Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Może cichaczem dodadzą inny czip gps albo lepsza antene :-P
Widział ktoś gdzieś na sieci rozebranego F2 na części? Ciekawe gdzie siedzi antena.
Widział ktoś gdzieś na sieci rozebranego F2 na części? Ciekawe gdzie siedzi antena.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
ładny... ale jeśli w środku siedzi to samo co w regularnym F2 to wpółczuję tym, którzy wywalą na ten zegarek jeszcze więcej kasyMikeSpy pisze:Wybaczcie post pod postem ale widzieli?
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 0047673573

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- fascik
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Po kilku treningach z wymienionym F2 - dokładność bez zmian (wystarczy trochę drzew i zaczyna szaleć a dokładność zjeżdża poniżej 25 metrów), co jakiś czas świruje tempo bieżące (niemiłosiernie wkurza jak ustawię sobie alerty tempa np. pomiędzy 5:10 a 5:30 - wtedy rozpoczyna się pikanie i wibrowanie). Do tego już 3 razy sam sobie wyszedł z treningu! Fck! Dobrze, że często zerkam na niego, bo inaczej to bym sobie biegł i biegł i biegł. Daję mu czas do Maratonu Warszawskiego. Jak będzie odwalał takie numery dalej to zwracam go i biorę FR310XT+footpod.
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Z tym footpodem to sam juz nie wiem. Dzis bylem na 90 min wolnego biegu i w około 60 minucie trafilem na mojego ojca ktory uzywa takiej samej kombinacji (F2+footpod) i pobieglismy razem 30 min. Po biegu patrze a u niego predkosci rzedu 5:50-5:40 a u mnie 6:10-6:30. WG GC dlugosc kroku mamy podobna (0,92). Jak życ..
Edit: po wgraniu obu treningow do starego Training Center okazuje sie ze jego bieg nie byl na 5:50 tylko tak jak moj na 6:30. Ewidetnie cos ma skopane. U mnie błąd na całym 90biegu GPS vs footpod to jakies 10m...
Edit: po wgraniu obu treningow do starego Training Center okazuje sie ze jego bieg nie byl na 5:50 tylko tak jak moj na 6:30. Ewidetnie cos ma skopane. U mnie błąd na całym 90biegu GPS vs footpod to jakies 10m...
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 45:37
Zobaczcie jak fenix 2 ładnie rysuje trasę w aktywności rowerowej. Normalnie nie ten zegarek. Jutro mam zamiar pobiec prawie tą samą trasę i zastanawiam czy nie ustawić trybu rowerowego, a po wgraniu do endomondo czy GC wyedytować do biegania.
Trasa rowerowa:
http://app.endomondo.com/workouts/403944116/1759894
Między 13 a 14km mój błąd, zapauzowałem zegarek i dopiero na 14 włączyłem. Stąd ta linia prosta.
Trasa rowerowa:
http://app.endomondo.com/workouts/403944116/1759894
Między 13 a 14km mój błąd, zapauzowałem zegarek i dopiero na 14 włączyłem. Stąd ta linia prosta.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
Dziś 16h28 minut biegu z zapisem co sekundę, bez czujników ant+ i zostało 9 % baterii.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Sprawdziłem baterię przy biegu z ciągle włączonym BT i opcją powiadomienień, fajna opcja gdy biega się bez paska ANT+, bo w trakcie biegu na zegarku odczytywałem SMSy/maile/powiadomienia facebooka, gdy telefon miałem schowany w plecaku
Zjada wtedy ok. 10% na godzinę (przez 3h zeszło 32%).
GPS na całej trasie rysował ok, różnica w dystansie wynosiła mniej niż 1%.

GPS na całej trasie rysował ok, różnica w dystansie wynosiła mniej niż 1%.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 00:54:00
- Życiówka w maratonie: 04:22:00
Przeczytałem te 97 stron o Fenixie, przeczytałem też o V800 i ... kupiłem F2 w miejsce padniętej 305'ki.
Siedzę teraz i rozkminiam - "garnek" fajny - jak plastelina - można ulepić co się chce.... , ale nie mogę znaleźć "STREF TEMPA" tak jak to było w 305'ce.
Czy teraz przy każdym treningu muszę wpisywać tempo odcinków "z ręki"?
Siedzę teraz i rozkminiam - "garnek" fajny - jak plastelina - można ulepić co się chce.... , ale nie mogę znaleźć "STREF TEMPA" tak jak to było w 305'ce.
Czy teraz przy każdym treningu muszę wpisywać tempo odcinków "z ręki"?
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
nie wiem czy o to Ci chodzi ale:
-ustawienia/aktywności/bieg/alerty/tempo
-ustawienia/aktywności/bieg/alerty/tempo
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 00:54:00
- Życiówka w maratonie: 04:22:00
Piechu, nie za bardzo o to chodziło.
W 305 mogłem sobie definiować strefy i nazywać je "po swojemu" typu "OWB1", "OWB2", "TM" z różnymi zakresami tempa. Później przy planowaniu treningu wskazywałem, np. 10 km w zakresie OWB1, 1 km w zakresie "TM, itp itd.
W fenixie widzę tylko możliwość wpisywania "z ręki" zakresu tempa dla każdego odcinka. Z jednej strony jest OK, bo mogę wpisywać je zupełnie dowolnie (a nie tylko spośród zdefiniowanych wcześniej), ale z drugiej strony najczęściej wpisuje się właśnie jakieś stałe zakresy dla poszczególnych odcinków...
W 305 mogłem sobie definiować strefy i nazywać je "po swojemu" typu "OWB1", "OWB2", "TM" z różnymi zakresami tempa. Później przy planowaniu treningu wskazywałem, np. 10 km w zakresie OWB1, 1 km w zakresie "TM, itp itd.
W fenixie widzę tylko możliwość wpisywania "z ręki" zakresu tempa dla każdego odcinka. Z jednej strony jest OK, bo mogę wpisywać je zupełnie dowolnie (a nie tylko spośród zdefiniowanych wcześniej), ale z drugiej strony najczęściej wpisuje się właśnie jakieś stałe zakresy dla poszczególnych odcinków...
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
ach so
niestety w Fenixie czegoś takiego nie uraczysz
już w 310xt czegoś takiego niestety nie było
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Piechu pisze:ach so
W menu z okienkami można sobie dodać okienko ze strefami tętna, tylko nie wiem czy można to edytować jako nazwa czy pokazuje strefa 1, 2 3 itd
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
ale my móimy o tempie, nie o tętnie
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Piechu pisze:ale my móimy o tempie, nie o tętnie

aaaaa przy okazji:
wyszło mi Dystansu 101,9 km. i 4124 m w górę oczywiście z włączonym 3D...
Gdy w GC daję opcje zapisz jako kurs, pojawia się dystans 98,45 - rozumiem że wtedy jest przeliczany bez 3D...? Stąd ta róznica?
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2014, 19:07 przez jedz_budyn, łącznie zmieniany 1 raz.