Wytrzymałość i siła

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Allim
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam dziś połączyłem trening wytrzymałościowy z siłowym. Biegałem 1h i potem pompowałem,trochę przysiadów i zrobiłem szybkie 3x 300m (44s) Czy oplaca się robić takie taką mieszankę? Nie wyjdzie mi to na złe?
I takie pytańko z innej beczki. Ostatnio gdy biegam po 15 minutach czuje puls w szyji :D i uspokaja się to na chwile i potem znów.. Tak jakby mi waliło całe ciało (Podczas biegu czuje się całkiem ok, nic mnie nie boli) Wie ktoś moze czym to jest spowodowane?
PKO
Pieczar
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 45:24
Życiówka w maratonie: 4:19:25

Nieprzeczytany post

Napisz coś o sobie, po ile km biegasz, do czego teraz trenujesz, maraton, a może 10km.

Ja robię podobne treningi wg książki Skarżyńskiego. Rozbieganie, potem 10 przebieżek po 100m i w domu trochę gimnastyki siłowej.
Allim
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pieczar pisze:Napisz coś o sobie, po ile km biegasz, do czego teraz trenujesz, maraton, a może 10km.

Ja robię podobne treningi wg książki Skarżyńskiego. Rozbieganie, potem 10 przebieżek po 100m i w domu trochę gimnastyki siłowej.
Trenuje 400m , więc wytrzymałość musi być dlatego biegam jakąś godzinę, robię ponad 10km na pewno i jak wiemy 400 metrowcy potrzebują dużo treningów siłowych i ja to tak próbuję łączyć :P
Pieczar
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 45:24
Życiówka w maratonie: 4:19:25

Nieprzeczytany post

uuuuu 400 m to zupełnie nie moja bajka, trening do maratonu zgaduje że wygląda zupełnie inaczej :)
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Allim pisze:Witam dziś połączyłem trening wytrzymałościowy z siłowym. Biegałem 1h i potem pompowałem,trochę przysiadów i zrobiłem szybkie 3x 300m (44s) Czy oplaca się robić takie taką mieszankę? Nie wyjdzie mi to na złe?
I takie pytańko z innej beczki. Ostatnio gdy biegam po 15 minutach czuje puls w szyji :D i uspokaja się to na chwile i potem znów.. Tak jakby mi waliło całe ciało (Podczas biegu czuje się całkiem ok, nic mnie nie boli) Wie ktoś moze czym to jest spowodowane?
Kiedy masz sezon?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ