Suunto Ambit 2 Black - mini recenzja:)
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:21
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
tak, doszedłem już do tego, zastanawiało mnie po prostu dlaczego to nie dziala - support endomondo nie potrafił odpowiedzieć na to pytanie 
to jeszcze inne pytanie - da się jakoś skonfigurować ciśnieniomierz? pokazuje mi 1020 hPa, podczas gdy w rzeczywistości jest 1015
EDIT: sprawdziłem w aktualnej pogodzie, jednak dobrze pokazuje, to domowy termometr jest spieprzony :D

to jeszcze inne pytanie - da się jakoś skonfigurować ciśnieniomierz? pokazuje mi 1020 hPa, podczas gdy w rzeczywistości jest 1015
EDIT: sprawdziłem w aktualnej pogodzie, jednak dobrze pokazuje, to domowy termometr jest spieprzony :D
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
przyszedł mi w końcu czujnik szybkości/kadencji - ktoś już używał czegoś takiego?
zaznaczyłem mu żeby szukał Bike POD i gdy ustawiam aktywność to pomimo tego szuka tylko HR Belt, a potem GPS
zaznaczyłem mu żeby szukał Bike POD i gdy ustawiam aktywność to pomimo tego szuka tylko HR Belt, a potem GPS
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
a dodales go w urzadzeniach ?
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
tzn gdzie? w menu zegarka nie widzę nic takiego, a na stronie w edycji jazdy na rowerze zaznaczyłem Bike POD
EDIT 1:
dobra, znalazłem to, jednak pomimo trzymania bardzo blisko czujnika nie chce mi go sparować
EDIT 2:
po wypróbowaniu chyba wszystkich sposobów znalezionych w internecie (wyciąganie baterii, kręcenie korbą, przejażdżka 2km) w dalszym ciągu czujnik nie jest odnajdywany przez zegarek
chodzi o model z decathlonu - http://www.decathlon.pl/czujnik-prdk-ka ... 81211.html
wg strony thisisant.com oba produkty są zgodne
ktoś coś poradzi?
EDIT 3:
nareszcie się udało, przepraszam za zamieszanie
okazało się, że magnesy (albo bateria?) są na tyle słabe, że czujniki trzeba umieszczać bardzo blisko korby/koła
EDIT 1:
dobra, znalazłem to, jednak pomimo trzymania bardzo blisko czujnika nie chce mi go sparować
EDIT 2:
po wypróbowaniu chyba wszystkich sposobów znalezionych w internecie (wyciąganie baterii, kręcenie korbą, przejażdżka 2km) w dalszym ciągu czujnik nie jest odnajdywany przez zegarek
chodzi o model z decathlonu - http://www.decathlon.pl/czujnik-prdk-ka ... 81211.html
wg strony thisisant.com oba produkty są zgodne
ktoś coś poradzi?
EDIT 3:
nareszcie się udało, przepraszam za zamieszanie
okazało się, że magnesy (albo bateria?) są na tyle słabe, że czujniki trzeba umieszczać bardzo blisko korby/koła
-
- Wyga
Witam, mam pytanie odnośnie biegania i pływania czy po wyjęciu z opakowania muszę dogrywać jakieś specjalne aplikacje z internetu do tych dwóch dyscyplin ? W ogóle jak tam wasze wrażenia z użytkowania pytam bo zastanawiam się jeszcze nad kupnem Garmina 260 lub Polara V800. Ps. jest możliwość synchronizacji z iPhonem ?
-
- Wyga
Dzięki za informacje. Pytałem bo w opisach zegarka są informacje, że można ze stron Suunto ściągnąć dodatkowe aplikacje, a nie jest ich mało...małymiś pisze:Nic nie dogrywasz. Biegasz pływaszz iphonem możesz dopiero A3 synchronizować. A2 z kompem.

- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
W PL nie ma. Ja wycinalem z dużej folii na telefon. Mega prosto nie jest, ale jest nieźle
-
- Dyskutant
A znalazłem jednak w PL 
napisałem do poniższej firmy bo oni robią na wymiar i odpisali mi żeby skorzystać z poniższego linka i w uwagach wpisać wymiar.
Zmierzyłem szybkę i wychodzi mi tak na bardzo ciasno 36,5mm ale żeby dobrze to zaaplikować i nie kombinować zamówiłem na 36mm.
Jak dojdzie i zaaplikuję to dam znać - może się komuś przyda.
https://foliaochronna.com/index.php?k89 ... -x-36-9-mm
update : jak się okazuje pasuje idealnie wymiar 36mm ale na szybkę do Ambit2R. np już do S nie pasuje - ma ona o 1-2mm szerszy ekran.

napisałem do poniższej firmy bo oni robią na wymiar i odpisali mi żeby skorzystać z poniższego linka i w uwagach wpisać wymiar.
Zmierzyłem szybkę i wychodzi mi tak na bardzo ciasno 36,5mm ale żeby dobrze to zaaplikować i nie kombinować zamówiłem na 36mm.
Jak dojdzie i zaaplikuję to dam znać - może się komuś przyda.
https://foliaochronna.com/index.php?k89 ... -x-36-9-mm
update : jak się okazuje pasuje idealnie wymiar 36mm ale na szybkę do Ambit2R. np już do S nie pasuje - ma ona o 1-2mm szerszy ekran.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2014, 08:20 przez lp78, łącznie zmieniany 1 raz.
- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34.00
- Kontakt:
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
a ja jak ten wieśniak, bez naklejki już dobry rok i żadnej ryski na szybie, na ale mam wersje sap.
za to aluminium na obudowie trochę poharatane, ale to łatwe do wypolerowania w tej wersji i nie razi po oczach.
za to aluminium na obudowie trochę poharatane, ale to łatwe do wypolerowania w tej wersji i nie razi po oczach.
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34.00
- Kontakt:
no z sap tez pewno bym sie nie przejmowal, ale 'zwykla' juz sie przejume - tym bardziej ze po wywrotce na mardule mam juz ryse, a ostatnio Huzior na maratonie gorce jak sie przekoziolkowal to w swoim tez zrobil jedna, taka 'ugly one'
ciezko powiedziec czy folia poliweglanowa zapobieglaby temu, ale dobrze wierzyc ze tak