Witam dziś połączyłem trening wytrzymałościowy z siłowym. Biegałem 1h i potem pompowałem,trochę przysiadów i zrobiłem szybkie 3x 300m (44s) Czy oplaca się robić takie taką mieszankę? Nie wyjdzie mi to na złe?
I takie pytańko z innej beczki. Ostatnio gdy biegam po 15 minutach czuje puls w szyji :D i uspokaja się to na chwile i potem znów.. Tak jakby mi waliło całe ciało (Podczas biegu czuje się całkiem ok, nic mnie nie boli) Wie ktoś moze czym to jest spowodowane?
Wytrzymałość i siła
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 45:24
- Życiówka w maratonie: 4:19:25
Napisz coś o sobie, po ile km biegasz, do czego teraz trenujesz, maraton, a może 10km.
Ja robię podobne treningi wg książki Skarżyńskiego. Rozbieganie, potem 10 przebieżek po 100m i w domu trochę gimnastyki siłowej.
Ja robię podobne treningi wg książki Skarżyńskiego. Rozbieganie, potem 10 przebieżek po 100m i w domu trochę gimnastyki siłowej.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Trenuje 400m , więc wytrzymałość musi być dlatego biegam jakąś godzinę, robię ponad 10km na pewno i jak wiemy 400 metrowcy potrzebują dużo treningów siłowych i ja to tak próbuję łączyć :PPieczar pisze:Napisz coś o sobie, po ile km biegasz, do czego teraz trenujesz, maraton, a może 10km.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Kiedy masz sezon?Allim pisze:Witam dziś połączyłem trening wytrzymałościowy z siłowym. Biegałem 1h i potem pompowałem,trochę przysiadów i zrobiłem szybkie 3x 300m (44s) Czy oplaca się robić takie taką mieszankę? Nie wyjdzie mi to na złe?
I takie pytańko z innej beczki. Ostatnio gdy biegam po 15 minutach czuje puls w szyji :D i uspokaja się to na chwile i potem znów.. Tak jakby mi waliło całe ciało (Podczas biegu czuje się całkiem ok, nic mnie nie boli) Wie ktoś moze czym to jest spowodowane?