XIV Cross Swietojanski

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
byku
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

22.06.2002. godz.18.oo. Zapraszam na Piknik  :oczko:   Pozdrawiam  (\^;<

(Edited by byku at 4:27 am on June 20, 2002)
[url=http://www.dystans.krakow.pl][b]KKB "Dystans"[/b][/url]                                               Pozdrawiam   [b]> ;^ /)[/b]
PKO
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gdzie to jest?
Ludzie nie przegapmy najdłuższej nocy w roku!
Trzeba wypić tyle piwa ile wody w Wiśle!
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

RobertD - najkrótszej nocy w roku :)
Awatar użytkownika
byku
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jest to pomiedzy Bielsko-Biala a Skoczowem.  Pozdrawiam  (\^;<
[url=http://www.dystans.krakow.pl][b]KKB "Dystans"[/b][/url]                                               Pozdrawiam   [b]> ;^ /)[/b]
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Joycat - noc jest pojęciem względnym, nie musi być ciemno. Przecież są np. białe noce. Noc będzie najdłuższa, bo będzie to najdłuższa zabawa w roku. Przynajmniej to miałem na myśli.
Byku - ile kilometrów? Jakieś górki?

(Edited by RobertD at 11:32 am on June 19, 2002)
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na naszej szeroko¶ci geograficznej nie ma bia³ych nocy, a Noc ¦wiêtojañska dlatego jest taka niezwyk³a, ¿e najkrótsza w roku. Ale to s± akademickie rozwa¿ania. Je¿eli chcesz, ¿eby to by³a najd³u¿sza noc, to niech taka bêdzie :)
Awatar użytkownika
byku
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Byku - ile kilometrów? Jakieś górki?

(Edited by RobertD at 11:32 am on June 19, 2002)
Jest to 12.5 km ewenementem jest odcinek biegnacy po waskiej  g r o b l i Wiecej info wejdz tutaj/>skoczow>cross...>regulamin   Pozdrawiam (\^;<

(Edited by byku at 1:42 pm on June 19, 2002)
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Słuchajcie, to może być fajne. Startowała m.in. Aniela Nikiel, Izabela Zatorska, Mirela Zięcina itp. Chyba dosyć znane nazwiska. Pogoda zapowiada się niezła. Ktoś się wybiera? Skoczów jest tu:
http://www.mapapolski.pl/index.php3?z_c ... 9&form_t=1
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć!
Ja mimo iż wcześniej planuje wystartować w Mysłowicach w Crossie IPA o godz. 11, będę starał sie również dotrzeć do Pogórza. Startowałem tam w '97 i pamiętam, że był to naprawde fajny bieg, z trudną trasą.
A więc do zobaczenia na trasach Mysłowic i Pogórza.:hej:
Awatar użytkownika
byku
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Dawidek on 7:21 pm on June 19, 2002
Cześć!
Ja mimo iż wcześniej planuje wystartować w Mysłowicach w Crossie IPA o godz. 11, będę starał sie również dotrzeć do Pogórza. Startowałem tam w '97 i pamiętam, że był to naprawde fajny bieg, z trudną trasą.
A więc do zobaczenia na trasach Mysłowic i Pogórza.:hej:
Ja osobiscie w Myslowicach bede w roloi kibica.Lecz wiem ,ze jeszcze kilka osob, bedzie bralo udzial  w obu imprezach :taktak:
Awatar użytkownika
byku
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hej ! Wybierajacy sie na bieg,czy zostajecie na   N O C    S W I E T O J A N S K A /ognisko,..namioty/ ? ;)
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Byku, ja jeszcze nie wiem, bo przyjade z kilkoma kolegami a dodatkowo w niedziele ide do pracy, no i będe trochę zmęczowny. :chrap:
           Zobaczymy co przygotuje organizator, za to niemałe wpisowe.:spoko:
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No i już kolejny bieg. Po starcie w Mysłowicach bardzo szybko przemieściłem się do Pogórza by znowu wystartować. Jeśli już mam wolne od pracy to chciałem sie wybiegac. Przyjechałem tu aby wystartować w trudnum biegu we wspaniałej atmosferze i tak sie stało. Od początku, ciężki cios dla portfela - wpisowe 20 zł. Ne rozgrzewce czułem juz zmeczenie po pierwszym starcie ale wiedziałem, że jakoś bedzie. Tu miła niespodzianka, zaczepia mnie jakiś zawodnik, pyta czy ja to ja i przedstawia sie joko forumowicz Byku - szczególne pozdrowienia :hejhej:
Na starcie nie problemu z usłyszeniem strzału startera gdyż strzela z ogromnym hukiem starodawna armata. I poszli, startuje znowu mocno, wiem, że zaraz trasa bedzie bardzo wąska i trezba zająć dobra pozycje. Po chwili zostaje pouczony przez starszego kolegę aby zwolnił, on wie, że to jeszcze nie moje tempo a do południa obserwował mnie na Crosie w Mysłowicach. Biegnie mi sie nawet dobrze, czekam na 4 km i pierwszą wielka górkę. Troche ją pamiętałem z '97 ale widocznie za mało, dziś jest dłuższa, strasznie sie mecze. Na szczęscie po podbiegu jest i zbieg. Na trasie super atmosfera, dużo kibiców, podaja i polewają wodą, dzwonią dzwonkami, bija brawo. Dziekuje wszystkim którzy mnie polali lecz proponuje troche poczwiczyć bo wszyscy mieli znaczne problemy by polać mi głowę, zazwyczaj trafiano mnie w plecy. Po pół godziny biegu na kolejnym długim podbiegu moje zmęczone juz nogi odmawiają wpełni posłuszeństwa, czuje "wate" i zaczynam zwalniać a kolejne ciężkie podejścia są dla mnie coraz trudniejsze. Jakis kibic liczy i podaje pozycje, narazie jestem 29 ale jeszcze kilka km. Cieszyłem sie ze zbiegów lecz jeden był taki stromy i po polnej trawie, że był trudniejszy od podbiegów. Na szczęsie udaje mi sie jakoś przyzwoicie dobiec i ukończyc 12,5 km trasę w czasie 52:32, jest to wynik o około 6 min lepszy niż w '97, daje mi to 41 pozycje w gronie 122 biegaczy. Na mecie otrzymuje reklamówkę a w niej kilka fantów - piękny medal, piwko, kufelek, zapalniczkę i długopis lecz niestety brakuje koszulki. Pytam organizatora dlaczego - ten tłumaczy to wysoka ceną za medał. Szkoda tym bardziej, że koszulki są lecz w sklepiku i można je nabyć za kolejne 15 zł. Uważam, że przy tylu sponsorach ( było chyba z 25 ) i wysokim wpisowym koszulki mogły być.
            Nie mniej jednak jest to jeden z najlepszych biegów i w przyszłym roku znowu bede chciał zaliczyć dwa starty w najdłuższym dniu w roku.:hej:
Awatar użytkownika
byku
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dawidek ,w relacji z biegu, opisal malowniczosc i trudnosc trasy,oraz wspaniala atmosfere stworzona przez okoliczna ludnosc.Na mnie najwieksze wrazenie zrobil odcinek biegu wsrod wysokich na 3 metry szuwarow :o .Ze sportowej strony ; moja aktualna dyspozycja,pozwolila mi biec za Dawidkiem [dzielil nas dystans 5 metrow] do 6 km.W drugiej polowie trasy stracilem z Nim kontakt wzrokowy/na mecie moja strata wyniosla 58 sek./   Zapraszam WSZYSTKICH za rok,naprawde warto !!! :uuusmiech:
Awatar użytkownika
MacGor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z opisów wynika, że pogoda była niezła. To dlatego, że mnie nie  było! Startowałam w Pogórzu 3 razy (1999,2000,2001r) i za każdym razem LAŁO niebylejak!! Dzięki temu ścieżka między jeziorkami była b.wąska, a stromy zbieg po trawie w końcówce trasy to była niewymarzona okazja do straty zębów  i złamania karku. Ale, że uwielbiam zbiegi z górki -grzałam co sił, zwłaszcza, że musiałam odrobić straty z podbiegów, których  nie uwielbiam. Po każdym z moich startów w Pogórzu byłam totalnie ubłocona (włacznie z włosami) i zziebnięta, a organizator zapewniał pod prysznicem tylko lodowatą wodę. Ale poza tym to fajna impreza z ciekawą trasą i jak nogi pozwolą to tam znów zagoszczę.
[b]szuuu[/b]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ