Komentarz do artykułu Nowi gracze na rynku - Garmin Forerunner 220 i 620

Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Robiłem przez WEB i dochodzi do 40% i wywala komunikat o błędzie połączenia z witryna garmin. Może wie ktoś jak przywrócić wcześniejsze wersje lub ewentualnie który plik usunąć?
PKO
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Zrób tam jakiś twardy reset i wtedy spróbuj :)
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

A może wie ktoś skąd ściągnąć plik z uaktualnieniem?
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Robiłem i twardy i miękki reset, to nic nie daje.
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

iChomik pisze: dziwne, ale działa serwis albo nie,
ewentualnie powinien być wybór czy chcesz zostać na starej wersji lub nowej,

jeżeli działa od dawna to nie rozumiem czemu nie ma do niego dostępu, albo coś działa albo nie działa :)
udostepniają etapami. Powodów może być wiele. Np. Nowy serwis chodzi na nowych serwerach, które są po kolei instalowane i konfigurowane i na chwilę obecną ich ilość nie pozwala na obsługę wszystkich kont.

Ponadto, mniej użytkowników to mniej zgłaszanych incydentów, na które trzeba reagować. Jeśli system jest nowy, to jakieś błędy zawsze wychodzą. W miarę ich naprawiania i spadku liczby zgłoszeń można udostępniać szerzej.

Docelowo na pewno udostępnią wszystkim, bo nie jest w ich interesie utrzymywanie 2 systemów jednocześnie. To kosztuje.

Wydaje mi się, że przełączanie na nową platformę idzie wolniej niż początkowo zakładano, co świadczyć może o niedoskonałościach wersji modern. Dlatego nie martwię się, że wciąż mam starą, szczególnie, że ta nowa chyba nie przynosi jakiś rewolucji poza jedynie odświeżonym interfejsem.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Oby nowa wersja nie działała jak F2.....
goike
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42 min 05 sek

Nieprzeczytany post

Czy nie zaszkodzi ładowanie zegarka zamiast z zasilania od komputera prądem z ładowarki np. z nokii lub htc? One mają odłączalny kabel usb.
monterpw
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

goike pisze:Czy nie zaszkodzi ładowanie zegarka zamiast z zasilania od komputera prądem z ładowarki np. z nokii lub htc? One mają odłączalny kabel usb.
bedzie działać o ile parametry ładowarki zegarka i tel. sa takie same, skoro mają wyjście usb to powinny miec napięcie 5V oraz prąd 1A lub więcej, zatem powinny dzialac, osobiscie używam czasami htc.
Tak po za tym ładowanie zegarka z kompa jest do kitu ponieważ prad ładowania zwykłego gniazda usb to 500mA i zegarek ładuje sie długo i moze się niedoladowac (chyba że wiesz ze masz wysokopradowe gniazdo usb w kompie)
goike
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42 min 05 sek

Nieprzeczytany post

Na pewno ładowanie ładowarką będzie wygodniejsze. Sprawdzę parametry ładowarki i spróbuję.
Awatar użytkownika
n0mad
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ładowarka kolarskiego Garmin Edge 500 ma na wyjściu 5V i 500mA.
monterpw
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

n0mad pisze:Ładowarka kolarskiego Garmin Edge 500 ma na wyjściu 5V i 500mA.
Ja do fenixa 2 mam ładowarkę 1A, zapewne nie bierze 1A ale 500mA to wydaje się byc troszke mało, ale to zależy od rodzaju baterii w zegarku czy liczniku. Dla przykladu nawigacji samochodowej która na zasilaczu serwisowym przy ładowaniu pobiera 300mA nigdy nie udało mi się naładowac z kompa i to stacjonarnego, pradu wystarczało na działanie urządzenia ale nie na ładowanie, wiec róznie to bywa
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

monterpw pisze:
Ja do fenixa 2 mam ładowarkę 1A, zapewne nie bierze 1A ale 500mA to wydaje się byc troszke mało, ale to zależy od rodzaju baterii w zegarku czy liczniku. Dla przykladu nawigacji samochodowej która na zasilaczu serwisowym przy ładowaniu pobiera 300mA nigdy nie udało mi się naładowac z kompa i to stacjonarnego, pradu wystarczało na działanie urządzenia ale nie na ładowanie, wiec róznie to bywa
Nawigacja samochodowa ma znacznie większy pobór prądu niż zegarek GPS. Ja swojego 910XT ładuję praktycznie wyłącznie z USB komputera. Nie mierzyłem ile, ale trwa to dosyć krótko.
monterpw
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Kolaj pisze:
monterpw pisze:
Nawigacja samochodowa ma znacznie większy pobór prądu niż zegarek GPS. Ja swojego 910XT ładuję praktycznie wyłącznie z USB komputera. Nie mierzyłem ile, ale trwa to dosyć krótko.
Tak jak pisałem nawigacja na zasilaczu serwisowym pobierała 300mA, a na kompie sie nie ladowała, a większośc uzytkownikow komputerów nie zwraca uwagi jakie ma porty usb a są zwykle które obsłuża 500mA a są takie które potrafią utrzymac 2A (moze akurat ty taki masz), a wiem troszke o tym bo jestem elektronikiem i zawodowo naprawiam elektronike komputerowa. Oczywiście tak jak mówisz zegarek nie musi brac od razu 1A :) dlatego tak z czystej ciekawości w poniedzialek w robocie sprawdze jaki prąd pobierze fenix przy ładowaniu
Awatar użytkownika
n0mad
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Edge 500 ma większy akumulator niż FR 620 (18h w trybie treningu) więc sądzę że te 500mA będzie dla 620-tki wystarcząjce. Czas ładowania też jest sensowny.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja swojego fr210 zawsze laduje z ladowarki telefonu i zegarek zyje i ma sie dobrze, nic mu sie nie dzieje i bateria caly czas trzyma dobrze.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ