Papierosy - warto przeczytać

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
muflo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49.41
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Z dnia na dzień ? Dopisuję się :) do Waszej piątki :)
10km - 39:12 min.
PM - 1:29:38 min.
PKO
pozyczkiopinie
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

na całe szczęście od zawsze mnie odstraszały fajki. :)
heniekj
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja czytałem tę książkę i niestety palę dalej, ale teraz przynajmniej elektroniczne, więc smoła mi się nie odkłada w płucach
Awatar użytkownika
Jaszczur
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40:31
Życiówka w maratonie: 3:28:05

Nieprzeczytany post

Smoła może nie, ale cała tablica Mendelejewa tak. Ilość szkodliwych związków w e-papierosach nie jest mniejsza, po prostu są to inne związki. Sam przez kilka lat paliłem i wiem jak ciężko rzucić. Niestety przejście na e-papierosy nie pomaga nam bo zostaje odruch sięgania po fajka. Co gorsze osoby, które ze zwykłym papierosem musiały np. wyjść z domu czy z pracy często palą więcej, bo mają e-papierosa zawsze pod ręką i bez dodatkowych czynności mogą ściągnąć kilka buchów praktycznie co 5 minut.
"Wszystko można co nie można byle z wolna i z ostrożna".
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

heniekj pisze:Ja czytałem tę książkę i niestety palę dalej, ale teraz przynajmniej elektroniczne, więc smoła mi się nie odkłada w płucach
Cały dowcip polega na tym, że jeszcze nikt, ale to nikt nie ma pojęcia, jakie skutki zdrowotne niesie z sobą długotrwałe przyjmowanie glikolu poprzez inhalacje.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Beniu22
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42,23

Nieprzeczytany post

Ja przeczytałem i naprawdę magia, rzuciłem, ale najlepsze jest to że w trakcie czytania można palić i uswiadamiasz sobie jakim syfem są papierosy ;-)
wiesb
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 45:39

Nieprzeczytany post

Książka świetna!
Też byłem palaczem (4 lata temu), książkę przeczytałem później, ale dzięki niej nie wróciłem do nałogu.
Moja siostra także przeczytała tą książkę i nie pali już 1 rok :-)
Największą zaletą rzucenia palenia jest oczywiście kwestia finansowa jak i również zdrowotna.
Jednak po latach zauważyłem pewną wadę rzucenia palenia i ciekawi mnie czy u innych byłych palaczy jest tak samo: chodzi o tzw odwagę i chęć do podejmowania ryzyka?
Po rzuceniu fajek ta cecha jakby zanikła.
Macie (byli palacze) podobne odczucia?
A jeśli tak, to jak sobie z tym radzicie?
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Książki nie czytałem, chociaż pozycja nie jest nowa i była dostępna, kiedy paliłem jeszcze. Ładnych kilka lat temu.

Moją metodą na rzucanie palenia było jego nie-rzucanie. Zamiast rzucać, walczyć z nałogiem, przestawać etc. czyli myślenia negatywnego postanowiłem sobie pewnego dnia, że jestem człowiekiem niepalącym. Czyli podszedłem do tematu pozytywnie, jako do kreacji nowej postaci, zamiast walki starej z przeszłością. I tak zostało.

Taki sposób mi pasuje i właściwie wszystkie poważne zmiany w moim życiu następują w taki sposób od tej pory i to się sprawdza.
Beniu22
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42,23

Nieprzeczytany post

Ja tam z odwagą i chęcią podejmowania ryzyka problemów nie mam ;-) wręcz bym powiedział że czasami ryzyko kusi mnie aż za mocno :-D
Awatar użytkownika
Sammi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:
heniekj pisze:Ja czytałem tę książkę i niestety palę dalej, ale teraz przynajmniej elektroniczne, więc smoła mi się nie odkłada w płucach
Cały dowcip polega na tym, że jeszcze nikt, ale to nikt nie ma pojęcia, jakie skutki zdrowotne niesie z sobą długotrwałe przyjmowanie glikolu poprzez inhalacje.
Ponoć to takie samo świństwo jak zwykłe fajki. Chyba jedyny + to taki, że lepiej wygląda (niektóre te droższe przypominają pióro) od zwykłego papierosa, no i nie śmierdzi.

A co do samej książki, ciekawi mnie co w niej takiego jest, że nagle wszyscy po przeczytaniu jej rzucają palenie.
Awatar użytkownika
Jaszczur
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40:31
Życiówka w maratonie: 3:28:05

Nieprzeczytany post

Programowanie neurolingwistyczne :P
"Wszystko można co nie można byle z wolna i z ostrożna".
Awatar użytkownika
klancyk3
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,05
Życiówka w maratonie: 3,42,42

Nieprzeczytany post

Jaszczur pisze:Programowanie neurolingwistyczne :P
poproszę o rozwinięcie
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

klancyk3 pisze:
Jaszczur pisze:Programowanie neurolingwistyczne :P
poproszę o rozwinięcie
Programowania czy zawartości książki?
Programowanie.
Zawartości książki nie znam. Już w przedszkolu mnie uczono, jakie świństwa są w papierosach i co one robią z człowiekiem, a zaległości w programie przedszkolnym nigdy nie miałem.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
klancyk3
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,05
Życiówka w maratonie: 3,42,42

Nieprzeczytany post

Dzięki Kangoor5, nie miałem pojęcia że taka internetowa encyklopedia istnieje, a jak to się ma do tematu?
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dalej nie wiem o co pytasz. Ale wiedząc czym rzekomo jest NLP i jak podobno działa ta książka, może jej autor znalazł drogę do głów palaczy żeby na nowo pojęli to, ze zrozumieniem czego nie ma problemów żadne dziecko w przedszkolu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ