Do tej pory wszystko było jak trzeba.
Można wybrać dyscypliny spośród zdefiniowanych przez producenta (bieganie, rower, other outdoor, other indoor, pływanie, tri, multisport), można też dodawać swoje. Tętno, strefy tętna, kalorie będą zawsze zliczane. Dystans można później wpisać. Co do pływania (nie testowałem sam) - tętno powinno być monitorowane podczas biegu ale chyba jeszcze funkcje pływackie nie są do końca dopracowane - mają być później.xmanteam pisze:czy jest możliwość wyboru dyscyplin indoor takich jak bieżnia, orbitrek, zajęcia fitness ogólne? Chodzi o to by zliczał tylko kalorie i pracował w odpowiednich strefach tętna. A w przypadku np bieżni, czy jest możliwość późniejszego wpisania przebytej odległości?
No właśnie mam wątpliwości czy dla Ciebiexmanteam pisze:więcej czasu spędzam na sali i na basenie niż biegam na otwartym terenie, czy to sprzęt dla mnie również?
Też rzuciłem zapytanie na FB i dostałem taką samą odpowiedź - zrobić reset.div pisze:GPS dzisiaj dalej nie działa i wygląda na to, że samo się nie naprawi. Polar na FB wszystkim, którzy mają ostatnio problemy z gps'em odpisuje: "try 4 button reset, press & hold, let go. Should reset the GPS. //kate". Ja zrobiłem ten reset, dane nie zostały wyzerowane, treningi i ustawienia zostały bez zmian. Niestety nie miałem jeszcze możliwości przetestowania czy po restarcie działa.
edit: spacer 20min - GPS po restarcie działa perfekcyjnie - tak jak za starych dobrych czasów z przed problemów, jeszcze się okaże co będzie jutro na treningu...
Tutaj są kolejne wydania softu, nie było żadnego uaktualnienia w ostatnim czasie.ijon pisze: Zakładam, że albo był Relase jakiegoś uaktualnienia do oprogramowania w wyniku czego praktycznie padł moduł GPS (zdarza się najlepszym, ale to jest jednak bardzo duża wpadka). Albo jest jakaś wada, która objawiła się w pewnej partii produktów po takim samym czasie.