Komentarz do artykułu Wings For Life World Run powróci do Polski 3 maja 2015 roku
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Wings For Life World Run powróci do Polski 3 maja 2015 roku
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:06
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:02
- Życiówka w maratonie: 3:20:20
Biegłem w tym roku.
Zupełnie inny bieg niż inne: ultra, maratony, połówki...
Atmosfera na trasie poza Poznaniem, jaką zawsze chciałem zobaczyć: starszych ludzi stojących/siedzących na ławkach, krzesłach przed swoimi domami, po kościele, odświętnie przyodziani...
To zupełnie inna inszość, to jak moje spotkanie na "głębokiej wsi", gdy starsza Pani pasąca krowy zapytała mnie z rozbawieniem, ale i z lekkim uznaniem (choć TO może moje "widzenie niewidzianego" w obliczu starszej Pani), czy to aby dobrze tak męczyć się bardzo biegnąc i biegnąc...
Dla mnie takie chwile podczas biegania są równie ważne, jak udział w zawodach i ich zakończenie z przyzwoitym/dobrym rezultatem (w zależności co komu).
Przegapiłem termin 30 września, ale to nie zmienia faktu, że czekałem na moment otwarcia "bramki" do zapisów, co niebawem dokonam.
Zupełnie inny bieg niż inne: ultra, maratony, połówki...
Atmosfera na trasie poza Poznaniem, jaką zawsze chciałem zobaczyć: starszych ludzi stojących/siedzących na ławkach, krzesłach przed swoimi domami, po kościele, odświętnie przyodziani...
To zupełnie inna inszość, to jak moje spotkanie na "głębokiej wsi", gdy starsza Pani pasąca krowy zapytała mnie z rozbawieniem, ale i z lekkim uznaniem (choć TO może moje "widzenie niewidzianego" w obliczu starszej Pani), czy to aby dobrze tak męczyć się bardzo biegnąc i biegnąc...
Dla mnie takie chwile podczas biegania są równie ważne, jak udział w zawodach i ich zakończenie z przyzwoitym/dobrym rezultatem (w zależności co komu).
Przegapiłem termin 30 września, ale to nie zmienia faktu, że czekałem na moment otwarcia "bramki" do zapisów, co niebawem dokonam.
Jeśli pokonasz co wcześniej nie znałeś, to poznanie właśnie rozpocząłeś od siebie.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
O 10:00 w TVN24 bedzie krótkie wejście.
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
W tym roku, zatrzymali mnie przed wiatrakami za Powidzem. Ciekawe czy w następnym roku firma dołoży cegiełkę i po lepszej taktyce, zrobię pierwszy wynik ultra? 

Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:02
- Życiówka w maratonie: 3:20:20
Gife pisze:W tym roku, zatrzymali mnie przed wiatrakami za Powidzem. Ciekawe czy w następnym roku firma dołoży cegiełkę i po lepszej taktyce, zrobię pierwszy wynik ultra?
Czyli jechaliśmy na tym samym, "wózku" ze zdobywczynią Pucharu dla najszybszej/najdalej biegnącej kobiety...
Był to chyba najładniejszy odcinek trasy. Może także dlatego, że byłem w "czołówce" (chodzi o stawkę

W 2015 roku MUSZĘ zobaczyć Jezioro... i wtedy będę trochę szczęśliwszym człowiekiem. Choć przed ultra, czy będzie dobrym pomysłem tak spinać się na asfalcie...?
Pewnie tak.
Do przyszlego...

Jeśli pokonasz co wcześniej nie znałeś, to poznanie właśnie rozpocząłeś od siebie.