomiast właśnie slipek unikam ze względu ma krój i otarcia w pachwinach. Ale to pewnie kwestia indywidualna i trzeba wypróbować :)
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Aelion pisze:
gocu pisze:Przecież legginsy mają być obcisłe, to ich zasadnicza rola! A wy pchacie pod to jeszcze majty... Skoro zakładacie bieliznę pod legginsy, to biegajcie w luźniejszych spodniach, po co wam legginsy?!
a to leginsy służą tylko do tego żeby jaja ściskać?
:hahaha: :hahaha: :hahaha: aż się zakrztusiłem

swoją drogą, ile ludzi tyle gustów
raz pobiegłem w leginach bez majtków, nie dość, że jaja zmarzli, to ciągle coś mi latało
dlatego zawsze wkładam bokserki bezszwowe lub coś a'la bezszwowe i w dodatku bawełniane
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To nie jest kwestia gustu, pakowanie majtów pod legginsy to jak zakładanie bluzy pod t-shirta. Tylko wygląda jeszcze gorzej.

Jeśli pod OBCISŁE ("tights"!)z założenia legginsy wpychacie jeszcze majty i czujecie się komfortowo to kupiliście za luźne legginsy. QED.
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gocu, szanuję i lubię Twoje często bardzo trafne uwagi (chociaż czasem mam z nich niezły ubaw), ale tutaj się mylisz - kąpielówki na jajach mają dodatkową warstwę materiału ze względu higieniczno-obyczajowego. Leginsy nie mają, bo powinno się ubierać pod nie majty. Tak samo masz spodenki z wkładką i bez.
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gocu, ja nie wiem jakie Ty masz majty (jak bluza?), ale slipy do biegania - nawet z lidla - dobrze się mi komponują z leginsami.

Tak z innej beczki to są takie spodnie dobson które wyglądają jak bryczesy do biegania - chyba niezła alternatywa dla legginsów.
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gocu pisze:To nie jest kwestia gustu, pakowanie majtów pod legginsy to jak zakładanie bluzy pod t-shirta. Tylko wygląda jeszcze gorzej.
ja pier.... zapomniałem o wyglądzie!! dobrze że zacząłem golić łeb, bo musiałbym fryz zrobić przed bieganiem....

szczerze, życie nauczyło mnie nie przejmować się pierdołami i opiniami innych
w du...e mam jak wyglądają moje legginsy, tym bardziej w środku lasu
Awatar użytkownika
Tomasz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Golić trzeba chyba wszystko pod te cieniutkie leginsy... :hej:
Niedawno kupiłem sobie rajtki w lidlu z soft shella, są na tyle grube, że dylematy odpadają. Zresztą nie preferuje bujania klejnotami przy bieganiu, gacie muszą być :hejhej:
running321
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja tam zakładam, kalesony zakładam jak jest zimno, więc i majty się przydadzą jak "mróz ściśnie" :D

gorsze to jest zakładanie bokserek pod te luźne spodenki z wszytymi majtkami :D
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Eee pod spodenki z siateczka to w lecie na luzaka mogę zrozumieć :-) ale tamtej zimy tak mi mały marzł ze raz nawet dwie pary majtek założyłem :-)
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

małymiś pisze:Eee pod spodenki z siateczka to w lecie na luzaka mogę zrozumieć :-) ale tamtej zimy tak mi mały marzł ze raz nawet dwie pary majtek założyłem :-)
Niestety małe rzeczy szybciej marzną niż te większe:) tu się nie da juz nic poradzić :) ja tam nie marznę:)
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:
małymiś pisze:Eee pod spodenki z siateczka to w lecie na luzaka mogę zrozumieć :-) ale tamtej zimy tak mi mały marzł ze raz nawet dwie pary majtek założyłem :-)
Niestety małe rzeczy szybciej marzną niż te większe:) tu się nie da juz nic poradzić :) ja tam nie marznę:)
Mistrz :D
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ