I nie wiem jak dobrac tempo, na ile sie nastawiac, czy tempo mojego luznego biegu bedzie odpowiednie, czy to za szybko, a moze za wolno
ZACZYNAM ....z niczym;)
Moderator: beata
- ASK
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 50:08
- Życiówka w maratonie: 4:43:44
Oczywiscie, ze mam pietra. Ale mysle sobie, ze to tylko przebiegniecie na raz tygodniowego dystansu
I nie wiem jak dobrac tempo, na ile sie nastawiac, czy tempo mojego luznego biegu bedzie odpowiednie, czy to za szybko, a moze za wolno
- katekate
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
ASK biegowo jesteśmy na podobnym poziomie, tzn. ty masz dluższy staż
i jak ja biegłam na 28k(najdłuższy mój dystans do tej pory) to na 26k miałam juz mroczki i koniecznie chciałam sie połozyc, a lecieliśmy tempem 6,28-6.30, ostatnie km jakos po 6.20(u mnie na endomondo 20lipca, obcięło 3km
) fakt, rano było juz ze 25stopni, ale trasa przepiekna wokół jeziora i jakie widoki
niestety 3/4 podbiegi
i tak bym przeleciała maraton, jesli miałabym go przebiec wtym roku
to jest kurna męczące

i jak ja biegłam na 28k(najdłuższy mój dystans do tej pory) to na 26k miałam juz mroczki i koniecznie chciałam sie połozyc, a lecieliśmy tempem 6,28-6.30, ostatnie km jakos po 6.20(u mnie na endomondo 20lipca, obcięło 3km
i tak bym przeleciała maraton, jesli miałabym go przebiec wtym roku
to jest kurna męczące
-
PaulinaJ
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 40:22
- Życiówka w maratonie: 3:15:22
ASK ja tez mam pietra!!
Zostało 9dni a ja wciąż nie wiem jak biec. Jakos nie wierze w to ze początek mozna przebiec wolniej a od któregoś km przyspieszyć. Chciałabym jednak cały dystans przebiec równym tempem. Ale jakim??
4:40 czy 5:00 czy moze 5:30!? Naprawdę nie wiem na co sie nastawić.
Zostało 9dni a ja wciąż nie wiem jak biec. Jakos nie wierze w to ze początek mozna przebiec wolniej a od któregoś km przyspieszyć. Chciałabym jednak cały dystans przebiec równym tempem. Ale jakim??
- kojer
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 46:03
- Życiówka w maratonie: brak
Ja tam się nie znam ale myślę, że 5:00 to na luzie zrobisz (a i 4:40 pewnie dasz radę patrząc na twoje wyniki z połówek).PaulinaJ pisze:ASK ja tez mam pietra!!
Niestety nie pokibicuje wam na żywo bo będę sobie nad Bałtykiem biegać. Ale jakaś transmisja w sieci ma ponoć być
- ASK
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 50:08
- Życiówka w maratonie: 4:43:44
Paulina, co do jednego jestem przekonana: jesli zaczne zbyt szybko, to pozniej bedzie pozamiatane. Chyba jednak teraz mi bardziej zalezy na milych wspomnieniach, wiec nie wiem, czy nie powinnam ambicji schowac do kieszeni i biec na kilka minut wolniej niz mi pokazuje kalkulator. Zawsze jak dobrze pojdzie moge urwac pare minut na ostatnich 10 km.
Planujesz biec sama, czy za pacemakerem?
Planujesz biec sama, czy za pacemakerem?
- katekate
- Zaprawiony W Bojach

kojer, gdzie jesteś na wakacjorach? 
- kojer
- Zaprawiony W Bojach

Międzyzdroje - szybki dojazd wygrywa a po sezonie jest spoko szczególnie, że mało kto się szlaja po okolicykatekate pisze:kojer, gdzie jesteś na wakacjorach?
- katekate
- Zaprawiony W Bojach

łeee 
-
PaulinaJ
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 40:22
- Życiówka w maratonie: 3:15:22
ASK zając jest na 3:30 i nie ukrywam, ze chciałabym z nim pobiec... Ale czy to Nie za szybko?
Wg kalkulatorów 3:19 ale na tyle sie nie czuje bo miałam tylko jedno długie -ok 33km wybieganie.
Teraz chce ukończyć a o wynik powalczę wiosną!
Wg kalkulatorów 3:19 ale na tyle sie nie czuje bo miałam tylko jedno długie -ok 33km wybieganie.
Teraz chce ukończyć a o wynik powalczę wiosną!
-
ania102
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
PaulinaJ piękny plan na debiut! 3.30 to jest wyczyn, ale jak najbardziej w Twoim zasięgu.
ASK wkleiłam coś dziwnego, więc jak masz ochotę, to poszukaj sama tu na forum w "Strefie Kobiet". Temat z kwietnia 2012. Rozpisałam się tam;-)
Wspominając kwiecień, nie bardzo wierzę, że na ostatnich 10 km maratonu można cokolwiek nadrobić. Są oczywiście tacy, którzy to potrafią, reszta wtedy raczej ciężko sapie;-)
Będę się upierać przy tym, że warto jest przebiec maraton dla samej satysfakcji, że się to zrobiło.
ASK wkleiłam coś dziwnego, więc jak masz ochotę, to poszukaj sama tu na forum w "Strefie Kobiet". Temat z kwietnia 2012. Rozpisałam się tam;-)
Wspominając kwiecień, nie bardzo wierzę, że na ostatnich 10 km maratonu można cokolwiek nadrobić. Są oczywiście tacy, którzy to potrafią, reszta wtedy raczej ciężko sapie;-)
Będę się upierać przy tym, że warto jest przebiec maraton dla samej satysfakcji, że się to zrobiło.
- Gryzzelda
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
Kojer, to koniecznie polataj na bosaka po plazy
ja wczoraj pol godziny powolutku, ale za to jak przyjemnie!

- kojer
- Zaprawiony W Bojach

Oczywiście, jak pogoda pozwoli to planuje dłuższe wybieganie na bosaka. Ale na taki kolor wody jak u ciebie raczej nie ma szansGryzzelda pisze:Kojer, to koniecznie polataj na bosaka po plazy![]()
- katekate
- Zaprawiony W Bojach

Gryziu wow, jakie cudne zdjęcie!!!!!!
jestem nieprzytomna
nie mogłam spac od 4tej, o 5wstałam, wypiłam kawę i poszłam pobiegać
miny rybaków na widok prawie gołej biegaczki (koszulka na ramiaczkach i krótkie spodenki) z parą z ust(od zimna) bezcenna
ale cudnie się biegło :uuusmiech:
jestem nieprzytomna
miny rybaków na widok prawie gołej biegaczki (koszulka na ramiaczkach i krótkie spodenki) z parą z ust(od zimna) bezcenna
- kojer
- Zaprawiony W Bojach

Nie ma takiej godzinykatekate pisze:Gryziu wow, jakie cudne zdjęcie!!!!!!
jestem nieprzytomnanie mogłam spac od 4tej, o 5wstałam, wypiłam kawę i poszłam pobiegać
miny rybaków na widok prawie gołej biegaczki (koszulka na ramiaczkach i krótkie spodenki) z parą z ust(od zimna) bezcenna![]()
![]()
A u nas dla odmiany gorąco 26C. Na szczęście bieg był głównie w cieniu