Stawy

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
drozden
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jak często pijesz tę żelatynę z wodą?

Pozdrawiam
PKO
xxyxxxyxx
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 48:28

Nieprzeczytany post

Od biegania zaczęły mnie boleć kolana. Kilometraż zaczął robić swoje. Byłem nawet już z tym u ortopedy, który stwierdził że wszystko jest ok.
W moim przypadku na ból kolan pomógł mi chyba rower. Odkąd zacząłem sporo jeździć na rowerze (600-700km miesięcznie) nie wiem co to ból kolan. Na 100% nie wiem czy pomógł mi rower, ale wydaje mi się, że tak.
Awatar użytkownika
jarek_bb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 3:36:50

Nieprzeczytany post

Regularna konsumpcja żelatyny może zaszkodzić nasilając stany zapalne organizmu na skutek zawartych w produkcie nasyconych kwasów tłuszczowych.
http://veganworkout.org.pl/zadbaj-o-sta ... -dzialaja/
Beniu22
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42,23

Nieprzeczytany post

Nie popadajmy w skrajności, żeby taka konsumpcja żelatyny zwiększyła stan zapalny musiała by być to bardzo duża ilość. Inna sprawa że białko z żelatyny charakteryzuje się bardzo niskim stopniem przyswajalności.
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

troopoto32 pisze:Hej, Dość dużo biegam, więc pomyślałem, aby trochę zadbać o moje stawy. Co polecacie? Jakiś cudowny specyfik? ;p
z doświadczenia dbanie o stawy polega głownie na ich nie przeciązaniu pózniej na regeneracji najlepiej zeby nie była potrzebna ale przy czestych treningach trudno uniknąc
- po bieganiu sie rozciagac bardzo dłuuuugo i głęboko dłuuugo trzymac pozycje zeby przestac czuc jakikolwoek ból
- po bieganiu cwiczyc z np hantlami siłe mięsni nóg ale nie przesadzac bo tez mozna przeciązyc, stopniowo zwiekszac obciazenie
- z jedzenia wyraznie widze poprawe po spozywaniu tłuszczy najlepiej tych zdrowych
- okłady z lodu gdy cos zaboli
- dbanie o elektrolity głównie Mg
- nie biegac na głodnych miesniach
itd zasady mądrego treningu wystarcza zbędne suplementy

jezlei cos juz boli trzeba zmniejszyc obciazenie przerwe zastosowac i powolutku zgodnie z madrym treningiem trenowac
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ