z kalkulatora:
Kalorie 3324.21
Węglowodany 55% 1828.32kcal = 457.08gram
Białko 15%% 498.63kcal = 124.66gram
Tluszcz 30% 997.26kcal = 110.81gram
jakbyś tracił 300 kcal dziennie, to byłoby bezpiecznie.
Chyba, że przejdziesz na dietę tłuszczową, a wtedy dwa posiłki są ok i tam kalorii nie liczysz, z wyjątkiem tych z węglowodanów. jakie są różnice: kontrola węgli (nie więcej niż 50gr) na diecie tłuszczowej sprzyja utracie wagi, ale obniża generalnie wydolność sportową.
Kontrola węgli na diecie węglowodanowej, wymaga kontroli i tłuszczy i białka i węglowodanów, przy czym ja bym obstawił, że nie więcej niż 50gr tłuszczu dziennie przy redukcji, 4/5 posiłków.
Generalnie należy Ci się spore urozmaicenie. Jest tyle dobrych rzeczy do zjedzenia. np. Kalarepa z masłem, spagetti z cukini.
Przykład mojego żarcia z wczoraj: rano 100 gr mascarpone z borówkami i kawa z masłem

potem tłusta sałatka (sałata, pomidory, sos vinegrete, feta, orzechy), a na kolację kręciołki z boczku z lidla w sosie z mascarpone i sera pleśniowego z borowikami i do tego kupa sałaty.
nie wiem ile to kalorii.
trening 20 km w zakresie 2. po treningu: uzupelniam węgle tak aby na następny bieg było około 500 kcal z węgli i po godzinie jeszcze kawał chudej kiełby na regenerację - ale tylko w ramach spalonych kalorii z treningu. i tak sobie chudnę i biegam około 60km/tyg, albo trzymam wagę i biegam.