Suunto Ambit 2 Black - mini recenzja:)
- 
				Pawel_W
- Stary Wyga 
- Życiówka na 10k: 42:21
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
tak, doszedłem już do tego, zastanawiało mnie po prostu dlaczego to nie dziala - support endomondo nie potrafił odpowiedzieć na to pytanie 
to jeszcze inne pytanie - da się jakoś skonfigurować ciśnieniomierz? pokazuje mi 1020 hPa, podczas gdy w rzeczywistości jest 1015
EDIT: sprawdziłem w aktualnej pogodzie, jednak dobrze pokazuje, to domowy termometr jest spieprzony :D

to jeszcze inne pytanie - da się jakoś skonfigurować ciśnieniomierz? pokazuje mi 1020 hPa, podczas gdy w rzeczywistości jest 1015
EDIT: sprawdziłem w aktualnej pogodzie, jednak dobrze pokazuje, to domowy termometr jest spieprzony :D
- 
				Pawel_W
- Stary Wyga 
- Kontakt:
przyszedł mi w końcu czujnik szybkości/kadencji - ktoś już używał czegoś takiego? 
zaznaczyłem mu żeby szukał Bike POD i gdy ustawiam aktywność to pomimo tego szuka tylko HR Belt, a potem GPS

zaznaczyłem mu żeby szukał Bike POD i gdy ustawiam aktywność to pomimo tego szuka tylko HR Belt, a potem GPS
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach 
- Życiówka na 10k: brak
a dodales go w urzadzeniach ?

komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
						- 
				Pawel_W
- Stary Wyga 
- Kontakt:
tzn gdzie? w menu zegarka nie widzę nic takiego, a na stronie w edycji jazdy na rowerze zaznaczyłem Bike POD
EDIT 1:
dobra, znalazłem to, jednak pomimo trzymania bardzo blisko czujnika nie chce mi go sparować
EDIT 2:
po wypróbowaniu chyba wszystkich sposobów znalezionych w internecie (wyciąganie baterii, kręcenie korbą, przejażdżka 2km) w dalszym ciągu czujnik nie jest odnajdywany przez zegarek
chodzi o model z decathlonu - http://www.decathlon.pl/czujnik-prdk-ka ... 81211.html
wg strony thisisant.com oba produkty są zgodne
ktoś coś poradzi?
EDIT 3:
nareszcie się udało, przepraszam za zamieszanie
okazało się, że magnesy (albo bateria?) są na tyle słabe, że czujniki trzeba umieszczać bardzo blisko korby/koła

EDIT 1:
dobra, znalazłem to, jednak pomimo trzymania bardzo blisko czujnika nie chce mi go sparować
EDIT 2:
po wypróbowaniu chyba wszystkich sposobów znalezionych w internecie (wyciąganie baterii, kręcenie korbą, przejażdżka 2km) w dalszym ciągu czujnik nie jest odnajdywany przez zegarek
chodzi o model z decathlonu - http://www.decathlon.pl/czujnik-prdk-ka ... 81211.html
wg strony thisisant.com oba produkty są zgodne
ktoś coś poradzi?
EDIT 3:
nareszcie się udało, przepraszam za zamieszanie
okazało się, że magnesy (albo bateria?) są na tyle słabe, że czujniki trzeba umieszczać bardzo blisko korby/koła
- 
				Adam C.
- Wyga 
Witam, mam pytanie odnośnie biegania i pływania czy po wyjęciu z opakowania muszę dogrywać jakieś specjalne aplikacje z internetu do tych dwóch dyscyplin ? W ogóle jak tam wasze wrażenia z użytkowania pytam bo zastanawiam się jeszcze nad kupnem Garmina 260 lub Polara V800. Ps. jest możliwość synchronizacji z iPhonem ?

- 
				Adam C.
- Wyga 
Dzięki za informacje. Pytałem bo w opisach zegarka są informacje, że można ze stron Suunto ściągnąć dodatkowe aplikacje, a nie jest ich mało...małymiś pisze:Nic nie dogrywasz. Biegasz pływaszz iphonem możesz dopiero A3 synchronizować. A2 z kompem.

- rockduck
- Zaprawiony W Bojach 
W PL nie ma. Ja wycinalem z dużej folii na telefon. Mega prosto nie jest, ale jest nieźle

- 
				lp78
- Dyskutant 
A znalazłem jednak w PL 
napisałem do poniższej firmy bo oni robią na wymiar i odpisali mi żeby skorzystać z poniższego linka i w uwagach wpisać wymiar.
Zmierzyłem szybkę i wychodzi mi tak na bardzo ciasno 36,5mm ale żeby dobrze to zaaplikować i nie kombinować zamówiłem na 36mm.
Jak dojdzie i zaaplikuję to dam znać - może się komuś przyda.
https://foliaochronna.com/index.php?k89 ... -x-36-9-mm
update : jak się okazuje pasuje idealnie wymiar 36mm ale na szybkę do Ambit2R. np już do S nie pasuje - ma ona o 1-2mm szerszy ekran.

napisałem do poniższej firmy bo oni robią na wymiar i odpisali mi żeby skorzystać z poniższego linka i w uwagach wpisać wymiar.
Zmierzyłem szybkę i wychodzi mi tak na bardzo ciasno 36,5mm ale żeby dobrze to zaaplikować i nie kombinować zamówiłem na 36mm.
Jak dojdzie i zaaplikuję to dam znać - może się komuś przyda.
https://foliaochronna.com/index.php?k89 ... -x-36-9-mm
update : jak się okazuje pasuje idealnie wymiar 36mm ale na szybkę do Ambit2R. np już do S nie pasuje - ma ona o 1-2mm szerszy ekran.
					Ostatnio zmieniony 30 wrz 2014, 08:20 przez lp78, łącznie zmieniany 1 raz.

- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach 
- Życiówka na 10k: 34.00
- Kontakt:
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach 
a ja jak ten wieśniak, bez naklejki już dobry rok i żadnej ryski na szybie, na ale mam wersje sap.
za to aluminium na obudowie trochę poharatane, ale to łatwe do wypolerowania w tej wersji i nie razi po oczach.

za to aluminium na obudowie trochę poharatane, ale to łatwe do wypolerowania w tej wersji i nie razi po oczach.
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
						- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach 
- Życiówka na 10k: 34.00
- Kontakt:
no z sap tez pewno bym sie nie przejmowal, ale 'zwykla' juz sie przejume - tym bardziej ze po wywrotce na mardule mam juz ryse, a ostatnio Huzior na maratonie gorce jak sie przekoziolkowal to w swoim tez zrobil jedna, taka 'ugly one'  ciezko powiedziec czy folia poliweglanowa zapobieglaby temu, ale dobrze wierzyc ze tak
 ciezko powiedziec czy folia poliweglanowa zapobieglaby temu, ale dobrze wierzyc ze tak 

ciezko powiedziec czy folia poliweglanowa zapobieglaby temu, ale dobrze wierzyc ze tak