Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Może cichaczem dodadzą inny czip gps albo lepsza antene :-P
Widział ktoś gdzieś na sieci rozebranego F2 na części? Ciekawe gdzie siedzi antena.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

MikeSpy pisze:Wybaczcie post pod postem ale widzieli?

https://www.facebook.com/permalink.php? ... 0047673573
ładny... ale jeśli w środku siedzi to samo co w regularnym F2 to wpółczuję tym, którzy wywalą na ten zegarek jeszcze więcej kasy :)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Po kilku treningach z wymienionym F2 - dokładność bez zmian (wystarczy trochę drzew i zaczyna szaleć a dokładność zjeżdża poniżej 25 metrów), co jakiś czas świruje tempo bieżące (niemiłosiernie wkurza jak ustawię sobie alerty tempa np. pomiędzy 5:10 a 5:30 - wtedy rozpoczyna się pikanie i wibrowanie). Do tego już 3 razy sam sobie wyszedł z treningu! Fck! Dobrze, że często zerkam na niego, bo inaczej to bym sobie biegł i biegł i biegł. Daję mu czas do Maratonu Warszawskiego. Jak będzie odwalał takie numery dalej to zwracam go i biorę FR310XT+footpod.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Z tym footpodem to sam juz nie wiem. Dzis bylem na 90 min wolnego biegu i w około 60 minucie trafilem na mojego ojca ktory uzywa takiej samej kombinacji (F2+footpod) i pobieglismy razem 30 min. Po biegu patrze a u niego predkosci rzedu 5:50-5:40 a u mnie 6:10-6:30. WG GC dlugosc kroku mamy podobna (0,92). Jak życ..

Edit: po wgraniu obu treningow do starego Training Center okazuje sie ze jego bieg nie byl na 5:50 tylko tak jak moj na 6:30. Ewidetnie cos ma skopane. U mnie błąd na całym 90biegu GPS vs footpod to jakies 10m...
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
MarcinM
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 45:37

Nieprzeczytany post

Zobaczcie jak fenix 2 ładnie rysuje trasę w aktywności rowerowej. Normalnie nie ten zegarek. Jutro mam zamiar pobiec prawie tą samą trasę i zastanawiam czy nie ustawić trybu rowerowego, a po wgraniu do endomondo czy GC wyedytować do biegania.

Trasa rowerowa:
http://app.endomondo.com/workouts/403944116/1759894

Między 13 a 14km mój błąd, zapauzowałem zegarek i dopiero na 14 włączyłem. Stąd ta linia prosta.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Dziś 16h28 minut biegu z zapisem co sekundę, bez czujników ant+ i zostało 9 % baterii.
basog
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Sprawdziłem baterię przy biegu z ciągle włączonym BT i opcją powiadomienień, fajna opcja gdy biega się bez paska ANT+, bo w trakcie biegu na zegarku odczytywałem SMSy/maile/powiadomienia facebooka, gdy telefon miałem schowany w plecaku :) Zjada wtedy ok. 10% na godzinę (przez 3h zeszło 32%).

GPS na całej trasie rysował ok, różnica w dystansie wynosiła mniej niż 1%.
leszek_krakow
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:54:00
Życiówka w maratonie: 04:22:00

Nieprzeczytany post

Przeczytałem te 97 stron o Fenixie, przeczytałem też o V800 i ... kupiłem F2 w miejsce padniętej 305'ki.
Siedzę teraz i rozkminiam - "garnek" fajny - jak plastelina - można ulepić co się chce.... , ale nie mogę znaleźć "STREF TEMPA" tak jak to było w 305'ce.
Czy teraz przy każdym treningu muszę wpisywać tempo odcinków "z ręki"?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie wiem czy o to Ci chodzi ale:
-ustawienia/aktywności/bieg/alerty/tempo
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
leszek_krakow
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:54:00
Życiówka w maratonie: 04:22:00

Nieprzeczytany post

Piechu, nie za bardzo o to chodziło.
W 305 mogłem sobie definiować strefy i nazywać je "po swojemu" typu "OWB1", "OWB2", "TM" z różnymi zakresami tempa. Później przy planowaniu treningu wskazywałem, np. 10 km w zakresie OWB1, 1 km w zakresie "TM, itp itd.
W fenixie widzę tylko możliwość wpisywania "z ręki" zakresu tempa dla każdego odcinka. Z jednej strony jest OK, bo mogę wpisywać je zupełnie dowolnie (a nie tylko spośród zdefiniowanych wcześniej), ale z drugiej strony najczęściej wpisuje się właśnie jakieś stałe zakresy dla poszczególnych odcinków...
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ach so
niestety w Fenixie czegoś takiego nie uraczysz
już w 310xt czegoś takiego niestety nie było
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:ach so
niestety w Fenixie czegoś takiego nie uraczysz
już w 310xt czegoś takiego niestety nie było

W menu z okienkami można sobie dodać okienko ze strefami tętna, tylko nie wiem czy można to edytować jako nazwa czy pokazuje strefa 1, 2 3 itd
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale my móimy o tempie, nie o tętnie
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:ale my móimy o tempie, nie o tętnie

:bum: zmęczenie jeszcze z B7D :P

aaaaa przy okazji:

wyszło mi Dystansu 101,9 km. i 4124 m w górę oczywiście z włączonym 3D...
Gdy w GC daję opcje zapisz jako kurs, pojawia się dystans 98,45 - rozumiem że wtedy jest przeliczany bez 3D...? Stąd ta róznica?
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2014, 19:07 przez jedz_budyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zostało Ci wybaczone ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ